Rajská omáčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4216
9.9.11 16:24

Rajská omáčka

Ahojky potřebovala bych poradit jak vaříte rajskou omáčku máte nějaký zaručený recept? Já už zkoušela miliony receptů a pořád to není ono :roll: moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
9.9.11 16:29

2 rajský protlaky cibule maso bobkový list,hřebíček,pepř kuličky a nové koření a nakonec nastrouhat jeden rumovej perník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.9.11 16:31

recept mám a všichni ho máme rádi, ale co rodina, to jiný recept. Nahrubo nakrájenou cibuli osmahni na héře, zapraš moukou a udějel jíšku. Zalej horkou vodou, dej 5× bobkový list, 5× nové koření, 5× černý pepř celý, vař 10-15min. Pak dej 3-4 rajské protlaky, chvilku povař, přeceď přes sítko, dej podle chuti cukr a ocet. A je hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
9.9.11 16:35

Osmahnu cibulku na oleji, přidám mouku. Jíšku zaliju hovězím vývarem. Přidám 2 velké (125g) protlaky, přidám nové koření a bobkový list, občas bazalku, sůl, cukr a citron podle chuti. Nakonec taky přecedím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
9.9.11 16:37

Udělám jíšku z mouky a tuku, dělám trošku tmavší. Pak zaleju vodou, přidám bobkový list, nové koření, celý pepř, osolím. Povařím aby to chytilo chuť koření, přidám buď protlak nebo pokrájená rajčata (nebo obojí) a znovu nechám povařit. Mezitím dochutím cukrem, skořicí a solí. Pak přecedím, když dělám z rajčat tak propasíruju a finálně dochutím. Když chci jemnější omáčku, tak přidávám trošku smetany nebo mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
9.9.11 16:38

ja ji delam podel tohoto receptu a nemusi byt zrovna k plnene paprice
 http://recepty.vareni.cz/…kou-omackou/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
9.9.11 16:39

Záleží,jestli chceš udělat rajskou s hovězím masem a nebo plněnými lusky.. :wink:
A já jen nedávám rajský protlak,ale paster.rajčata (klidně i loupaná z konzervy) - omáčka má hezčí barvu.Několikrát jsem se s protlakem „spálila“- omáčka byla hnědá.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
9.9.11 16:59

tak já dělám tuhle.. dala jsem recept na MMB i s fotkama… a chutná! uprav si jen množství skořice.. jak kdo má rád! nám nevadí..
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
9.9.11 20:49

Holky moc dík takových receptů teď nevím kterou :lol: Honey budu dělat z hovězího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.9.11 21:59
Melounek píše:
Ahojky potřebovala bych poradit jak vaříte rajskou omáčku máte nějaký zaručený recept? Já už zkoušela miliony receptů a pořád to není ono :roll: moc děkuji.

Ahoj, já dělám s masem, tak 0,5kg hovězího zadního. Osmahnu na sádle cibulku, osmahnu na tom maso, zaliju horkou vodou, dám bobkový list, nové koření, celý pepř. hřebíček, sůl. Vařím v papiňáku. Pak vyndám maso(abych ho nerozlámala) přidám rajský protlak, zahustím moukou rozkvedlanou ve vodě, povařím, přidám cukr(u nás víc, manžel má rád sladkou) a mletou skořici, popř dosolím. Vrátím tam maso a jde se jíst. Kolik čeho ti nenapíšu, dělám od oka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
10.9.11 00:03

Dělám ji jako většina holek tady: osmahnu cibulku, zapráším moukou, jíšku zaliju vývarem z hověího zadního, které vařím v papiňáku zvlášť, pak přidám bobkáč, nové koření, pepř a CELOU skořici, povařím, propasíruju, přidám protlak (v létě místo protlaku dám čestvá rajčata, která předem spařím a oloupu. To pak pasíruju až po povaření rajčat v to jíškovém základu.) Do hotové oáčky přidám sůl a cukr.
MŇAM - měli jsme ji minulý týden z rajčat ze zahrádky, s knedíkem z Blučiny a s hovězím od Mazánka http://www.smajlici163.wz.cz/…/jidlo21.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
10.9.11 00:25

tak ja ji delam trochu jinak, je to recept od jedne babi co byvala kucharka ve skolni jidelne, uvarim hovezi vyvar klasika, pak osmahnu cibuli na masle, nastrouhanou varenou mrkev, zaprasim moukou, prisypu cervenou papriku, zaleju vyvarem, pridam bobkac, pepr, sul, nove koreni, skorici, hrebicek, protlak a varim, dohustim nastrouhanym pernikem, povarim, propasiruju, jeste dochutim, pripadne pridam ocet nebo trochu cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
11.9.11 17:08
atominnka píše:
Melounek píše:
Ahoj, já dělám s masem, tak 0,5kg hovězího zadního. Osmahnu na sádle cibulku, osmahnu na tom maso, zaliju horkou vodou, dám bobkový list, nové koření, celý pepř. hřebíček, sůl. Vařím v papiňáku. Pak vyndám maso(abych ho nerozlámala) přidám rajský protlak, zahustím moukou rozkvedlanou ve vodě, povařím, přidám cukr(u nás víc, manžel má rád sladkou) a mletou skořici, popř dosolím. Vrátím tam maso a jde se jíst. Kolik čeho ti nenapíšu, dělám od oka:-)

dělám úúúplně stejně.Jen rajčata dávám už do základu.Jinak vše stejně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
19.6.14 14:16

Přeslazená rajská

Holky, prosím radu. Nechala jsem se drobně unést při doslazování rajské omáčky :twisted:. Bude to velký zabiják, když tak dám trošku octu na okyselení? Nebude tam cítit ta pachuť? :jazyk: Nebo je lepší citrón?

V poslední době jsem na dochucování hrozné jelito  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
19.6.14 14:18

Dej trosku citronky místo octu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...