Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nainuva píše:Řešil bych to podbně, jak měl Josef Kemr v seriálu „Dynastie Nováků“ uložené vláčky. Na strop… nebo ke stěně pokoje… Nebo přiotočit k dalšímu kusu nábytku… Možností je tisíc.
@Jura007 a kam s ní? Do bytu? A pod ní žiněnku?![]()
@Nainuva tak koukam ze nejsme jedini co jim o svatcich odrazedlo pomohlo ke zlomenine ![]()
Mimochodem já si myslela, že starší je sebevrah, ale on aspoň měl nějak nastavenej práh bolesti nebo pud sebezáchovy… Mladší je absolutní kamikadze, když se rozplácne, je absolutně splachovací, oklepe se a jede dál…
Když zůstal viset na prolízačce v parku, řval, protože jsem ho sundala a nesla pryč,…
U něj je to teda s věkem horší, protože leze výš a výš… ![]()
Obdivuju všechny mámy co mají takhle šílený děti, říkám upřímně mě by hráblo. Přede lety jsem občas hlídala děti kamarádce a ta její holka to bylo něco šílenýho, vždycky jsem byla uplně hotová, vyčerpaná, unavená jak kdybych složila 50 metráků uhlí ![]()
Radu nemám, jen vás všechny lituju ![]()
@Bábi Zlopočasná Neřeš to, prcek si párkrát natluče a potom si rozmyslí, jestli někam poleze. Děti jsou jako z gumy, nic moc se mu určitě nestane. Já v roce a půl spadla tetě ze střechy - výška cca 3 metry, byla rovná, dělaná jako terasa. No, a žiju
Když si vzpomenu jaké jsme dělali jako děti psí kusy. Lezly jsme po střechách, po pětimetrové hrušce, skákaly z půdy ovcím do krmelce, jezdili na saních ze stráně plné stromů
A žiju já, i sourozenci ![]()
A já dneska plaším hrůzou, jen když se mi děti honí po schodech. Nechápu, jak mohla moje mamka
psychicky vydržet ty naše hlouposti
![]()
@Jura007 ale kam to dame ![]()
Slecna si vcera jednym padom vyrobila na cele hned dve hrce, vyzera jak hellboy
Orevala to, a sla zase splhat. Ja na to uz fakt nemam, divat sa na to, ako skace 3 cm od kraja gauca chrbtom dozadu.
Prst do plamena sviecky strcila hned trikrat. Asi cakala ze potretie to uz nebude palit, alebo co ![]()
Asi som len rozmaznana od starsej, to je posera, sama na seba strasne opatrna.
Mám to doma v chlapeckém vydání, nepomohlo nic. Prostě jsme to museli přežít
… A hlídat, aby nepřišel k vážnému úrazu - nechat si natlouct by nepomohlo, aspoň u nás ne. Plácání zcela bez efektu. Taky si v 17 měsících přinesl židli k otevřenému oknu, vylezl na ni a už lezl do okna… o skákání z gauče a podobně nemluvě. Po 2. roce se to trochu zlepšilo a teď už se s ním dá líp domluvit, i když třeštidlo je pořád
.
A ještě si teda myslím, že „dovolená“ lezecká stěna stejně netrumfne stůl, přelízání opěradla gauče, kuchyňky, otvírání horních dvířek kuchyňské linky,… ![]()
Vydržet, jak pobere rozum, tak se to bude zlepšovat. Malá má dva a už pár měsíců u ní pozoruju začínající pud sebezáchovy
Jinak je přesně taková - vyleze, spadne, oklepe se a jede znova. Do té doby hlídat, hlídat… Nic jiného nepomůže.
Mě to taky překvapilo, jak strašně brzo pochopila, že si může přivléct něco pod nohy klidně z druhého konce bytu
Jednou jsem ji asi v roce a čtvrt chytla, jak se přitahuje na stůl a visí tam, protože jí ujela taburetka ![]()
@Bábi Zlopočasná NO jo, mezi 1. a 2. rokem bylo mrně ozdobené růžkama pořád
Docela potěší slyšet, že to má někdo taky tak, jinak máme v okolí samý hodný andílky, co si vyhrajou na zemi s hračkama. Občas mě to deprimuje ![]()
Příspěvek upraven 02.01.14 v 11:29
Jinak u staršího se to trochu srovnalo díky tomu, že když někam vyleze, umí už i bezpečně slézt…
Jenže zas maloch ho vidí, napodobuje, slézt neumí, tak ho pak sundávám z horních poliček knihovny, skříní…
nejhorší je, když někam vylezou oba a začnou se tam žďuchat… ![]()
@Bábi Zlopočasná tento istý problém riešim posledné mesiace ja.
a neviem si rady…
@Bábi Zlopočasná No nejseš v tom sama. Včera jsem tu měl na „večerní hlídání“ děti odvedle - 5 a 7 let. Starší se v nestřeženém okamžiku pustil do demontáže vanové baterie a ta mladší se zase rozhodla, že se podívá na střeva vchodovému telefonu. A rpo jistotu ještě elektrickým zásuvkám. Když jsem jí říkal, co s člověkem udělá 230 voltů, tak se na mě dívala, jako kdybych jí na pláži zakazoval svlíknout se do plavek… ![]()
Takže mně přijde, že na věku to až tak nezáleží.