Čím nahradím glukózu do marcipánu?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Anetta
Ukecaná baba ;) 2466 příspěvků 12.09.11 00:08
Pomoc!Čím nahradím glukózu do marcipánu?

Ahoj holky,
snad mi ještě někdo v tuhle hodinu poradí.. dělám marcipánovou hmotu, ve které má být glukóza a já blbec jsem si jí nekoupila..
Dá se to nějak nahradit??
Jo a ještě jedna otázka :nevim:
Opravdu mi ten marcipán poteče, když mám pod ním podinkovo máslový krém??? :lol:
Jestli jo, tak já to snad seškrábnu :-P

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
Jura007
Neúnavná pisatelka 18313 příspěvků 12.09.11 00:18

Zkus nahradit obyčejným řepným cukrem. Glukóza je vlastně taky cukr, i když stravitelnější. (Když spojíš dvě molekuly glukózy a dáš z toho pryč jednu molekulu vody, tak máš molekulu řepného cukru. Takže asi tak… :nevim: )

TornadoLou
Ukecaná baba ;) 1268 příspěvků 12.09.11 01:46

A co tak psenicny sirup? Med?

Pudloslava
Vesmírná mluvilka 34293 příspěvků 12.09.11 07:01

ja teda nikdy nedelala s glukozou, ale s obyc praskovym cukrem a trochou medu. jednou myslim i bez medu. nevim misto ceho tam ta glukosa je, jestli misto toho praskace nebo toho medu. kdyby misto medu, tak bych byla rada, protoze mi v tom ten med nechutna.

jinak jsem v tom ne moc zkusena, ale docetla jsem, se, ze kdyz je pomer - 1 puding/1 maslo, tak to netece. A neteklo.
jeste chcvi zkusit holou ztuzenou slehacku, tu mam nejradeji......

alenka84
Neúnavná pisatelka 19041 příspěvků 12.09.11 07:29
Jura007 píše:
Zkus nahradit obyčejným řepným cukrem. Glukóza je vlastně taky cukr, i když stravitelnější. (Když spojíš dvě molekuly glukózy a dáš z toho pryč jednu molekulu vody, tak máš molekulu řepného cukru. Takže asi tak… :nevim: )
řepný cukr je glukosa a fruktosa, pro upřesnění :) Dvě molekuly glukosy dají dohromady maltosu…pardon za off topic
Raduš.ka44
Kelišová 7193 příspěvků 12.09.11 07:56

Nahradila bych moučkovým cukrem.

Pajule22
Echt Kelišová 9043 příspěvků 12.09.11 08:27

Do marcipanu misto glukozy davam mouckovy cukr a med.
A ted jsem delala dort v patek,pod marcipan dala pudinkovo maslovy krem a bylo to uplne v pohode :) neteklo nic,krasne marcipan drzel :)

Pudloslava
Vesmírná mluvilka 34293 příspěvků 12.09.11 10:18
alenka84 píše:
Jura007 píše:
Zkus nahradit obyčejným řepným cukrem. Glukóza je vlastně taky cukr, i když stravitelnější. (Když spojíš dvě molekuly glukózy a dáš z toho pryč jednu molekulu vody, tak máš molekulu řepného cukru. Takže asi tak… :nevim: )
řepný cukr je glukosa a fruktosa, pro upřesnění :) Dvě molekuly glukosy dají dohromady maltosu…pardon za off topic

ano, jak jednou podotkl muj bratr, kdyz nekdo chce v diskusi dat najevo, ze tomu taky rozumi, udela to tak, ze nesouhlasi :-) :-) :-)

tak ja taky podotknu - myslim si, ze disacharid muze mit docela jine chemicko fyzikalni vlastnosti, nez monosacharid a tudiz mi pitvani slozeni sacharozy prijde bezpredmetne.

Jura007
Neúnavná pisatelka 18313 příspěvků 12.09.11 10:21

No ale tady jste mě děvčata nachytaly při docela fatální neznalosti - což rád uznám. (Asi se zase začnu vzdělávat…)

alenka84
Neúnavná pisatelka 19041 příspěvků 12.09.11 10:38
Jura007 píše:
No ale tady jste mě děvčata nachytaly při docela fatální neznalosti - což rád uznám. (Asi se zase začnu vzdělávat…)

