Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja nevim ja jsem nikdy nepochopil tu honičku za vonavym pradlem, dulezite je aby bylo ciste a nesmrdělo ![]()
To by mě taky zajímalo, dávám do prádla docela dost aviváže a ne a ne vonět… ![]()
Ja to taky chapu a krom avivaze davam jeste do skrini vonave pytlicky s nastrouhanym mdlem ![]()
Přes zimu mám s voňavým prádlem problém, protože suším v sušárně na patře kde není přímé větrání. Prádlo sice uschne, ale opravdu nevoní ![]()
Jaro, léto a podzim suším na balkóně a to je prádlo voňavé samo o sobě. Do skříně nedávám nic, mám oblečení jen tolik, že ho stíhám točit a ve skříni nic dlouho neleží.
Babička dávala mezi ručníky a ložní prádlo obyčejné mýdlo. Dávám to taky a hezky to voní už když otevřu skříň.
Jo a ještě jsem teď někde četla, že že má do skříně postavit malá otevřená lahvička s aviváží…to je prý pak vůně
ale musí se nejlépe přilepit někam do rohu, aby se omylem nevylila ![]()
Já jsem ještě nenašla aviváž, která by mě (nám) voněla
. Všechny ty koncentráty jsou tak silné, že mě to vždy v obchodě šíleně smrdí. Jo, našla jsem jednou aviváž v Lidlu - bílá - ale s tou mě zase vyhnali doma. Nakonec se ukázalo, že alespoň výborně čistí záchod
![]()
@Antosek píše:
To by mě taky zajímalo, dávám do prádla docela dost aviváže a ne a ne vonět…
@Bohemund píše:
Ja nevim ja jsem nikdy nepochopil tu honičku za vonavym pradlem, dulezite je aby bylo ciste a nesmrdělo
jsi můj člověk, většina aviváží mi smrdí, s odporem jsem koupila jednu eko, abych v ní občas přemáchla mužovi košile (on je na aviváže celý hrr)
dokonce jsem jeden čas prala v ulrichovi, který je úplně bez parfemace, ale to zas frfňal, že to není cítit po ničem, tak jsem přesedlala na frosch, s aloe vera, s tím můžu žít.
Miluju sušičku, 90% parfemace stejně vyfouká pryč ![]()
Takže k otázce, používám frosch aloe vera gel, občas frosch aviváž takovou růžovou, ve skříních nic nemám.
Kdysi dávno jsem koupila jakési pytlíčky přímo určené na provonění prádla s vanilkou, leželo mi to mezi prostěradli asi rok a udělalo to na nich žlutý fleky ![]()
@Antosek píše:
@smallrose jde sušená levandule koupit?
Určitě, v takových těch selských koutech, nebo ve zdravé výživě - prodávají se polštáře s bylinkama nebo pytlíčky právě do prádla. To už si můžeš vybrat, hezky voní i meduňka a krásně verbena. Jinak já mám levanduli na zahrádce, takže jak vykvete, hned mažu sklízet ![]()
@Gladys píše:
jsi můj člověk, většina aviváží mi smrdí, s odporem jsem koupila jednu eko, abych v ní občas přemáchla mužovi košile (on je na aviváže celý hrr)
dokonce jsem jeden čas prala v ulrichovi, který je úplně bez parfemace, ale to zas frfňal, že to není cítit po ničem, tak jsem přesedlala na frosch, s aloe vera, s tím můžu žít.
Miluju sušičku, 90% parfemace stejně vyfouká pryčTakže k otázce, používám frosch aloe vera gel, občas frosch aviváž takovou růžovou, ve skříních nic nemám.
Kdysi dávno jsem koupila jakési pytlíčky přímo určené na provonění prádla s vanilkou, leželo mi to mezi prostěradli asi rok a udělalo to na nich žlutý fleky
@Gladys píše:
Miluju sušičku, 90% parfemace stejně vyfouká pryčTakže k otázce, používám frosch aloe vera gel, občas frosch aviváž takovou růžovou, ve skříních nic nemám.
Kdysi dávno jsem koupila jakési pytlíčky přímo určené na provonění prádla s vanilkou, leželo mi to mezi prostěradli asi rok a udělalo to na nich žlutý fleky
Sáčky bez toho cukru, ještě s cukrem, otevřené sáčky či uzavřené sáčky
![]()
@jizvíková píše:
Sáčky od vanilkového cukru
Ahoj, po čem vám pěkně voní vyprané prádlo, v čem perete, co dáváte do skříně mezi prádlo