Vegetariánské recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20557
5.9.11 17:57

Vegetariánské recepty

Nemáte nějaký tip na stránky určené pro vegetariány? Hledám nové recepty a nějak mi dochází fantazie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
125
5.9.11 18:12

Ahojky, mrkni sem: http://www.vegetarian.cz/
Recepty jsou dobré, kdyby jsi ještě nějaké potřebovala, ozvi se, já jsem vegouš asi 12 let a receptů mám spousty :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
5.9.11 18:15

a ještě: http://www.vaisnava.cz/clanek.php3?…
ty jsou taky super, hlavně placičky, dělala jsem si je do mražáku do zásoby, super věc !!!! No a zimní zeleninová polévka, mňam mňam :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
5.9.11 18:18
Keporkak píše:
a ještě: http://www.vaisnava.cz/clanek.php3?…
ty jsou taky super, hlavně placičky, dělala jsem si je do mražáku do zásoby, super věc !!!! No a zimní zeleninová polévka, mňam mňam :jazyk:

taky děkuji za recepty!jsem vegouš přes 10 let a nápady docházejí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
5.9.11 18:23

nemáš zač, já si hodně často dělám seitan a ten se upravuje jako normoš maso, prostě řízky, obalit, guláš a tak. Bomba. Napiš mi e-mail, mám super vychytávky na sojové maso !!! :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.9.11 18:27

A mate nejaky tipy i na vegansky dobrutky? Mame radi hummus, baba chanouge a pod. Ted jdu zapect lilky… ale poradne nevim s cim :think: Rajcata, co dal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
6.9.11 16:57

http://www.boo.cz/

jinak do lilků bych dala i papriky, spařené zelí nebo čínské(pekingské), sojový granulát - cokoliv. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
6.9.11 17:04

ještě vám musím holky říct, že jsem zkoušela podle receptu udělat i sojové mléko ze sojových bobů a z toho pak sojový sýr, naprostá lahůdka. A oproti kupovanému sojovému masu je to levné. A docela mě překvapilo, že jako srážedlo se používá ocet, tak jsem to vyzkoušela i udělat sýr z kravského mléka (přímo od kravičky a zkusila jsem i kupované plnotučné v lahvi) a je to super. Doma jsem dělala sýr z kravského i z kozího mléka, ale jako srážedlo jsem používala citronku, co se dává do čaje a to je dost „chemické“, tenhle recept s octem mě překvapil :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
6.9.11 17:10

k hummusu jsem se ještě nedostala, jakmile namočím cizrnu, manžel mi ji sní, chutná mu nabobtnalá a pak, když vyrazí klíčky, tak ji sním já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.9.11 21:33
Keporkak píše:
http://www.boo.cz/jinak do lilků bych dala i papriky, spařené zelí nebo čínské(pekingské), sojový granulát - cokoliv. :-D

Diky! Nakonec byla klasika: lilek, cukety, rajcatovy protlak… Priste to musim lip pochystat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Biancaneve
17.11.11 12:19

Veganske tiramisu

Potrebujete:1baleni veganskych piskotu,silne espresso oslazene tmavym cukrem a lzici rumu (nebo rumova prichut ), bio pudink vanilkovy,500ml sojoveho mleka,cacao,kvalitni horkou cokoladu bio. Bio pudink rozmichat v sojovem mleku,kdo chce,muze si dosladit podle chuti trtinovym cukrem,a za staleho michani privedeme k varu a Po max.3minutach odstavime a nechame vychladit.Obcas hmotu promichejte.Mezitim si pripravte siilne espresso nebo mocca kavu,osladte trtinovym cukrem a rumem.Do keramicke misy(treba zapekaci)dejte na dno jednotlive veganske piskoty,ktere nejdrive z obou stran namocte do kavy(jen namocit!) a cele dno takhle vylozit.poté potrit pulkou vychladleho vanilkoveho pudinku.Dalsi vrstva opet z namocenych piskotu a nahoru prikryt zbylym pudinkem.zasypat kakaem a nahrubo nastrouhanou horkou bio cokoladou.zakryt alobalem a dat do lednice na min.3hod. Jeste lepsi je na druhy den.Tiramisu vydrzi v lednici max.3dny. Buon appetito !