Jako fatální neznalost mi to nepřijde, prostě jen omyl :-)

alenka84
Neúnavná pisatelka 19041 příspěvků 12.09.11 10:38
Pudloslava píše:
alenka84 píše:
Jura007 píše:
Zkus nahradit obyčejným řepným cukrem. Glukóza je vlastně taky cukr, i když stravitelnější. (Když spojíš dvě molekuly glukózy a dáš z toho pryč jednu molekulu vody, tak máš molekulu řepného cukru. Takže asi tak… :nevim: )
řepný cukr je glukosa a fruktosa, pro upřesnění :) Dvě molekuly glukosy dají dohromady maltosu…pardon za off topic

ano, jak jednou podotkl muj bratr, kdyz nekdo chce v diskusi dat najevo, ze tomu taky rozumi, udela to tak, ze nesouhlasi :-) :-) :-)

tak ja taky podotknu - myslim si, ze disacharid muze mit docela jine chemicko fyzikalni vlastnosti, nez monosacharid a tudiz mi pitvani slozeni sacharozy prijde bezpredmetne.

Asi máš pravdu, ve všem :mrgreen:

AnastazieB
Echt Kelišová 8415 příspěvků 12.09.11 11:55

Anetto, ta glukóza je tam důležitá aby to bylo pružné (info pro ostatní, glukóza je tam ve formě sirupu, moučk. cukr to nenahradí). Zkus tam dát med, ale ta glukóza jde udělat z cukru a kys. citronóvý :wink: Akorát přesně už si nepamatuju ten postup, najdi si to na www.dortomanie.cz.
Nebo ještě ten pšeničný sirup, ale ten asi doma taky nemáš… (ne javorový!!!)

A na pud.-más. krému ti to téct nebude, marcipán se začne rozpouštět jen na krémech s vodou - tj. jogurtových, šlehačkových!!!

ivulik123
Kelišová 6292 příspěvků 12.09.11 12:01
Já taky dávám do marcipánu med,ale jenom malinko,nesmí se to sním moc přehnat,jinak souhlasím s tím co napsala Anastazie
AnastazieB píše:
Anetto, ta glukóza je tam důležitá aby to bylo pružné (info pro ostatní, glukóza je tam ve formě sirupu, moučk. cukr to nenahradí). Zkus tam dát med, ale ta glukóza jde udělat z cukru a kys. citronóvý :wink: Akorát přesně už si nepamatuju ten postup, najdi si to na www.dortomanie.cz.
Nebo ještě ten pšeničný sirup, ale ten asi doma taky nemáš… (ne javorový!!!)A na pud.-más. krému ti to téct nebude, marcipán se začne rozpouštět jen na krémech s vodou - tj. jogurtových, šlehačkových!!!
Pudloslava
Vesmírná mluvilka 34293 příspěvků 12.09.11 13:40
AnastazieB píše:
Anetto, glukóza jde udělat z cukru a kys. citronóvý

tak to bych se teda divila, ze by z toho byla fakt glukoza, nicmene fungovat to muze

v kazdym pripade dobra zprava ze glukoza je misto medu, tem mi v tom nechutna. jaky je ten recept s glukozou? Glukopur mam doma pro decko.

Jura007
Neúnavná pisatelka 18313 příspěvků 12.09.11 13:43

Pudli, sacharóza se dá štěpit v kyselém prostředí zahříváním. Dělali jsme to v chemii v laboratorních cvikách. Ale asi není kyselina jako kyselina, i ta myslím ovlivňuje rychlost štěpení… :think:

Stránka:  1 2 Další »
Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Co si uvařit na Vánoce, když se snažíte zhubnout?

Pokud jste pevně rozhodnutá, že letos o Vánocích se ručička váhy nehne směrem... číst dále >

Diskuze s tatínkem Janem: O hraní i péči o nemocné dítě

Pojďte si popovídat do diskuze na eMiminu s tatínkem, který po narození... číst dále >

Články z Expres.cz

Hůlka se zapojil do kauzy ze StarDance: Asi se přihlásím do SuperStar!

Je fér, aby Jiří Dvořák (51) soutěžil v zábavné show StarDance? Jak Expres... číst dále >

Návorková o vztahu s Dvořákem: Byly tam ponorky, tančit ale budeme dál!

Vítězným párem letošní deváté řady StarDance se stal Jiří Dvořák s taneční... číst dále >

Články z Ona Dnes

Sexting provozuje každé desáté dítě, varuje odborník

Lidská sexualita není věcí veřejnou. To říká docent Kamil Kopecký z Centra... číst dále >

Na plastiku jsem šla kvůli šikaně, říká kdysi obézní žena

Annie McManisová (25) z Nového Zélandu od mala zažívala kvůli obezitě šikanu.... číst dále >