Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Asi som ako matka neschopna, ale nemate nahodou radu co s malym samovrahom? Donesie si stupatko, vylezie na gauc a skace po nom. Zabavila som stupatko, naucila sa vyliezt bez neho. Donesie si stokrlatko, vylezie na „velku“ stolicku a z nej na stol. Zabavila som stokrlatko, naucila sa vyliezt bez neho. Skrine mam plne nabytku co sa da prenasat, ale stol a gauc predsa nevyhodim?
Placnut po zadku nezabera. Placnem ja, ide pozalovat tatovi, placne tato, ide pozalovat mne, a okamzite zase niekam splha.
Na ohradku je uz neskoro, ma 15 mesiacov, za toho pol roka co trenuje na dvoch ju len tak nieco nezastavi
![]()
@Bábi Zlopočasná nech ho být, párkrát spadne a dá si příště pozor.
@goldenka píše:
@Bábi Zlopočasná nech ho být, párkrát spadne a dá si příště pozor.
Souhlas. Nevhat spadnout. Radsi z gauce nez ze skrine
@Bábi Zlopočasná naprosto nic. Leda ho svazat do kozelce ![]()
@goldenka pekna blbost. Syn si o svatcich vylezl na odrazedlo a spadl, zlomin si nos a za oar minut tam stal zase. Jsou mu dva roky, pada kazdou chvili odnekud, ale nepoucil se nikdy!
Modlit se. mladší byl stejný číslo, vlezl na židli, ta se s ním překlopila, minutu řval, za 2 minuty sát na židli se smíchem opět
kolem roka a půl se uklidnil. kupodivu jsme ani jednou nemuseli kvůli úrazu vyhledat doktora, děti jsou gumový.
Mě skáče z postele..minule skočila tak, že spadla hlavou do bedny s hračkama
Nechávám být…Občas mě příjde jak ten hoch co skáče ze všeho v tom filmu Agent v sukni ![]()
Připojuji se k holkám, takhle si jenom zvykne, že ho pokaždé zachráníš. Pokaždé, jak přijedu k synovcům, některý z nich má modřinu nebo krvácí. Lezou po nábytku, po lince, po gauči.
Jeden má dokonce vyražené dva mléčné zuby. A maminka sice dává pozor, ale říká, že když jedno spadnou, jsou najednou mnohem opatrnější.
je to hrozné a nikomu to nepřeju, ale ty děcka prostě nezadržíš a neuhlídáš. To by ses z toho pomátla, pořád za ním lítat a hlídat.
Nemám radu, máme to samé. Taky jsem si říkala- nameleš si, poučíš se. Ne, před Vánoci spadl z gauče s odrážedlem v ruce
zlomil si ruku a musel třikrát pod narkozu ![]()
A teď? Skáče na gauči a když řeknu- zlomíš si zas ruku a pujdem k doktorovi- tak nic, vesele si skáče dál, dělá kotrmelce na posteli, leze do horních skříněk obývací stěny. Plácnout, odlákat pozornost poslat do kouta
nevím ![]()
Nechala bych být, stejně něco vymyslí… Ale nepočitala bych s tím, že se poučí ve smyslu, že někam přestane lézt, ale spíš přestane tolik padat, když párkrát spadne, naučí se, co si ještě dovolit a co už ne…
Mně včera dvouleťák spadl z gauče a řval jen proto, že při tom pádu ztratil panáčka z lega ![]()
@Bábi Zlopočasná Mám velmi jednoduchou radu: vyrobíme jí „lezeckou stěnu“ na míru - ale aby přitom byla bezpečná. Hlásím se jako jeden z dobrovolných řemeslníků a seznámím tě s dalším, jestli chceš… Máme to k vám 20 minut vlakem a potom 15 minut MHD. (Btw: on pochází ze Židenic.)
@RadkaNova děsnej. Se děsím, kdy zas budem muset do nemocnice a jestli si o mě nebudou myslet, že ho týrám
věčně modřiny ![]()
A taky zvažuju úrazové pojištění ![]()
@Bábi Zlopočasná A ještě : moje sestra ve 20 měsících věku blbnula na gauči, překulila se dolů - a zlomila si klíční kost. Nářez jsem dostal já, protože jsem měl za úkol ji hlídat (byly mně 4 roky…
)
Nechcem strasit, ale segrin krpec ma vyse 4 rokov a je ako motorova mys, cim viac prekazok tym lepsie
… zatial vsetko prezil, len nervova sustava celej rodiny hapruje nad priepastou..