• Citovat
  • Upravit
Biancaneve
17.11.11 12:30

Zapeceny kvetak z "jihu"

Potrebujete: olivovy olej,kvetak,kapery,cesnek,trochu vegetarisnke vegetiy,tofu uzene.Do pekace dejte vice olivoveho oleje,kvetak rozdelte na male ruzicky,at mate cely pekac prikryty kvetakem.Pridejte cesnek nakrajeny na platky a hrat kaperu nalozenych v soli.Pridat trochu vegety a kdo chce muze i popeprit.pridat hrnek vody.Prikryt alobalem a dat pect do teple trouby.Peceme na 200s t.(elektricka tr.) asi 45min. Pak sundat alobal,pridat nastrouhany syr tofu(kdo chce) a dal pect s horni ventilaci stale na 180s t. 10min.,az se vytvori tmavsi kurcicka.Podavat s cerstvym chlebe,nejlepe tmavym.buon appetito!

• Citovat
  • Upravit
18304
6.11.12 20:18

Rajská s těstovinou

Den předem namočené fazole adzuki uvaříme v NEOSOLENÉ vodě s příměsí majoránky.

Na trošce ghí (přepuštěného másla), normálního másla či pro vegany oleje osmahneme cibuli a trochu soli. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou zeleninu (mrkev, celer, může být i petržel nebo pastiňák), také smahneme, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata (přinejhorším rajčata v kozervě, např. Alnatura), podlijeme podle potřeby horkou vodou či zeleninovým vývarem a dusíme společně s kořením - bobkovým listem, trošičkou celého nového koření a tymiánem (doporučuju koření uzavřít do plátěného pytlíku nebo uzavíratelného cedníčku, aby jsme to pak nemuseli pracně cedit). Pro obměnu je taky možné přidat i bazalku nebo oregano, taky není špatné přisypat trošičku perníkového koření. Pro dospělé můžeme přidat i celý pepř. Mezitím si uvaříme těstoviny, druh je na vás. Asi po 10 minutách by měla být omáčka hotová. Vyndáme koření, rozmixujeme ponorným mixerem a dochutíme trochou sladu nebo agávového sirupu, přinejhorším cukru. Rozmixujeme fazole a přidáme do omáčky (přiměřené množství, rozhodně je vyšší poměr omáčky než fazolí). Podáváme s uvařenou těstovinou, sypeme čerstvými zelenými natěmi a k tomu nejlépe nějaký čerstvý salátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jennie
12.11.12 18:42

Špaldový koláč(spíš špaldová pizza)se špenátem a červenou cibulí
Je to lehká večeře pro dva či rychlé občerstvení pro návštěvu(hotovo za 30 minut i s pečením),chutná i masožravému muži 8).

220 g špaldové mouky+2 lžíce olivového oleje+1 žloutek+půl lžičky soli+100ml vody smíchat,5 minut hněteme, chvíli necháme odpočinout.
Těsto vyválet na velmi tenký plát-já párkrát přejedu válečkem a těsto"vytáhnu"-položit na pečící papír na plech. Těsto pomazat zakysanou smetanou-kupuji bio v Bille a kelímek používám na dva koláče(jeden nestačí:-).Posypu listovým špenátem(nebo cuketa na tenká kolečka).Trošku posolit, trochu pepře, poklademe tenkými kolečky červené cibule, posypeme-v receptu je gorgonzola, ale já používám drcený sýr Gran Moravia, pytlík stačí bohatě na dva koláče, sýr nemá živočišné syřidlo a je výborný. Na konec snítku tymiánu, já decentně posypu sušeným, krásně to voní po celém bytě :jazyk:.
Na 250 stupnů pečeme cca 15 minut, až to začne zlátnout.

Zkoušela jsem i čerstvé hříbky, na povrch si dá prostě člověk co má rád. Manželovi dám někdy anglickou slaninu, ale chutná mu to i bez ní.

• Citovat
  • Upravit
Lucrezia2
12.11.12 22:23

Na to tiramisu mám jiný a myslím že lepší recept - z pudinku mi to nepřijde konzistenčně jako tiramisu

svařit dvě sojová mléka s citronovou šťávou, mléko se začne srážet - sraženinu vybíráme a nelépe přes plátýnko vymačkáme nežádoucí tekutinu - to co zbyde v plátně, promixujume do hladka s nějakým sladidlem (agáve, pšeničný sirup) a pokračujem v postupu jako na klasické tiramisu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii