Rajská omáčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59373
12.8.17 12:25

@peta81 je to jiné, já dělám jen z protlaku. když rajčata tak klidně větší množství ale dávam oloupaná pod maso. Z rajčat to bude světlé a hodně kyselé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
12.8.17 12:34

@peta81 já taky vždy delala z protlaku nebo z passaty, ale minuly tyden jsem zkusila podle tohohle receptu https://www.google.cz/…3f_amp_=true a byla fakt moc dobra. A nemusela jsem ji zahustovat. Akorát jsem přisladila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
12.8.17 12:46

Dávám půl na půl protlak a rajčata a můžeme se užrat. Zvlášť pokud máte dobrá domácí rajčata - je to opravdu jiná chuť než z kupovaných. Jen to budeš muset přepasírovat, aby dětem nevadily šlupky z rajčat. Já to tam nechávám, mně ani manželovi to nevadí. A to, že je trochu světlejší mi opravdu žíly nerve ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14594
12.8.17 12:58

Čistě z rajčat mi nikdy moc nechutnala, i když máme každoročně vlastní. Spíš je jen přidávám buď k protlaku nebo k plechovce sterilovaných, tolik, kolik zrovna mám k dispozici. Pokud je používám do něčeho jiného, co už pak nepasíruju přes cedník, tak je loupu a odstraňuju zrníčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
12.8.17 13:17

Dekuji vsem za prispevky. prubezne jsem cetla a pritom varila. rajcata jsem sparila a olopala, slupky jsem tam nechtela. nakonec jsem to stejne rizla s protlakem. mela jsem tak 1,5 kg rajcat, myslela jsem, ze toho bude hodne. kdz se to podusilo, bylo to na nasi zravou rodinu malo :D takze jsem pridala protlak (tedy takova ta 0,5 l passata pomodora z tetrapacu, ty malinke protlaky v konzervach nepouzivam). zrnicek tam zustalo jen par, vetsina podlehla tycaku. chutove je to jine, ale deti se do toho pustily. takze ok a ja se zbavila rajcat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.2.20 16:49

Omacka

Omacka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22844
3.2.20 22:49

Já občas dělám tuhle rychlou rajskou s masovými kuličkami ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
28.5.20 10:00

@petrad555 Super :potlesk: :palec: Já tedy rajskou vařím trochu jinak a recept mám již zažitý, ale také mám ráda, když je rajská sladká a cukrem nešetřím :P Hned bych si dala)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
28.5.20 10:08

… cibule, mrkev, celer, petržel zarestuju na oleji, přidám 2 rajské protlaku (takové ty v krabičce), přidám sladkou papriku, sůl, cukr, libeček, trošičku bazalky a sušenou petrželkovou nať, zaleju vodou, vařím na mírným ohni nějakých 90 minut - mezitím si z mletého masa připravím kuličky, ty dám do toho základu uvařit (asi nějakých 20 minut), vytáhnu, základ rozmixuju, dochutím - mletá skořice, eventuálně ještě cukr nebo sůl - tím, že ji dělám ze zeleniny, nepoužívám vůbec žádnou jíšku, mouku, nic… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí