Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@kolik haha, rajska s ryzi se ji docela bezne, aspon v nasich kruzich. Ja nemam rada knedliky…vajicko mi prijde ok k smetanovym omackam, k te rajske se mi prave moc nehodi…
K rajské místo masa bych nedala buď nic, nebo bych dala sýr či tofu. A jako přílohu buď tu rýži nebo těstoviny, případně bych zkusila i kroupy, pohanku.
Babička nám vařila rajskou s vajíčkem úplně běžně
ale s kolínkama ![]()
Taky běžně jíme rajskou s vajíčkem, nebo nám kdysi k tomu mamka na pánvičce opekla nebo normálně uvařila párek
@Spenata no já mam ráda jen s hovězim masem, děti a manžel s kuličkama z mletého masa. pokud je hodně dobře udělá rajská tak klidně jen s těstovinami
, já to s mletym nejim, kuličky si většinou pak dávam jen s chlebem takže si dam jen omáčku a těstoviny
. s rýži vim že to někdo jí ale to bych nesnědla
Vajíčko si taky neumim představit, to už zní jak od Babici ![]()
@terrka83 píše:
Taky běžně jíme rajskou s vajíčkem, nebo nám kdysi k tomu mamka na pánvičce opekla nebo normálně uvařila párek
To nám dělávala babička k rajské, opekla kabanos á la ježek, rajskou, těstoviny.
Tak jsem to nakonec vyresila uzenym tempehem, je to zdrava fermentovana varianta soji, chtela jsem radeji marinovany, protoze ten je jemnejsi, ale i s tim uzenym to bylo dobre
a dekuju vsem, kdo se ozval
Holky, novy dotaz. chystam se udelat rajskou z cerstvych rajcat, pac mame ted velke prebytky. normalne ji delam z protlaku a vsichni ji doma miluji. jak moc velky je to chutovy rozdil? je to hodne odlisne? hovezi, koreni, smetanu zachovam, jak jsem zvykla. deti maji 2 a 4 roky, aby se mi na to pak nevybodly.
@peta81 píše:
Holky, novy dotaz. chystam se udelat rajskou z cerstvych rajcat, pac mame ted velke prebytky. normalne ji delam z protlaku a vsichni ji doma miluji. jak moc velky je to chutovy rozdil? je to hodne odlisne? hovezi, koreni, smetanu zachovam, jak jsem zvykla. deti maji 2 a 4 roky, aby se mi na to pak nevybodly.
Z rajčat je to hodně velký chuťový rozdil, nedávno jsem ji sama delala.Tu chuť nedokážu popsat udělala jsem i malé 1 rok nekorenenou snědla mi půlku misky na oběd
@peta81 z cerstvych rajcat je to hodne kysele, takze nesetrit s cukrem ![]()
@peta81 byt tebou tak pro zacatek udělám půl na půl, ať si deti zvyknou na novou chut…můj syn mi rajdu z rajčat plival, dělala jsem pak z kupovane passaty, postupně jsem to,,redila" rajčatama az jsem passatu mohla vynechat uplne.