Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dej paralen nebo nurofen čípky, pokud ještě můžeš (dají se kombinovat s odstupem cca 3 hodin), zkus mokrý ponožky (pokud nemá studený ruce a nohy). A pokud to ani pak neklesne, jeď. Fajn by bylo mit i čípek proti zvracení, ale nevím, zda máš.
@elibro píše:
@Katka3B snižujete teplotu? A pokud ano, zabírá to?
Přez den ano, teď jsem v 7 podala čípek a v 11 mel těch 39,9 takže to moc nezabralo
![]()
@alilauter to nemám
ale čípek samozřejmě kombinuji a podávám tak jak mám děkuji
Mě někdy u malýho nezabírá paralen nebo panadol a, srazim to jen nurofenem. Divný, ale už to párkrát tak bylo. Jen nevím, zda máš doma obojí.
@Katka3B Tak to už mohlo vyskočit znovu, po 4 hodinách. Dala bych znovu Nurofen nebo něco takového a pokud to tak do hodiny neklesne a znovu bude zvracet, jela bych, 3 dny horeček mi přijdou dost. Nebo nejpozději ráno k doktorovi a v noci hlídat.
Jinak babské rady hovoří o ponožkách namočených v octě a u nás často zabere sprcha (ne studená, ale teplejší vlažná).
Příspěvek upraven 13.12.18 v 23:34
Jinak zvracení pokud se nebude opakovat nemusí být ještě příznak. Doktor mi říkal, že casto zvrací, pprotože nesmrkaji a hodně těch hlenu spolykaji a z toho by bylo zle každému. Drž se
@alilauter píše:
Mě někdy u malýho nezabírá paralen nebo panadol a, srazim to jen nurofenem. Divný, ale už to párkrát tak bylo. Jen nevím, zda máš doma obojí.
Mám od nurofenu čípky a od nurofenu sirup, a střídám to ![]()
@Katka3B píše:
Mám od nurofenu čípky a od nurofenu sirup, a střídám to
Musíš střídat ibuprofenum s paracetamolem.Coz znamená např Nurofen a Panadol.takto muzes dávkovat vždy po 4h.Pokud podavas jen jeden lék (ty konkrétně nurofen),je nutno dodrzovat rozestup 8h.Ale asi ses jen upsala?
Já malého brala na klín, spal vsedě, aby ho ty hleny nedusily. Lépe se mu dýchalo a lépe vykašlával. Pokud by sípal a chrčel, tak možná pohotovost. Na horečku to střídání nurofenu s paralenem a třeba osprchovat vlažnou vodou. To mi taky Dr radila, ale nesmí být studená. Taková míň teplá. Držte se.
Byt to moje dite uz bych sla na pohotovost.evidentne leky spatne zabiraji. Necekala bych.3 dni je dlouho @Katka3B
Když zajedete na pohotovost, tak nic nezkazíte. Poslechnou ho, udělají CRP a budou vědět víc.
@bjitka123 píše:
Když zajedete na pohotovost, tak nic nezkazíte. Poslechnou ho, udělají CRP a budou vědět víc.
buď pohotovost nebo zábal… zábal by mohl pomoci.
Pokud nemáš něco na prostřídání s tím Nurofenem a ten sám nezabírá, jela bych
Drž se a ať je malému brzo lépe ![]()
@Katka3B snižujete teplotu? A pokud ano, zabírá to?