Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Poradí mi někdo? Mám králíčka jsou mu tak 3 měsíce a je to sameček. Někdy nám dupe když se mu něco nelíbí nebo má strach ale nemůžu přijít na to proč začal dupat když jsem ho dnes pustila poprvé do ložnice. Většinou běhá v obýváku ale dnes jsem ho pustila do ložnice kde má dost prostoru a je tam víc bezpečno (žádné kabely atd.). Měl všechno co potřebuje: záchod, žrádlo, vodu. Nechala jsem ho běhat a sama jsem ležela na posteli a jenom na něj koukala když začal z ničeho nic dupat a „chrochtat“ u toho. Nevím jestli chtěl získat moji pozornost nebo to dělá když je na novém území? Nebo něco jiného?
Oni dupou, když chtějí svého člověka upozornit na něco co ho může ohrozit
Nebyl tam nějaký neznámý zvuk, který ho mohl děsit?
@bublinek píše:
Oni dupou, když chtějí svého člověka upozornit na něco co ho může ohrozit
Nebyl tam nějaký neznámý zvuk, který ho mohl děsit?
Nene žádný zvuk bylo prakticky ticho
Každý králík dupe. Jinak by to ani nebyl králík.
![]()
Je to v pořádku.
@Johnny7 píše:
Každý králík dupe. Jinak by to ani nebyl králík.![]()
![]()
Je to v pořádku.
Vím že každý Králík dupe ale zajímá mě proč dupe v takové situaci? Jestli si tím vyznačuje teritorium?
@Nejty píše:
Vím že každý Králík dupe ale zajímá mě proč dupe v takové situaci? Jestli si tím vyznačuje teritorium?
To nevím.
Příspěvek upraven 31.05.20 v 17:16
@Nejty králík dupe, poněvadž dává ostatním králíkům najevo, že se blíží nebezpečí.
@Nena11 píše:
@Nejty králík dupe, poněvadž dává ostatním králíkům najevo, že se blíží nebezpečí.
Taky to teď čtu. Asi že se prostě ocitl v místnosti, kterou před tím neznal.
Když má králíček strach a spatří nebezpečí, dupe hlasitě zadníma nohama. Varuje tak ostatní králíky. Ve většině literatury o králících se tento projev chování spojuje jen se strachem. Z naší zkušenosti s králíky ale vyplynulo, že dupou také když se jim něco nelíbí, jsou naštvaní. Když má králíček opravdu strach, dupání se spojí s dalšími projevy chování. Králíček se divně přikrčí, je napjatý, větří a často zmateně pobíhá sem a tam.
@Nejty píše:
Nene žádný zvuk bylo prakticky ticho
Tak prostě nové prostředí.