Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky potřebovala bych poradit jak vaříte rajskou omáčku máte nějaký zaručený recept? Já už zkoušela miliony receptů a pořád to není ono
moc děkuji.
2 rajský protlaky cibule maso bobkový list,hřebíček,pepř kuličky a nové koření a nakonec nastrouhat jeden rumovej perník
recept mám a všichni ho máme rádi, ale co rodina, to jiný recept. Nahrubo nakrájenou cibuli osmahni na héře, zapraš moukou a udějel jíšku. Zalej horkou vodou, dej 5× bobkový list, 5× nové koření, 5× černý pepř celý, vař 10-15min. Pak dej 3-4 rajské protlaky, chvilku povař, přeceď přes sítko, dej podle chuti cukr a ocet. A je hotovo.
Osmahnu cibulku na oleji, přidám mouku. Jíšku zaliju hovězím vývarem. Přidám 2 velké (125g) protlaky, přidám nové koření a bobkový list, občas bazalku, sůl, cukr a citron podle chuti. Nakonec taky přecedím
Udělám jíšku z mouky a tuku, dělám trošku tmavší. Pak zaleju vodou, přidám bobkový list, nové koření, celý pepř, osolím. Povařím aby to chytilo chuť koření, přidám buď protlak nebo pokrájená rajčata (nebo obojí) a znovu nechám povařit. Mezitím dochutím cukrem, skořicí a solí. Pak přecedím, když dělám z rajčat tak propasíruju a finálně dochutím. Když chci jemnější omáčku, tak přidávám trošku smetany nebo mléka.
ja ji delam podel tohoto receptu a nemusi byt zrovna k plnene paprice
http://recepty.vareni.cz/…kou-omackou/
Záleží,jestli chceš udělat rajskou s hovězím masem a nebo plněnými lusky.. ![]()
A já jen nedávám rajský protlak,ale paster.rajčata (klidně i loupaná z konzervy) - omáčka má hezčí barvu.Několikrát jsem se s protlakem „spálila“- omáčka byla hnědá.. ![]()
tak já dělám tuhle.. dala jsem recept na MMB i s fotkama… a chutná! uprav si jen množství skořice.. jak kdo má rád! nám nevadí..
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Holky moc dík takových receptů teď nevím kterou
Honey budu dělat z hovězího.
Melounek píše:
Ahojky potřebovala bych poradit jak vaříte rajskou omáčku máte nějaký zaručený recept? Já už zkoušela miliony receptů a pořád to není onomoc děkuji.
Ahoj, já dělám s masem, tak 0,5kg hovězího zadního. Osmahnu na sádle cibulku, osmahnu na tom maso, zaliju horkou vodou, dám bobkový list, nové koření, celý pepř. hřebíček, sůl. Vařím v papiňáku. Pak vyndám maso(abych ho nerozlámala) přidám rajský protlak, zahustím moukou rozkvedlanou ve vodě, povařím, přidám cukr(u nás víc, manžel má rád sladkou) a mletou skořici, popř dosolím. Vrátím tam maso a jde se jíst. Kolik čeho ti nenapíšu, dělám od oka:-)
Dělám ji jako většina holek tady: osmahnu cibulku, zapráším moukou, jíšku zaliju vývarem z hověího zadního, které vařím v papiňáku zvlášť, pak přidám bobkáč, nové koření, pepř a CELOU skořici, povařím, propasíruju, přidám protlak (v létě místo protlaku dám čestvá rajčata, která předem spařím a oloupu. To pak pasíruju až po povaření rajčat v to jíškovém základu.) Do hotové oáčky přidám sůl a cukr.
MŇAM - měli jsme ji minulý týden z rajčat ze zahrádky, s knedíkem z Blučiny a s hovězím od Mazánka http://www.smajlici163.wz.cz/…/jidlo21.gif
tak ja ji delam trochu jinak, je to recept od jedne babi co byvala kucharka ve skolni jidelne, uvarim hovezi vyvar klasika, pak osmahnu cibuli na masle, nastrouhanou varenou mrkev, zaprasim moukou, prisypu cervenou papriku, zaleju vyvarem, pridam bobkac, pepr, sul, nove koreni, skorici, hrebicek, protlak a varim, dohustim nastrouhanym pernikem, povarim, propasiruju, jeste dochutim, pripadne pridam ocet nebo trochu cukru.
atominnka píše:Melounek píše:Ahoj, já dělám s masem, tak 0,5kg hovězího zadního. Osmahnu na sádle cibulku, osmahnu na tom maso, zaliju horkou vodou, dám bobkový list, nové koření, celý pepř. hřebíček, sůl. Vařím v papiňáku. Pak vyndám maso(abych ho nerozlámala) přidám rajský protlak, zahustím moukou rozkvedlanou ve vodě, povařím, přidám cukr(u nás víc, manžel má rád sladkou) a mletou skořici, popř dosolím. Vrátím tam maso a jde se jíst. Kolik čeho ti nenapíšu, dělám od oka:-)
Ahojky potřebovala bych poradit jak vaříte rajskou omáčku máte nějaký zaručený recept? Já už zkoušela miliony receptů a pořád to není onomoc děkuji.
dělám úúúplně stejně.Jen rajčata dávám už do základu.Jinak vše stejně. ![]()
Holky, prosím radu. Nechala jsem se drobně unést při doslazování rajské omáčky
. Bude to velký zabiják, když tak dám trošku octu na okyselení? Nebude tam cítit ta pachuť?
Nebo je lepší citrón?
V poslední době jsem na dochucování hrozné jelito ![]()