Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj,ráda bych upekla dceři k narozeninám dort beruška.Našla jsem taky plno receptů.Korpus,že se má upéct v nerez miskách.Tak říkám super,to zkusím.Pekla jsem v největším průměru nerezové misky.V horkovzdušné troubě na 180 stupňů.Dopadlo to katastrofálně.Prostředek pořád sirový a obvod spálený.
Nevím,v čem se stala chyba.Proč se mi to ne a ne propéct a pak už je spálený obvod? ![]()
Prosím zkušené pekařky nebo ty,které takový dort pekly o radu.Nebo v čem jste korpus pekly vy?Za odpovědi předem děkuji ![]()
bych rekla, ze je ta misa moc hluboka, ze je moc velky rozdil v tloustce testa, muzes to upect v normalnim rafku a orezat do polokoule, muzes zkusit i sklenenou misu a min stupnu
Příspěvek upraven 05.09.11 v 10:18
Ahoj, já bych se teda vůbec necrcala s miskou. Upekla bych ve velké formě, ořízla dokulata a ten vršek, popř. hlavičku doplácat z punčoviny (ten oříznutý piškot rozmáčený v nějakém sirupu). No ale jen teoretizuju, mám za sebou jen auta.
tak jestli máš čas, tak si na netu objednej (teda snad je to ještě k sehnání) tu spec formu na tyto dorty. jinak já bych asi taky upekla klasický korpus (možná dva) slepila a ořezala do polokoule ![]()
Neluška píše:
ahoj,ráda bych upekla dceři k narozeninám dort beruška.Našla jsem taky plno receptů.Korpus,že se má upéct v nerez miskách.Tak říkám super,to zkusím.Pekla jsem v největším průměru nerezové misky.V horkovzdušné troubě na 180 stupňů.Dopadlo to katastrofálně.Prostředek pořád sirový a obvod spálený.Nevím,v čem se stala chyba.Proč se mi to ne a ne propéct a pak už je spálený obvod?
Prosím zkušené pekařky nebo ty,které takový dort pekly o radu.Nebo v čem jste korpus pekly vy?Za odpovědi předem děkuji
Já peču max na 150°C, zvlášť v horkovzdušné. Dala bych na míň a vršek přikryla alobalem
. Nebo upravit na požadovaný tvar z kulaté formy. Já dělala berušku nepečenou, takže mi stačila velká porcelánová miska.