Chlieb z domácej pekárne

6.9.11 12:43

Chlieb z domacej pekarne

Ked ma chlap videl miesit cesto na chlieb, a dieta jak sa snazilo na mna vyliezt, zacal mi slubovat na vianoce domacu pekaren. Tak som trosku pogooglila, a dost ma zarazilo, ze vraj chlieb z pekarne je tvrdy a tuhy - moj vysiel nadychany a po stlaceni sa vracal naspat ako spongia. Plus sa mi zdalo (podla fotky) ze okolo diery po metlickach bol v tom chlebe „zakal“ huste, nedopecene cesto.
Aky vychadza chlieb z pekarne vam? Oplati sa mi ju kupovat ked som „rozmaznana“ chlebom z pece?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
6.9.11 13:00

Oplatí v tom, že ti udělá to těsto a pak si ho upeč v peci. Taky to tak občas dělám. A navíc si v ní uděláš jakékoliv těsto a taky marmeládu a spustu různých věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
6.9.11 13:16

Peču v pekárně furt, protože pec nemám :lol: a na dávání do trouby jsem líná :-D (nechce se mi ho hlídat a většinou na to stejně ani nemám čas).
Nemám teda srovnání, ale s chlebem z pekárny jsem spokojená. Zákal kolem hnětačů se mi nedělává a že by byl chleba tvrdý či tuhý jsem si také nevšimla :wink:. Ani nikdo jiný si nestěžoval :wink:.
Až mi tato pekárna doslouží, pořídím si bez váhání další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.9.11 13:24

Tak kolem těch hnětačů je to milimetr poznat, že tam byly… Ale nic tragického. Bohatě to vyvažuje, že to tam všecko nasypu, zapnu, a za 3,5 hodiny vyklopím hotový chleba. (Má práce asi 10min.)
Tuhý není vůbec, krásně nadýchaný a pružný - možná záleží, jaký byl recept? Já dělám s podmáslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
6.9.11 13:36

S pekárnou jsem též spokojená.Nevšimla jsem si,že by byl chléb jiný v místě kde byla metla.
Myslím,že se vyplatí i jen na umíchání a vykynutí a pak upéct v peci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.11 13:52

S kysnutim problem nemam, v kuchyni mame teplo, cesto ide hore snad aj rychlejsie nez je mi mile :oops: Jediny problem (ako to ja vidim) je ruka od cesta a revuce mimino :-?

Akurat sa bojim toho, ze ten kram dostanem a po par pokusoch budem zase piect rucne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
6.9.11 14:06

Já jsem s pekárnou taky spokojená. Chleba je hned, akorát manžel je rozmlsaný a moc ho nechce jíst. Tak peču sladký pro děti a hlavně v něm poslední dobou dělám těsta a sbírám odvahu na tu marmeládu. O vánocích jsem v ní dělala komplet těsta na cukroví a je to rychlovka a bez práce.
Taky jsem měla strach, že mi tu bude stát a prášit se na ni, ale ne, fakt je využitá dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
6.9.11 14:59

Ahoj, přidávám zkušenost s pekárnou, opravdu záleží na receptu, ale vychytala jsem si oblíbený a chleba z pekárny je nadýchaný, měkký, dnes už jsou i pekárny, kde se metly po promíchání sklopí a odpadá i to vyndavání. :palec:
Pokud bych pekárnu nevyužívala na chleba, je spoustu dalších možností, takové knedlíky, pizza, housky nebo buchty, se v pekárně zadělají tak, že ručně bych to prostě nezvládla, těsta jsou dokonalá. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.11 19:29

A aky je ten vychytany recept? Moj chlap zahlasil ze mu chuti ten moj muka psenicna a zitna, voda, drozdie …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.9.11 19:37

Se vecpu s mým :mrgreen:

330ml podmáslí ředěného vodou - dávám tak půl vody, půl podmáslí, čím víc podmáslí, tím je chleba vlhčí, hutnější… ale taky déle vydrží. Takže tak jak je chuť…
1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa
530g mouky, minimálně 350g z toho obyč hladká pšeničná, zbytek - jak se mi zamane… Žitnou, žitnou celozrnnou, pšeničnou celozrnnou, míchám to tak různě od oka. Nebo někdy udělám jen z hladké mouky… Nebo tam přidám semínka, nebo ovesné vločky.
A 10-12g čerstvého droždí (lžička sušeného), lžička cukru. Čím víc jiné mouky, než hladké, tím hůř kyne, ale vždycky je jedlý, jen třeba když dám hodně toho podmáslí a hodně žitné mouky, je tmavší, hutnější, kdybych dala větší část vody a jen hladkou, vyběhne vysoko a je spíš jako toustový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
6.9.11 20:12

Bábi: Jejda, tak já bych se podělila o recept, ale já to mám všechno od oka. :nevim: :-D Dávám hrnek vlažné vody, ten může být tak do 0,4l, přes půl kila chlebové mouky (pšeničná a žitná) - tu kupuju už namíchanou, asi půlku čerstvého droždí, sůl a kmín, někdy lžičku octa, ale všechno je to takové plus mínus autobus :nevim: :-) , každý chleba je takový malý originál, i když chutná přibližně stejně. :mrgreen:
A peču to na ten rychlý program, asi hodinu a půl, když jsem zkoušela pomalejší programy, nebylo to ono, byl pak takový moc hutný, při tom rychlém ten chleba při pečení ještě kyne a tím na vrchu trochu popraská a vyskočí, nám to moc chutná, hlavně mému manžovi. :-)
A někdy přidávám osmaženou cibulku, jindy semínka, už jsem zkoušela i sušená rajčata, ale to jsem vynechala kmín a dala špetku oregána, podle taky k čemu to chci. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.11 20:15

No ja tiez peciem od oka, snazim sa dodrzat pol drozdia na kilo muky .. vodu poznam podla ruky, nezvladla som dokonca ani miesenie vareskou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
6.9.11 20:20

Bábi: No, přinejhorším jsou některé předem zabalené chleby, určené i pro pekárny, taky jsou dobré, jen se tam přidá voda. Ale to už člověk musí číst, co v tom všechno je. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.9.11 20:22
Bábi Zlopočasná píše:
No ja tiez peciem od oka, snazim sa dodrzat pol drozdia na kilo muky .. vodu poznam podla ruky, nezvladla som dokonca ani miesenie vareskou :oops:

Však i v té pekárně na to musíš kouknout, jestli je těsto OK, já teda šahám a vím hned, jestli to je v pořádku=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
6.9.11 20:25

Pipet: Jé, to jsi mi připomněla, ještě k těm pekárnám mám poznámku. Já teda musím, jen co se začne plynule míchat, stěrkou nahnat mouku z rohů blíž k těstu, jinak se mi stane, že upečený chleba se pak v těch rozích drobí, jen se tam ta mouka jakoby zapeče.
Ale to jenom na začátku, pak už je to ok. Nevím, jestli je to mojí pekárnou nebo jestli je to u všech. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí