Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak staré máš děti? u nás děti školkové chodí do jiných školek, které jsou přes léto otevřené a pro školní děti pořádá DDM příměstské tábory a nebo děti jezdí na soustředění nebo tábory normální
A jak staré děti? Asi školkové, když nemůžou být sami doma? Existují i školky, které mají prázdninový provoz - nejedou sice celé prázdniny, ale třeba každý týden prázdnin jedna školka ve městě - ale toto jste si měli pořešit asi dříve než prázdniny začaly.. To je příkaz vedoucího, že musíte mít o vánocích 14 dní volno a nemůžete si vzít o prázdninách měsíc? Jestli to není nařízení, a možnost prázdninové školky už jste promrhali, nezbude vám, než si vzít nastřídačku každý měsíc dovolenou.
Tábor nebo příměstský tábor (pro školní děti) a jiné školky pro ty mladší (ta naše se sice střídá s jinou, ale přesto jsou pak obě na 4 týdny zavřené). Taky mám o letních prázdninách jen dva týdny, z toho jeden s manželem, druhý sama a manžel to má taky tak, takže pokryjeme 3 týdny. No a ten týden co jsem s dětmi sama jsme doma a hlídám ještě děti sestře a ta mi to pak oplatí, tak to už jsou čtyři týdny. Jeden týden mi nabídla švagrová hlídání pro syna (je to prvňák). Je doma na mateřské a má skoro stejně starého syna. tak to mám další týden. No zbytek mám teda v pohotovosti babičky, ale obě ještě pracují, tak je to plánování na rok dopředu.
Jak to udelat bez penez netusim, za primestske tabory pro prvnaka dam majlant. Kdyz byla jeste ve skolce, bylo to daleko jednodussi( bylo nutne pokryt jen 3 tydny).
Uz jsem mela parkrat dite i v praci, ale teda nic moc, bylo to dost narocne, nemuzu od prace odbihat.
Jako reseni bych videla to stridani s kamaradkou( nemas nekoho takoveho v okoli?).
Ja bohuzel ne, ale sestra zatim hleda praci po RD marne, tak pomuze ona.
Ahoj scháním pro děti zábavu přez prázdniny, tak jsme si s manželem říkali že bychom je mohli poslat na kemp, nevíte o nějakém dobrém? kde by bylo spoustu aktivit? díky ![]()
Jako myslis na tabor? Mrkni na www.tabory.cz, Varvazov je urcite dobry
Ahoj, řeším teď podobnou situaci. Nemám žádné hlídání, kamarádky pracující, manžel dovolenou 14 dní a na paní na hlídání nejsou prachy. Příští týden nastupuju na brigádu a školka má celý červenec zavřeno
Musím to ještě pořešit se zaměstnavatelem, jestli mi dovolí mít holku aspoň na těch 14 dní sebou v obchodě, ale nedávám tomu moc šancí. Konečně nějaká práce a zase to vybouchne na školce ![]()
Naky primestsky tabor?
Myslim, ze i pro skolkovy je delaji, ale nejsem si jista…
Na fotce máš děti dvě, co uděláš s tím druhým? S tím, že budeš mít dítě v zaměstnání nepočítej, to se totiž nesmí, kamarádka občas brávala do sekáče dcerku a přišla na ní sociálka
Vkládám anonymně, abych mohla založit diskuzi. Zajímá mne, kam dát děti, když nemáte babičky, peníze, musíte do práce a máte nárok na 14 dní dovolené v létě, a v zimě dalších 14 dní na Vánoce?