Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
madi píše:Barca12345 píše:Jo, to já měla předloni. Dostala jsem spoustu jablek a hrušek, tak jsem to všechno pracně oloupala, svařila, že z toho udělám přesnídávky, chtěla jsem to nalít do skleniček a zavařit jen tak,protože se mi to sladký zdálo dost a malej byl mimino, když mi do toho přišla máma začala vyvádět, že to jen tak zavařit nemůžu a kdesi cosi, tak zkrátka abych od ní měla pokoj, vymačkala jsem do toho jeden citron (a doufala, že se to v tom množství ztratí), aby to jaksi zakonzervovalo či co. No a výsledek šílenej, kyselý je to tak, že to nejím ani jámadi píše:Nestezuj si!!! Ja jsem letos dostala skoro 40 Kg jablek a loupala to na presnidavku!!!
No jelikož to bude převážně pro malého, tak loupat budu, i čerstvé mu je musím loupat, no těším se na ty tři košíky![]()
![]()
![]()
![]()
Tak bych fakt nerada, aby to šlo zas do koše
Ty jo, mam asi 180 sklenic (a to mam jeste cca ctvrtku jablek
) a citron jsem nedavala do zadne!!!
![]()
Takze jestli se mi to zkazi, budu fakt pekne nas…!!!!
Nezkazí. Bez čehokoliv to vydrží klidně dva roky (teda pouze „zapomenuté“ skleničky, jinak se po tom zapráší, děti sní denně jednu až dvě skleničky).
Konzervuje se teplem. Nejdřív umýt a vyvařit víčka (vařit pět minut jak při sterilizaci kojeneckých potřeb), vypařit sklenice. Víčka nechat pořádně oschnout, hlavně gumičky (jinak nechytnou). A plnit tak centimetr a půl pod okraj, aby to při sterilizaci nepřeteklo (jak jsem psala tak sterilizuju v klasickém zavařovacím hrnci 20 minut při 85 st. Celsia). Uchovávám normálně ve špajzový skříni v kuchyni, kde bývá dost teplo a nekazí se mi to ![]()
Nepřidávám tam vůbec nic, jen trošku podlejvám vodou, když rozvařuju ovoce.
Určitě nezkazí, já jsem potom googlila a našla, že spousta lidí to takhle dělá a nic se nezkazí. Já si potom nadávala !!
Ale byla jsem otrávená, unavená a chtěla to mít rychle za sebou, tak jsem tam ten citron prdla s tím, že se to v tom množství ztratí, no a neztratilo ![]()
Barca12345 píše:madi píše:Nestezuj si!!! Ja jsem letos dostala skoro 40 Kg jablek a loupala to na presnidavku!!!
No jelikož to bude převážně pro malého, tak loupat budu, i čerstvé mu je musím loupat, no těším se na ty tři košíky![]()
![]()
![]()
To je teprve Danajský dar
![]()
No já to už neloupu. Loupala jsem to jen na začátku, ale teď už vařím i ze šlupkama a pak to rozmixuju. Malá mi to zdlábne v pohodě
A malý taky, pokud to nandám do správných kelímků ![]()
Tak já se přidávám k Vám zavařujícím. Já jsem hrušky asi 40 sklenic zavařovala bez citronu a jen ve sladké vodě s hřebíčkem. Dělám to už tak několik let a nikdy se mě nezkazily. Jinak jsem letos poprvé dělala s hrušek džemy a misím říct, že všem chutnaly ![]()
No podle mě je větší množství ovoce nejlepší dát pěkně do bečky, rozdrtit, zavřít a za pět týdnů vypálit…ale to je na jinou diskuzi ![]()
Jo, to já měla předloni. Dostala jsem spoustu jablek a hrušek, tak jsem to všechno pracně oloupala, svařila, že z toho udělám přesnídávky, chtěla jsem to nalít do skleniček a zavařit jen tak,protože se mi to sladký zdálo dost a malej byl mimino, když mi do toho přišla máma začala vyvádět, že to jen tak zavařit nemůžu a kdesi cosi, tak zkrátka abych od ní měla pokoj, vymačkala jsem do toho jeden citron (a doufala, že se to v tom množství ztratí), aby to jaksi zakonzervovalo či co. No a výsledek šílenej, kyselý je to tak, že to nejím ani já

Tak bych fakt nerada, aby to šlo zas do koše