Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano, „ovoněné“ prádlo taky nesnáším - myju se příjemně ovoněnou kosmetikou a používáme s partnerem oblíbené vůně - kdyby do toho mělo ještě vonět oblečení, asi by to můj nos nepřežil, kor teď v těhotenství.
Takže prádlo peru v prášku Ecover, který mi jediný z pracích prášků voní a jako aviváž používám ocet a suším na slunci. Sem tam občas použiji žlutou aviváž od Ecoveru, protože mám doma kanystr, ale.. Už ani z ní moc nadšená nejsem..
Ale do skříně s oblečením dávám občas mezi ramínka pytlíček s hřebíčkem a skořicí - ono to nenasmrdí prádlo, ale ovoní skříň..
Jo a mamka taky dávala do prádla mýdla - já nikdy neobjevila mýdlo, které by mi vonělo.
Já si kdysi koupila aviváž růžovou, ale teď už si nevzpomenu co to bylo za značku. Ale to bylo něco po třech, čtyřech dnech kalhoty pořád krásně voněly. Od té doby jsem tu aviváž už nesehnala asi to zas přestali vyrábět.
@Bohemund píše:
Ja nevim ja jsem nikdy nepochopil tu honičku za vonavym pradlem, dulezite je aby bylo ciste a nesmrdělo
Naprosto souhlasím, už jsem začala i používat prací prášek bez parfemace a aviváž tu nemůžu ani cítit. Nejvoňavější prádlo je právě sundané a sušené na sluníčku
(samozřejmě bez aviváže a vońavého prášku)
@Amber_1977 no jo ono v těhotenství to je sranda a těma vůněma nebo spíš pachama. ![]()
Takhle jsem si koupila na zkoušku nějakou novou aviváž co jsem ještě neměla a byla to hrůza tak si ji odemě vzala tchýně. A teď ji používám v pohodě. ![]()
Já používám aviváž silan, je jedno jaký, teď mám zrovna řadu aromatherapy a voní celá skříň ![]()
@Larr píše:
Sáčky bez toho cukru, ještě s cukrem, otevřené sáčky či uzavřené sáčky![]()
![]()
už bez cukru
ony voní i prázdné.) dělala to tak máma a vonělo to dokonale
Nedávám do skříně nic, nemám ráda kombinaci parfému a mýdlové vůně.
Vlastně děti mají sušenou levanduli v látkových pytlíčkách. Ale zas nemají parfém. ![]()
Ale my třeba nepoužíváme parfémy, od těhotenství mi je z nich zle. Úplně nesnáším, když jdeme do bazénu a tam navonění lidé, to se mi chce zvracet. Takže raději aviváž a pak do skříně Persil ![]()
@Nelisa píše:
Nedávám do skříně nic, nemám ráda kombinaci parfému a mýdlové vůně.
Vlastně děti mají sušenou levanduli v látkových pytlíčkách. Ale zas nemají parfém.
přesně tak, ovonět tam, kde nebude parfém
@Kallkapa jo,to přesně dělám taky, otevřený prášek to krásně provoní… ![]()
Tak mně taky musí vypraný prádlo vonět. Miluju aviváž Softlan-modrou. Nádherně voní i bílá pro děti. Pokud ještě můžu prádlo v teplym počasí sušit na balkoně, tak ta kombinace nemá chybu ![]()
@kozisek píše:
Ale my třeba nepoužíváme parfémy, od těhotenství mi je z nich zle. Úplně nesnáším, když jdeme do bazénu a tam navonění lidé, to se mi chce zvracet. Takže raději aviváž a pak do skříně Persil
Njn, když někteří lidi si ho na sebe lijou hektolitry v touze přerazit týdenní absenci sprchy a pak se okolí dělá nevolno.
![]()
Parfém by měl být cítit jen v bezprostřední blízkosti.
@Nelisa píše:
Njn, když někteří lidi si ho na sebe lijou hektolitry v touze přerazit týdenní absenci sprchy a pak se okolí dělá nevolno.![]()
![]()
Parfém by měl být cítit jen v bezprostřední blízkosti.
Nebo aby ostatní věděli, že jsou hogo fogo a mají na drahé
Mě osobně opravdu stačí ta aviváž, taky to nenosím týden, že jo ![]()
@kozisek Mně Persil strašně smrdí
To bych spíš dávala do skříně nějaké vonítko s éterickým olejem (osobně verbenu, citronelu, nebo skořici s pomerančem) - buď kus keramiky (třeba střep z hliněného květináče) nebo dřevo, ale to víc saje, takže by ti EO rychleji došel.. ![]()
@kozisek to tak bývá, ty to necítíš, ale ostatní ano