Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jakej význam má to, že pes dostane nažrat a vleze do dveří jako poslední?
Jezevčík je v první řadě lovecký aktivní pes, který potřebuje unavit a zaměstnat hlavu. Vaše psí slečna začala dospívat a nudí se potřebuje pro ni nějakou smysluplnou aktivitu, při které se vybije jak fyzicky, tak psychicky. Pro vás to znamená že se jí budete muset aktivně věnovat. Doporučuji najít v okolí cvičák, i s jezevčíkem je spousta možností, třeba lovecký výcvik, obedience, dog dancing, kynologický výcvik malých plemen. Jezevčíci s kratšími zády mohou občas i běhat agility, ale tam bych se nejdřív poradila s veterinářem, jestli by si při tom nemohla ublížit. Pořídili jste si psa, který byl léta šlechtěn k samostatné práci v norách, takže jde o psa, co má opravdu hodně energie a má ve zvyku si problémy sám. Máte štěstí že vaše fenka nudu projevuje jenom tím, že je hlučná, až jí to nebude stačit, může se proměnit v demoliční četu.
@fera21 Tak s těmi dveřmi je to správně, protože když jde pes do dveří první většinou se o něj lidi přerazí, taky mám psy naučené aby počkali, je to čistě praktická záležitost. Stejně jako s tím žrádlem, když pes ví, že dostane až ostatní dojí tak nemá tendence moc žebrat u stolu, protože ví, že má hlídat a čekat u své misky než se naplní. Když dostane pes nažrat první, bude se snažit zjistit, co je na stole dobrého co by ještě mohl zbodnout.
@Heivka Problém je v tom, že žijeme ve Švýcarsku a tady mají na psy přísná pravidla. Takže každý pes je tady neuvěřitelně vycvičený. Na cvičák nás vezmou až bude přihlášená a to teď není možný kvůli coroně
Už několikrát se nám stalo, že nám někdo řekl, že nemáme normálního psa
Jakmile se uvolní situace na cvičák poběžíme a ostatní taky zkusíme, děkuju za rady!! ![]()
Tak buďto se nudí a zkouší Vás nebo muže mít úzkosti, což psi také mývají.
Jak to probíhá, když jdete ven bez ni?
@GirlsNick Když jdeme ven bez ní a je sama doma tak si sousedi stěžujou, že kňučí.. ale prakticky pokaždý jede s námi, protože většinou jedeme na výlet nebo jdeme na procházku.. doma je jen když jedeme nakoupit nebo do města.. já pracuji z domova takže s ní skoro pořád někdo je ![]()
@Anonymní píše:
@GirlsNick Když jdeme ven bez ní a je sama doma tak si sousedi stěžujou, že kňučí.. ale prakticky pokaždý jede s námi, protože většinou jedeme na výlet nebo jdeme na procházku.. doma je jen když jedeme nakoupit nebo do města.. já pracuji z domova takže s ní skoro pořád někdo je
Teď jsem slyšela, že psi to budou nyní špatně snášet a prožívat, protože s nimi byli lidé doma v době koronaviru, chodili s nimi více ven a teď budou doma sami. Jezevčík je lovecký pes, takže je nejšťastnější v přírodě. Rodiče mají jezevčíky už od našich dětských let a když mohou být v lese, tak je to pro ně ideální. Když jsem u nich na návštěvě, tak vezmu psa a uděláme dlouhou procházku do lesa.
Nemá nějakou úzkostnou poruchu..?
Zkusila bych se i poradit s veterinářem a ještě na zabavení pořídit takové ty hlavolamy na mlsky, ale to předpokládám doma asi máte…? ![]()
@Zwetta Jojo ty máme, ale moc jí to nezajímá
K veterináři jdeme hned 16.6 až dorazíme do ČR tak snad nám nějak poradí.. ![]()
Jezevčíci jsou tvrdohlaví parchanti, přeju ti pevné nervy a hodně trpělivosti. Jeden soused je chová x let. A taky se pokoušel chovat kachny. Jen do té doby, než mu je jeho roztomilá jezevčice nezakousla a nesrovnala do řady před práh domu. Pohled to byl zajímavý. Měla kačeny srovnané do řady jako podle pravítka. ![]()
@divine woman
máme v rodině už nekolikátého jezevčíka, ale ta naše je teda unikát.. ta má svojí palici ale tak že jsem to snad u psa ještě neviděla ![]()
@Luckaa1991 Jezevčík je osobnost, měla jsem jezevcici 16let a když si pustím nějak domácí videa z té doby, všechno provází její knuceni v pozadi
Pořád něco chtěla, jist, mazlit, drbat, házet míček, ale i tak byla úžasná, ta nase teda mohla všechno, na gauč, do postele, byla velký mazel. Do těch dvou let venku taky neposlouchala, ale pak se sklidila a neutekla by, naopak si mě pořád hlídala, jinak mi jsme tu její otravnou povahu brali jako její součást, nesnažili jsme se jí prevychovat. Už je to 10let co není a pořád vzpomínám, máme jiného skvělého pejska, ale proti jezevcikovi je to slabý odvar ![]()
Ahoj holky, dámy, ženy
Mám na Vás velký dotaz. Máme s manželem roční jezevčici a musím říct, že poslední dobou už nevíme co s ní. Furt kňučí, ale má takovou výdrž, že si říkám, že to ani možný
Všechno jí baví 10 minut a začne kňučet jakmile nemá 100% pozornost. Například jezdíme s manželem na ryby a ona když jede s náma tam vydrží 15 minut běhat, očuchávat, ale jakmile si uvědomí, že pozornost není na ní začne řvát a jedeme domů, protože se to nedá. Doma leží v pelechu a my se díváme na televizi a ona začne kňučet. Dělá to prostě furt. Vždy když začne tak jí dám uklidnit do vedlejší místnosti, protože když zařvu “ticho” je to k ničemu, ale tam když jí člověk ignoruje začne výt. Přijde mi, že vůbec neposlouchá i když taková nikdy nebyla, venku s ní jdeme na procházku a když jí pustíme je to jakoby najednou měla klapky na uších neslyší, nevidí a jede si svoje. Nepomáhají ani pamlsky, nezajímá jí to.
Vždy poslouchala a chodila u nás, nesmí na gauč a na postel, chodí poslední do dveří, poslední dostává nažrat, máme jasně určené pravidla, ale jí to vůbec nezajímá
Jinak přeji Všem krásné páteční ráno. Lucka