Jídelníček a denní režim ročního dítěte?

509
1.1.14 22:14

Jídelníček a denní režim ročního dítěte?

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na denní režim a jídelníček vašeho dítka. Naše doktorka nás upozornila na roční prohlídce, že je malá baculatější a že bysme měli vynechat cukry. Chtěla bych teda poradit co dělám šptně. Malá na roce važí 10900g a měří 75cm.

8:00 - 8:30 180ml UM
10:30 Tvoroháček/Matylda
11:00 - 13:00 Spánek
13:30 Brambory(rýže, těstoviny), maso+ zelenina cca 200g
14:00 - 15:30 Jdeme na proczlu ven ( v kočárku )
16:00 - 17:00 Spánek
17:00 Mandarinka/Jablíčko s piškotou/ ovocná přesnídávka
19:30 210ml UM
20:00 - 8:00/8:30 Spánek

Tak nevím :nevim:. Jak to děláte vy? Pohybu si myslím, že má dost, od 10měsíců chodí, takže nám furt doma pobíhá, neposedí. Až si s manžou doma říkáme, jak toho může tak malá tolik naběhat. Napište mi prosím jak to máte vy a jestli vás napadá co bych měla změnit. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
1.1.14 22:19

Nedávala bych tvaroháčky, matyldu, pribináky ani nic podobného, raději bílý jogurt s ovocem např. nebo zkusit dát kousek pečiva třeba s lučinou, se šunkou apod. Jinak bych nic neměnila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
1.1.14 22:20

Vynechala bych všechny Tvaroháčky, Matyldy apod. a naučila dítě na bílé jogurty, třeba s čerstvým ovocem, nebo když už ochucené, tak aspoň třeba ochucené Hollandie. Piškoty myslím taky nejsou vůbec potřeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.1.14 22:20

Tvaroháček bych vyměnila za jogurt s čerstvým ovocem. ale jinak mi nijak megabaculatá nepřijde, dle měr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.1.14 22:21

@Mindi můžeš zkusit omezit Matyldu/Tvaroháček, tam je spousta cukru a dej místo toho bílý jogurt nebo ho dochuť ovocem, když ho nebude chtít. To stejné platí o piškotech. U přesnídávek záleží na značce, u některých je třeba 20% obsahu cukr…
Ale hlavu bych si z toho nedělala, má ještě spoustu času to vyběhat. Synovec byl do roka pěkný bumbrlíček, teď mu je 7 a je jak reklama na hlad…

• Citovat
  • Upravit
2527
1.1.14 22:22

Malej mel v roce 10,5 kg a dr.na to nic nerikala. Muze prijit i blba ryma a trochu zhubne. Lepsi nez kdyby byla moc hubena a nechtela jist. Ja bych mozna vynechala dopoledne toho Tvarohacka a davala bych ovoce nebo bily jogurt. Tu odpoledni svacu ma az v pet? Zda se mi to pozde, myslimze rocni by melo jist tak po trech hodkach, max ctyrech. Klidne i mensi porce, ale casteji. Jinak myslim ze vse v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
1.1.14 22:23

@Verca1989 Já si právě myslela, že to pečivo je horší než ovoce. Jo ty tvaroháčky určitě vypustím. A co ta váha? Mě zase tak baculatá nepříjde. žádná hubeňďoura to sice není, ale tlustá taky ne. Docela mě to trápí. Nechci aby pak měla nějaké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217

A zadny susenky apod mezi jidly? 8o
Tak to ja budu mit brzo obryni Stáňu…moje 9 mesicni ji temer stejne jen misto tvarohacku taky UM. A obvykle 150-180ml. A mezitim piskoty a susenky. Tak 10 kousku denne.
Myslim, ze na rocni papa tvoje uplne akorat. Ona se vytáhne, neboj ;)

Příspěvek upraven 01.01.14 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090

Jo a mezi obědem a odpolední svačinou je dost velká mezera, pokusila bych se dát něco dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967

Hm tak dvojky mají 10kg a 83cm a jedí
7 - 220 UM
9:30 - 100g ovocné přesnídávky nebo 120 UM
12 - 200g masozelenina
14:30 100g jogurt, nebo bramborozelenina nebo 120UM
17 - 170UM
19 - 200g mléčné kaše

takže z toho mi vyplývá že jí víc než tvoje holčička :nevim: asi bych se nenechala dr. stresovat a jídelníček bych jí neupravovala jíte normálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
1.1.14 22:28

Ta váha není nijak hrozná :think: jak jste na tom Vy na tom ty a otec dítěte?
A nedostává nějaké jídlo mez tím neco malého? piškot, sušenku nebo něco co se nepočítá za celé jídlo, ale prostě něco do pusy dostane

No a jko změnu bych dala ovoce na ráno - to jsou cukry, tak ať nejsou na noc a tvaroháček na odpoledne a radši než tvaroh (navíc oslazený) bych dala bílý jogurt :think:

U nás (14m)
okolo 6 ráno kojení
8-9 snídaně pečivo a sýr nebo šunka a ovoce nebo přesnídávka
12 maso zelenina příloha a pak spí (cca 2 hodiny)
16 jogurt pečivo
19 pečivo sýr nebo šunka, nebo kaše
20 kojení
spí do rána (pokud se náhodou vzbudí dostanou do hrnku čistou vodu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
1.1.14 22:28

@Berenikee ne, sušenky jí vůbec nedávám, maximálně ty kukuřičný křupinky, ale ty nejsou slazený. Mezi jídli občas něco vysomruje ode mě, třeba jí dám kousnout chleba, víc jinak nic. no jestli bude po mě, tak to právě moc nevyběhá. Proto se bojím. I když já jako malá tlustá nebyla…tak nevím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
1.1.14 22:29

@Mindi ráno tam máš toho tvaroháčka, tak místo něj bych dala bílý jogurt nebo pečivo s něčím, prostě normální snídani. Srovnávat ovoce a pečivo nelze, přehánět to s pečivem není dobré ale krajíc chleba nebo rohlík k snídani či k večeři určitě neublíží. To bys pak musela vynechat i brambory nebo jiné přílohy, pokud to chceš takhle srovnávat a to je blbost :) Co se týče váhy, já bych to neřešila, snaž se ji vést ke zdravé stravě, sladkosti jen občas, pokud možno nedávat slazené pití ale jinak bych to nehrotila. Ona se vytáhne, bude víc běhat, mě to nepřijde nijak moc. Kamarádky syn měl v půl roce přes 10kg, byl jak panáček Michelin ale časem přestal tolik přibírat, vytáhl se a dnes by to nikdo neřekl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
1.1.14 22:30

Časy tak orientačně…
8 - 240 UM
11 - ovoce/jogurt - 150
14 - masozelenina - 200
17/18 - ovoce/jogurt/chleba a žervé
21 - 24 UM

Jogurty vždycky bílý. Na roční měl 80 cm a skoro 11 kilo a doktor řekl akorát super - podle jeho tabulek je normální :lol:

edit. : v mezičase by mohl neustále chroupat křupky, nesmím mu je vůbec ukazovat :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
1.1.14 22:31

@subsomi no já jsem na to právě bídně, radši ani nemluvit :oops:, manžel je normální. Proto se bojím aby nebyla po mě, abych to zachytila včas. Jinak mezi jídli nic nedostává, občas u mě vysomruje, že jí dám kousnout chleba, ale to je spíš výjmečně. No a někdy dostane to kukuřičnou křupku, ale max 2 za den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí