Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@peta81 je to jiné, já dělám jen z protlaku. když rajčata tak klidně větší množství ale dávam oloupaná pod maso. Z rajčat to bude světlé a hodně kyselé.
@peta81 já taky vždy delala z protlaku nebo z passaty, ale minuly tyden jsem zkusila podle tohohle receptu https://www.google.cz/…3f_amp_=true a byla fakt moc dobra. A nemusela jsem ji zahustovat. Akorát jsem přisladila.
Dávám půl na půl protlak a rajčata a můžeme se užrat. Zvlášť pokud máte dobrá domácí rajčata - je to opravdu jiná chuť než z kupovaných. Jen to budeš muset přepasírovat, aby dětem nevadily šlupky z rajčat. Já to tam nechávám, mně ani manželovi to nevadí. A to, že je trochu světlejší mi opravdu žíly nerve ![]()
Čistě z rajčat mi nikdy moc nechutnala, i když máme každoročně vlastní. Spíš je jen přidávám buď k protlaku nebo k plechovce sterilovaných, tolik, kolik zrovna mám k dispozici. Pokud je používám do něčeho jiného, co už pak nepasíruju přes cedník, tak je loupu a odstraňuju zrníčka.
Dekuji vsem za prispevky. prubezne jsem cetla a pritom varila. rajcata jsem sparila a olopala, slupky jsem tam nechtela. nakonec jsem to stejne rizla s protlakem. mela jsem tak 1,5 kg rajcat, myslela jsem, ze toho bude hodne. kdz se to podusilo, bylo to na nasi zravou rodinu malo
takze jsem pridala protlak (tedy takova ta 0,5 l passata pomodora z tetrapacu, ty malinke protlaky v konzervach nepouzivam). zrnicek tam zustalo jen par, vetsina podlehla tycaku. chutove je to jine, ale deti se do toho pustily. takze ok a ja se zbavila rajcat ![]()
@petrad555 Super
Já tedy rajskou vařím trochu jinak a recept mám již zažitý, ale také mám ráda, když je rajská sladká a cukrem nešetřím
Hned bych si dala)))
… cibule, mrkev, celer, petržel zarestuju na oleji, přidám 2 rajské protlaku (takové ty v krabičce), přidám sladkou papriku, sůl, cukr, libeček, trošičku bazalky a sušenou petrželkovou nať, zaleju vodou, vařím na mírným ohni nějakých 90 minut - mezitím si z mletého masa připravím kuličky, ty dám do toho základu uvařit (asi nějakých 20 minut), vytáhnu, základ rozmixuju, dochutím - mletá skořice, eventuálně ještě cukr nebo sůl - tím, že ji dělám ze zeleniny, nepoužívám vůbec žádnou jíšku, mouku, nic… ![]()