Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky, mám problém se svou 13,5 měsíční dcerkou. V kočárku (ještě nechodíme) si pořád sundává všechno co má na nožičkách, boty, ponožky a taky z hlavičky čepičky. V parnu to ještě šlo, ale dělá to i když je 13 stupňů a nepomáhá nic. Zvýšení hlasu, mírné plácnutí po ručičce, prostě nic, jen se nám chechtá. Měly jste to některá se svým dítkem taky tak? A přešlo to? Já jen doufám, že až bude chodit, tak to přestane a nebude chodit po bosky
. Díky za názory a zkušenosti.
Ahoj,
vyslikaci obdobi ma kolem roku snad kazde dite. Me to delaly obe dve. V postylce si vyslikaly v noci i plenky, takze jsem je nakonec lepila izolepou. V kocarku neporadim. Je nejake obleceni, ktere neni schopna si sundat? Me se deti vyslekaly jen doma.
Preji pevne nervy…
Terik
Dalibor běhal venku v ponožkách - v říjnu, v listopadu… zastavil ho až sníh… a zjara zas boty dolů
.
Ehmm když je chladno dostává punčocháče (buď jen na to sukni, či pokud je větší zima i kalhoty, punčocháče vysvléci neumí - zatím) boty bohužel sundává, takže nasazuji a sbírám ze země - na dovolené jsem k nim uvázala svázané tkaničky a přehazovala přes madlo kočárku (když šla chodit muselo se samozřejmě rozvázat) aby jsme neztratili boty.
Pokud je chladno má nánožník na kočárku - nožky s botama nevidí tak to tak nedělá.
![]()
A naše malá je expert ona je schopná si uprostřed chodníku sednout a vyzout se.
Doufám že jí to přejde v zimě.
![]()
Terik Anička je schopná si sundat cokoli. Taky to háže samozřejmě ven z kočáru, takže naše procházky se neobejdou bez někdy i kilometrových návratů na místo kde jsme předtím byli
Manžel chudák už z toho má uběhané nohy. Když jsem sama, tak to pohlídám, když jsme dva, tak jaksi ne ![]()
Maxik no těpic, to jsou mi vyhlídky ![]()
Jojoooo shválně kvůli tomu vybírám botičky, které si nesundá, tzn. na řemínek nebo na tkaničky a to pak tkaničky zavazuju nadvakrát. Pak už jen občas kontroluju, jestli se druhý uzel nerozvázal nebo nepovolil a případně dotáhnu.
Vyslíkací mánii měla Verunka v postýlce po probuzení. Vyslíkla se i s plínkou a někdy i s pokaděnou, to je pak síla to uklízet ![]()
Snažila jsem se jí oblíkat takové oblečení, které nevysleče, nebo je to o dost složitější než to vyslíkne. Izolačka na plínce mě nenapadla, ale nápad si zapamatuju a třeba budu praktikovat u druhé dcerky ![]()
Doporučuji kotníkové botky na tkaničky na dvojitý uzel, čepice zavázaná pod bradu, na doma nebo na ven pod kalhoty punčocháče, body si obvykle žádné dítě mezi nožičkami taky nerozepne, zip dá taky práci.:-))
ahojda,
tak mi si tím prošly na jaře
Venku zima a Anička v kočárku s bosejma nohama - já z toho na nervy ale přežila to a přešlo ji to
Čepičky nemá ráda a nic ji na hlavě nevydrží ani teď - když je jo zima tak to řeším kapucí - ta ji nevadí - takže vetšinu bundiček a svetříků máme s kapupí ![]()
Boty máme na přesky i když teď na podzim jsem koupila na suchý zip a zatím je nesundává - no už ví že když chce jít ven tak musí mít boty.
A teda na rukavice v zimě jsem zvědavá - s tím zkušenost zatím nemáme ![]()
Pa