Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, přišel malý, že si strčil šneka malého do nosu. Já nic neviděl, nevysrmkal, na pohotovosti nic ani doktorka (praktička). Hodně malého šneka, miniaturního. Sice by ho prý neviděla, kdyby byl vzadu, ale já mu moc nevěřím, že si ho tam vůbec strčil. Ale pokud přece - moc se nebojím nějakého zánětu, tak by se to pak vyndalo a vyléčilo, ale udušení. Může dítě vůbec takto přes nos něco vdechnout? Myslím přes nosohltan. Díky.
promin,strašně mě to pobavilo
,ale myslím že to je spíš vymyšlenej příběh a i kdyby tak já si jednou narvala do nosu takovej ten bílej bonbon v zeleném plastu,myslím že se to jmenovalo antiperle
nebo tak nějak a měla jsem jí tam opravdu a nevím kam se poděla,ale žádnej problém jsem neměla
.Držím palce
no, mne z toho do smíchu není a současně je:) on je po šnecích jak divej:) mám prostě jen strach z toho, aby to v noci nevdechl, kdyby tam fakt byl:) je fakt, že děsně kecá:)
No, podle mého by ho v horních cestách doktorka viděla, v dolních by dělal neplechu už teď.
Zajeďte na ORL, ale myslím, že to bude dobrý ![]()
L.
v nosohltanu by to neviděla. chystám se tam v pondělí, snad se do té doby nic nestane.
kdyby ho tam měl,tak by ho už nejspíš vdechnul a myslím že už je dost velkej aby ho vykašlal,ale určitě to bude jen pohádka.Náš malej sotva mluví ale už tet si dokáře vymyslet nějakej příběh,třeba že jedl venku kytííí(kytky) a když sme byli u babi tak tak všude lezli mandelinky a on říkal mnam mnam bonbon,jako že jí sněedl,ale celou dobu jsem na něj koukala,takže vím že né
![]()
Neboj to bude v pohodě
kdyby ho tam měl,tak ho našla dr ![]()
Náš synátor tvrdil, že si do nosu strčil kus žvýkačky, vytáhl ji z pusy a pak prý neví, co dělal a najednou nebyla a to mu bylo 4,5 roku! Šílený řev, že ji má v nose. Na ORL pohotovosti nic neviděli a byl bez problémů, tak si myslím, že si to taky vymyslel, koukal při tom na televizi a prostě nevěděl, co dělá- to on má často.
Ahoj,
náš když mu byly dva roky, tak si tam dal kuličku hrášku. Jeli jsme v kočárku a on mi najednou začal vysvětlovat, že si ho tam strčil. Nic jsem neviděla, ani doktorka na pohotovosti v Bílým Domě, ale protože si normál ně ještě nevymýšlel, tak jsme radši jeli na ORL do Dětské a měl ho tam
vzala takový dlouhý tenký zahnutý nástroj a vyšpějchla ho, byl celkem malej.
Já bych tvýmu vysvětlila co se může stát a jestli to tam opravdu dal, tak že se to musí vytáhnout a zkusila bych z něj dostat pravdu.
Zdravím
Petra
Naše Barunka si ve dvou a půl letech narvala do nosní dírky fazolku, pak přiběhla, že jí nejde smrkat a mě, první co napadlo, bylo, že se mi udusí!!! Mě v tu chvíli vůbec nenapadlo, že může dýchat pusou!!! Nicmně fazole v nose opravdu byla, měla tu nosní dírku takovou „nafouklou“, takže jsem ji zkoušeli vyfrknout a nic, jeli jsme k dětský dr, ta se nejdřív smála, pak si šla Baru posvítit do nosu, ta začala šíleně řvát, fazolka vypadla na kraj a pak jsme ji jen vymáčkli ven…takže já věřím a věřím, že jseš ze šneka vyděšená…
Možná si to vymyslel. Já takhle nevěřila našemu Matoušovi, že má v nose pecky z melounu, děsně se u toho řehtal, když mi to povídal, nutila jsem ho smrkat, svítili jsme do nosu, u doktora nic.. Za dva dny mi slavnostně přinesl 3 melounové pecky řádně „oslizlé“. No hlavně, že mu tam ten meloun nevyrostl!!
Náš mladej taky přišel, že si strčil do nosu Tic-Tac, nic jsem neviděla, moc tomu nevěřila, ale zkusila jsem odsát odsávačkou a vysála sem ho.
Magrátka
teda ono to ke smichu moc neni, ale nasmala jsem se ![]()
jeden znamy si pry jako dite strcil do nosu kočičky, takove ty chlupate naklicene jívy nebo vrby nebo co to je (o velikonocich se to dava do vazy). Mel to tam nekolik dni a prisla na to jeho maminka, kdyz mu prisla dat pusu na spani, protoze mu to v nose hnilo
a desne to smrdelo… ![]()
Klidně bych tomu věřila, sestra, když byla dítě, tak si strčila do nosu korálek a nikomu nic neřekla. Po nějaké době spadla a uhodila se do nosu, který jí otekl (snad i s nějakým hematomem). Na ORL jí prohlížel lékař (moc si teda nevěděl rady). Po tom co se jí začal šťourat v nose s nějakým nástrojem, vypadlo něco červeného, tak se docela polekal. Po bižším zkoumáním přišli na to, že je to kulička. Zajela bych na ORL, dnes běžně užívají sono a endoskopii, tak dítku bezproblému prohlídne dutiny. Budete mít jistotu. Petra