Co říct na pohovoru?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co říct na pohovoru
Ahoj,
dneska jsem byla na pracovním pohovoru a docela mě zaskočil požadavek, že mám o sobě něco říct.
Vykládat něco co je v životopisu mi přišlo tak nějak zbytečný a něco o sobě? Jako nevím, jsem normální, obyčejná ženská, máma od 2 dětí, kterou už nebaví její práce a tak by ráda něco jinýho.
Něco jsem jim tam tedy řekla, ale dala bych si pár facek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
O tom, že jsi máma bych vůbec nemluvila… spíš něco co by mohlo být dobré k té práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lleennttiillkkaa to je podle mě otázka, co ti dá prostor zaujmout a říct, že jsi ta pravá. Samozřejmě člověk musí přehánět a promyslet to předem. Třeba já bych asi odpověděla, že jsem nadšený cestovatel, ráda objevuju nové a zkouším nové věci, mám ráda přírodu a sport… Protože na mé pozici je stěžejní, aby člověk sledoval trendy a byl hodně otevřený a aktivní. A příroda proto, aby to neznělo jak od robota. Jinou odpověď samozřejmě člověk dá u pozice, kde spíš hledají stabilního člověka, co moc nehledá, a jinou zase pro něco, co vyžaduje pevné nervy. Snad píšu srozumitelně
jinak hlavně nikdy neříkej, že tě současná práce nebaví. To se dá říct jinak. Třeba tak, že nemáš možnost růst a hledáš výzvu jinde. Ale pozor, někde by to opět mohlo být na překážku, že ti nemohou nabídnout kariéru co hledáš a sáhnou po stabilnějším kandidátovi. Takže taky říct podle pozice
- Citovat
- Upravit
To je normalni otazka
, take jsem se na to ptala…a ano, v podstate mi slo zopakovani zivotopisu, ale jaksi vic do detailu, napriklad jake mela osoba kompetence, co ji bavilo, proc tam skoncila, co by chtela delat dal atd.., v zivotopisu jsou informace uvedene jen bodove…a i to co pisete Vy, ze jste rekla je taky ok
hlavni je byt uprimny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
To je normalni otazka, take jsem se na to ptala…a ano, v podstate mi slo zopakovani zivotopisu, ale jaksi vic do detailu, napriklad jake mela osoba kompetence, co ji bavilo, proc tam skoncila, co by chtela delat dal atd.., v zivotopisu jsou informace uvedene jen bodove…a i to co pisete Vy, ze jste rekla je taky ok
hlavni je byt uprimny
To si přesně myslím, že když někdo naopak řekne naučené věty, jak hrozně hledá výzvy, chce se někam posunout a podobné líbivé fráze, tak každý personalista musí kroutit očima. Protože tohle slyší několikrát denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
@lleennttiillkkaa to je podle mě otázka, co ti dá prostor zaujmout a říct, že jsi ta pravá. Samozřejmě člověk musí přehánět a promyslet to předem. Třeba já bych asi odpověděla, že jsem nadšený cestovatel, ráda objevuju nové a zkouším nové věci, mám ráda přírodu a sport… Protože na mé pozici je stěžejní, aby člověk sledoval trendy a byl hodně otevřený a aktivní. A příroda proto, aby to neznělo jak od robota. Jinou odpověď samozřejmě člověk dá u pozice, kde spíš hledají stabilního člověka, co moc nehledá, a jinou zase pro něco, co vyžaduje pevné nervy. Snad píšu srozumitelnějinak hlavně nikdy neříkej, že tě současná práce nebaví. To se dá říct jinak. Třeba tak, že nemáš možnost růst a hledáš výzvu jinde. Ale pozor, někde by to opět mohlo být na překážku, že ti nemohou nabídnout kariéru co hledáš a sáhnou po stabilnějším kandidátovi. Takže taky říct podle pozice
Na to taky pozor
vzpominam si na holku, ktera rikala jaky je nadseny cestovatel, ale uz o tom nedokazala dal mluvit a nakonec z toho vyplynulo, ze byla 6× v Bibione..nebo kluk, jehoz zaliba bylo IT, coz ve vysledku znamenalo, ze hraje solitare na pc
. Ale jak rikate, hlavni je si to promyslet predem, i v techto vecech… napriklad reknete, zaprehanite, jak milujete cyklistiku a vedouci pohovoru bude nahodou nadseny cyklista a je to v haji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem se takto ptala (u pozic, kde to bylo relevantní)- zajímalo mě, co o sobě uchazeč řekne jako první, jaký je jeho projev, jestli zvládne smysluplně mluvit „z hlavy“, na co klade důraz a co např. v porovnání se životopisem vynechá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
To si přesně myslím, že když někdo naopak řekne naučené věty, jak hrozně hledá výzvy, chce se někam posunout a podobné líbivé fráze, tak každý personalista musí kroutit očima. Protože tohle slyší několikrát denně.
Jojo, nekdy to je i pravda, ale vetsinou jsou ty duvody jine..sef je idiot, vic penez, prace ho nebavi, pracovni doba nevyhovuje…nikdy jsem nemela s takovou odpovedi problem
pak uz to bylo jen o tom, aby to treba u nas nebylo stejne a co ocekava a tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola No však to jsem neříkala. @Melodie91 více méně jsem zopakovala životopis a to co jsem napsala v úvodním dopise, že hledám práci, která mě bude bavit a naplňovat a bude mi dávat smysl.
Jinak se jednalo o pečovatelku ve chráněném bydlení, takže žádná manažerská pozice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podstatě to znamená, že máš obšírněji říct to, co máš v životopisu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 já jsem jim řekla, že moje současná práce mi přijde tak nějak lichá, lidsky zbytečná a nenaplňuje mě. Myslím, že to je upřímnější, než se vykrucovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lleennttiillkkaa píše:
@pikola No však to jsem neříkala. @Melodie91 více méně jsem zopakovala životopis a to co jsem napsala v úvodním dopise, že hledám práci, která mě bude bavit a naplňovat a bude mi dávat smysl.
Jinak se jednalo o pečovatelku ve chráněném bydlení, takže žádná manažerská pozice.
Vzhledem k takhle specifické pozici bych řekla, že jsi nic špatného neřekla.
- Citovat
- Upravit
@lleennttiillkkaa píše:
Tak to jste rekla uplne normalne dobre
drzim palce
… jinak ja treba zazila na pohovoru, ze se me ptali, kdybych byla zvire, tak co bych byla
… vim, ze jsem rekla od boku pitbul, pritom je to uplna kravina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
Na to taky pozorvzpominam si na holku, ktera rikala jaky je nadseny cestovatel, ale uz o tom nedokazala dal mluvit a nakonec z toho vyplynulo, ze byla 6× v Bibione..nebo kluk, jehoz zaliba bylo IT, coz ve vysledku znamenalo, ze hraje solitare na pc
. Ale jak rikate, hlavni je si to promyslet predem, i v techto vecech… napriklad reknete, zaprehanite, jak milujete cyklistiku a vedouci pohovoru bude nahodou nadseny cyklista a je to v haji
Hm, dobrý trapas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dík, tak to jste mě uklidnili. Jako já jsem trošku zmatkař, takže v úvodu jsem se samozřejmě předvedla, jelikož jsem vzlezla do špatné budovy. Nicméně mi pán říkal, že nejsem první ani poslední
Takže už ten úvod mě trošku rozhodil.
Na pohovoru jsem byla naposledy před 12 lety. Další zaměstnání jsem dostala tak nějak,,zadarmo,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit