Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Urodila se nám spousta chilli papriček. A teď nevím, jestli je lepší je sušit (jak případně?), nebo je naložit nějak do oleje. Jak to děláte vy?
Susim v susicce na ovoce (kazde rozkrojene na pulky) a pak namelu mlynkem na kavu (je pouzivany jen na chili). Nebo rozmixuju a dam do takovych tech nadobek na led (z IKEI) spolu s trochou vody, az zmrznou, dam do krabicky do mrazaku…a na vareni vzdycky jednu kosticku z mrazaku vytahnu.
Já si říkala, že bych to navlíkla na nit a pověsila někde ve stínu. Nebo se mají raději rozkrájet?
Já ty svoje vždycky rozkrájím a za týden jsou usušené. I se semínky.
A krájíte je v nějakých rukavicích? Na netu píšou, že ani chirurgické rukavice nestačí… ![]()
Dělám z nich chilli omáčku/chutney a co zbyde rozsekam v mixéru a smicham se solí a s olejem, ale je to ďábelské ![]()
Krajim v chirurgických rukavicích, mám dvoje a stejně se snažím na ně nesat-pridrzuju si je vidličkou
A přes ty dvoje rukavice tě pak ruce vůbec nepálí? a nemůžu se toho nějak nadýchat?
@bubulina no rikam, radsi na ne ani se dvema nesaham. Nebo jen malo. Ale nepali. (To jsem si ted vic zavarila s paprikama na leco, kdyz jsem je nezkontrolovala. Jsem nemohla ani spat).
Jestli mas nejake astma, tak bych byla opatrna. Nadychat se dat. Chce to vetrat nebo digestor. Ale meli jsme i nagy a dobry