Co s hruškami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
15.9.11 10:10
Barca12345 píše:
madi píše:
No jelikož to bude převážně pro malého, tak loupat budu, i čerstvé mu je musím loupat, no těším se na ty tři košíky :lol: :lol:
Nestezuj si!!! Ja jsem letos dostala skoro 40 Kg jablek a loupala to na presnidavku!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jo, to já měla předloni. Dostala jsem spoustu jablek a hrušek, tak jsem to všechno pracně oloupala, svařila, že z toho udělám přesnídávky, chtěla jsem to nalít do skleniček a zavařit jen tak,protože se mi to sladký zdálo dost a malej byl mimino, když mi do toho přišla máma začala vyvádět, že to jen tak zavařit nemůžu a kdesi cosi, tak zkrátka abych od ní měla pokoj, vymačkala jsem do toho jeden citron (a doufala, že se to v tom množství ztratí), aby to jaksi zakonzervovalo či co. No a výsledek šílenej, kyselý je to tak, že to nejím ani já 8-o :roll:
Tak bych fakt nerada, aby to šlo zas do koše :lol:

• Citovat
  • Upravit
9649
15.9.11 10:12
madi píše:
Barca12345 píše:
madi píše:
No jelikož to bude převážně pro malého, tak loupat budu, i čerstvé mu je musím loupat, no těším se na ty tři košíky :lol: :lol:
Nestezuj si!!! Ja jsem letos dostala skoro 40 Kg jablek a loupala to na presnidavku!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jo, to já měla předloni. Dostala jsem spoustu jablek a hrušek, tak jsem to všechno pracně oloupala, svařila, že z toho udělám přesnídávky, chtěla jsem to nalít do skleniček a zavařit jen tak,protože se mi to sladký zdálo dost a malej byl mimino, když mi do toho přišla máma začala vyvádět, že to jen tak zavařit nemůžu a kdesi cosi, tak zkrátka abych od ní měla pokoj, vymačkala jsem do toho jeden citron (a doufala, že se to v tom množství ztratí), aby to jaksi zakonzervovalo či co. No a výsledek šílenej, kyselý je to tak, že to nejím ani já 8-o :roll:
Tak bych fakt nerada, aby to šlo zas do koše :lol:

Ty jo, mam asi 180 sklenic (a to mam jeste cca ctvrtku jablek :mrgreen: ) a citron jsem nedavala do zadne!!! :zed: :zed:
Takze jestli se mi to zkazi, budu fakt pekne nas…!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.9.11 10:30

Nezkazí. Bez čehokoliv to vydrží klidně dva roky (teda pouze „zapomenuté“ skleničky, jinak se po tom zapráší, děti sní denně jednu až dvě skleničky).
Konzervuje se teplem. Nejdřív umýt a vyvařit víčka (vařit pět minut jak při sterilizaci kojeneckých potřeb), vypařit sklenice. Víčka nechat pořádně oschnout, hlavně gumičky (jinak nechytnou). A plnit tak centimetr a půl pod okraj, aby to při sterilizaci nepřeteklo (jak jsem psala tak sterilizuju v klasickém zavařovacím hrnci 20 minut při 85 st. Celsia). Uchovávám normálně ve špajzový skříni v kuchyni, kde bývá dost teplo a nekazí se mi to :mavam:
Nepřidávám tam vůbec nic, jen trošku podlejvám vodou, když rozvařuju ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.9.11 10:35

Určitě nezkazí, já jsem potom googlila a našla, že spousta lidí to takhle dělá a nic se nezkazí. Já si potom nadávala !!
Ale byla jsem otrávená, unavená a chtěla to mít rychle za sebou, tak jsem tam ten citron prdla s tím, že se to v tom množství ztratí, no a neztratilo :roll:

• Citovat
  • Upravit
8594
15.9.11 16:19
Barca12345 píše:
madi píše:

To je teprve Danajský dar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.9.11 09:11

No já to už neloupu. Loupala jsem to jen na začátku, ale teď už vařím i ze šlupkama a pak to rozmixuju. Malá mi to zdlábne v pohodě :lol: A malý taky, pokud to nandám do správných kelímků :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
18.9.12 09:35

Mnam mnam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mark76
18.9.12 10:04

Tak já se přidávám k Vám zavařujícím. Já jsem hrušky asi 40 sklenic zavařovala bez citronu a jen ve sladké vodě s hřebíčkem. Dělám to už tak několik let a nikdy se mě nezkazily. Jinak jsem letos poprvé dělala s hrušek džemy a misím říct, že všem chutnaly :P

• Citovat
  • Upravit
1685
18.9.12 10:06

No podle mě je větší množství ovoce nejlepší dát pěkně do bečky, rozdrtit, zavřít a za pět týdnů vypálit…ale to je na jinou diskuzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí