Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky jdu si k vam pro radu. V kvetnu jsem zacala marodit s osklive narazenou rukou. Minulý tyden jsem zjistila ze jsem tehu. Jelikoz jsem minuly rok nanapotratila podzim potratila tak me gyndar chce nechat doma v klidu, jelikoz mam fyzicky tezkou praci.
Jde mi o to ze uz mi volal z prace šéf jak to semnou vypada. Tak jsem mu rekla ze mam jit pristi tyden na kontrolu a ze se uvidi.
Zatim nikomu nechci nic rikat aby se to nezakriklo. Posledni tehu jsem oznamila v praci v 7tt protoze jsem sla na rizikove, ale bohuzel v 11 tt vse skoncilo.Proto bych v praci zatim nechtela nic rikat. Hlavne to litovani apod. Bylo strasne. Jak jste by jste to řešili vy? Rekli by jste pravdu nebo si něco vymysleli? A zkusili to ututlat aspon do toho 12tt?
Těhotenství neskončilo proto, že jsi to řekla nahlas. Já to oznámila kvůli nočním směnám v 6.tt a dnes mi vedle spí skoro čtyřleťák. Kdyby to nevyšlo, litujícím pohledům se nevyhneš
Nech se přeřadit na jinou práci. Proč na neschopenku, když bys byla jinak ok?!
Taky jsem potratila a několikrát, teď jsem těhotná znovu a pro pn to důvod není. Pokud máš práci nevhodnou pro těhotné zazadej o přeřazení. Jinak pokud jde o ten začátek ten je stejně buď a nebo.
Příspěvek upraven 06.07.18 v 23:08
vzala bych si neschopenku na tu ruku- těhotenství bych neoznamovala zatim
Já to tutlala to 10tt
Bylo mě pořád zle tak sem tvrdila že chodím na kontroly a nevím kdy přijdu do práce. Pak už sem teda šla že sem před pár dny
zjistila že sem těhotná a zůstávám na neschopence ![]()
Dobrý večer, to asi neututlate.Gynekolog si Vas bude chtit vzit k sobe jelikoz mate rizikove.A do prace nosite listek na penize a tam uvidi,ze uz se nelecite s rukou,ale jste vedena na gynekologii,tam je preci razitko z gyndy.Mam to stejne,lecila jsem se u neurologa s karpalama,mela jsem nastoupit v cervenci do prace,ale uz jsem nenastoupila v 8 tt si me prevzal gyndar kvuli rizikovemu tehotenstvi.
Ja teda byla od 10. Týdne na PN pres praktického a v praci jsem to rekla az 14., po screeningu. Do te doby jsem mlzila s jinou diagnozou. Do mého zdravotního stavu jim muze byt houby. Byt tebou, domluvím se s gyndarem a zůstanu doma jeste par týdnu s tou rukou. Ani prakticky urcite nebude mit problem. A v praci to proste oznamis az budes chtit, pak i prejdes pod správného lékaře. Kdyz to rikat nechces, tak to nerikej. Ja se podruhe taky u nekoho prokecla a pak jsem si to vycitala, ze ten soucit po potratu zrovna u nej taky nechci.
Hlavně je docela hnusné lhát, když se tam chceš vrátit. Narovinu bych řekla, jak to je s tím, že je to hodně na začatku a nejisté. Kdyby ti lhal zaměstnavatel a vodil za nos, taky by se ti to nelíbilo.
Doktor me nechava doma hlavne kvuli tomu, ze jsem zacla trochu spinit. Nasadil mi utrogestan a rikal ze mam mit klidovy rezim.
Jinak v praci jsem to chtela ututlat z duvodu hlavne litovani. Kdo to nezazil to asi nepochopi. Nejhorsi co se může zensky po potratu rict ASI TO TAK MELO BEJT/MIMINKO BYLO ASI NEMOCNÉ.
a stale dokola.
Kdyby to zůstalo aspon v te praci tak to neresim, ale nase prace je takova drbarna a druhy den to vi cele mesto. Minule tehu jsem prosila sefa aby si to nechal pro sebe, ale bohuzel vydzel to tyden.
![]()
@Anonymní píše:
Doktor me nechava doma hlavne kvuli tomu, ze jsem zacla trochu spinit. Nasadil mi utrogestan a rikal ze mam mit klidovy rezim.
Jinak v praci jsem to chtela ututlat z duvodu hlavne litovani. Kdo to nezazil to asi nepochopi. Nejhorsi co se může zensky po potratu rict ASI TO TAK MELO BEJT/MIMINKO BYLO ASI NEMOCNÉ.
a stale dokola.
Kdyby to zůstalo aspon v te praci tak to neresim, ale nase prace je takova drbarna a druhy den to vi cele mesto. Minule tehu jsem prosila sefa aby si to nechal pro sebe, ale bohuzel vydzel to tyden.![]()
Taky jsem brala utrogestan pro lehké krvácení. Chodila jsem do práce. Dělám u PC, takže žádná těžká fyzická dřina. Pokud se to udržet má, udrží se. Do 12. týdne je to buď a nebo.
@Russet píše:
Taky jsem brala utrogestan pro lehké krvácení. Chodila jsem do práce. Dělám u PC, takže žádná těžká fyzická dřina. Pokud se to udržet má, udrží se. Do 12. týdne je to buď a nebo.
No ja prave u pc nesedim. Delam 12-ti hodinove směny denni/noční. A taham dost těžké věci. Tak proto jsem doma. Kdybych sedela u pc nebo neco podobneho tak to take resit nebudu a pujdu do prace.
ale opravdu si pak nechci vycitat a zase hledat chyby co jsem udelala špatně.
Určitě bych se toho nebála .Mám s tím zkušenosti .Nedávno jsem Nastoupila na Rizikové A v práci To věděl i můj manažer a vsichni a hlavně mi to Doporučili samý ať jdu . Takže nemáš se čeho bát To je pouze Tvojenské osobní věc . A tajit to nemusíš . Říká se že se to nějak neříká Brzo ale To jsou pověry .
Jinak nejsi sama Taky jsem se bála A už jsem překonala 1 trimestr . a budu 16 tt
Drzim palce
Jít na neschopenku je zbytečné, zaměstnavatel ti musí najít jinou pozici.
Já jsem to řekla poměrně brzo a jen šéfovi a nejbližšímu kolegovi. Prosila jsem je, aby to nikomu neříkali. Jelikož jsem pak s nimi nebyla dlouho v kontaktu, tak ani nevím, jestli to dodrželi. Teda kolega určitě, ten mi držel pěsti, aby klaplo IVF, šéf nevím, každopádně na výsledek těhotenství to vliv nemělo ![]()
Ahoj holky jdu si k vam pro radu. V kvetnu jsem zacala marodit s osklive narazenou rukou. Minulý tyden jsem zjistila ze jsem tehu. Jelikoz jsem minuly rok nanapotratila podzim potratila tak me gyndar chce nechat doma v klidu, jelikoz mam fyzicky tezkou praci.
Proto bych v praci zatim nechtela nic rikat. Hlavne to litovani apod. Bylo strasne. Jak jste by jste to řešili vy? Rekli by jste pravdu nebo si něco vymysleli? A zkusili to ututlat aspon do toho 12tt? 
Jde mi o to ze uz mi volal z prace šéf jak to semnou vypada. Tak jsem mu rekla ze mam jit pristi tyden na kontrolu a ze se uvidi.
Zatim nikomu nechci nic rikat aby se to nezakriklo. Posledni tehu jsem oznamila v praci v 7tt protoze jsem sla na rizikove, ale bohuzel v 11 tt vse skoncilo.