Co s problémovými sousedy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13046
28.1.13 12:53

@Mar__tanka1983 jj jedněch jo ještě tu máme jedny jedlý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
28.1.13 12:56

@Gabrielaaa no já to mám chutný - je tu 11 pate po třech bytech a jediná já schytám takovéhle sousedy. ještě nedávno jedna cikánská partička bydlela nademnou, ale ti nebyli tak strašní, jen mě jednou vytopili a občas jim po bytě lítalo dítě, takže dupot, ale dalo se to.
horší bylo, když jim jejich pes začal značkovat z balkonu na ten můj, ale to bylo chvíli před jejich stěhováním. majitel bytu se jich nakonec zbavil a od té doby je klid. ale tyhle vedle, to je krize. jako oni oba pracujou, takže nájem asi platí a majitel bytu to tím pádem neřeší. to, že jsou prý na bytovém podniku nahlášeni jako jedna osoba, to je věc jiná.

zkusím ještě napsat předsedkyni společenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
28.1.13 12:59

@Kacatko1986 ono jedna věc je to, že to sociálka řeší /zřejmě budou chodit na kontroly, jestli mají děti co potřebují, budou rodičům domlouvat, aby se o děti dobře starali/ ale pokud tam ty děcka vysloveně neběhají nahatý a hladový, tak ani socka nemůže jen tak odebrat děti. A už vůbec ne je nechat vystěhovat (právě kvůli těm děckám)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
28.1.13 12:59

@Kacatko1986 snad to brzy vyřešíte k dobru :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
28.1.13 13:01

@Kacatko1986 tak to bych na byťák (nebo kdo to řeší, jestli společenství vl.) taky napsala, že v bytě je teda asi hlášenej jeden člověk a bydlí jich tam šest nebo kolik, už kvůli zálohám na vodu, popelnice a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
28.1.13 13:16

Jednou jsem se na to ptala na policii a říkali mi, že pokud je byt pronajatý tak informovat majitele. A pokud by to neřešil tak měst. úřad+s jednatelem celého paneláku(předseda).pokud je byt jejich tak tady říkal, že volat policii nechat si to sepsat a stížnosti posílát i na měst. úřad a prý je potom mohou i vystěhovat :nevim: Já bydlela ještě před půl rokem 2+1 a dvě patra níže ženská řvala šíleně třískala dveřma.Pol.jsem volala v 1hodinu v noci, protože se to nedalo vydržet. Řešila jsem to s policii, ale manžovi to nedalo a začal hledat byt 3+1 i tím že jsme čekali 3 dítě tak nás to motivovalo. A teď máme svatý klid. Bydlíme o 100m dál. Budu ti držet palce ať to tam nějak vyřešíte, ale myslím, že pokud se to už řeší tak to půjde. Bude to asi na dýl, ale bude. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
28.1.13 13:22

@Kacatko1986 ahojda to znám nad náma bydlel chlap s ženskou který oba dva chlastali. Furt se prali a nadávali si. Majitel byl měkosrdečnej a nechtěl uje vyhodit. Pak jsem se s nim jednou ohádalaže nás vytpil a že to zaplatí a on mi začal nadávat do labilní pí*i atd tak na něj přítel vylítnul a ten srab se schoval do bytu :zed: No skončilo to tak že ona umřela v tom bytě na plicní embólii (stajně mám podezdření že jí k tomu pomohl když jí zmidlil než šel do práce ) a on chvíly sekal latinu ale když to opět začalo tak jsem se na něj chystala s kámošema že si podáme že tohle nemá obdoby a v tu chvíly jsme dostlihypotéku takže máme svůj barák ;) No asi jsem Tě nepotěšila ale některý lidi fakt nevyštípeš :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
28.1.13 13:57

Soucitím s tebou vím co to je když mám sousedy magory my měli nad sebou 2mladý kluky byli to brachové co zdědili byt a jako ten byl masakr ten mladší si domu nastěhoval BUBNY a ten starší každý den protože byl nezaměstnaný pouštěl si písničky od rána do veečera a ja s malým dítetem jsem tam byla na prášky protože tam malý nemohl spát a když byl na chvilku klid tak začal bubnovat ten mladý. Fakt mi to otravovalo život a když jste doma je to pakárna…když jsem byla venku a šla domu jenom jsem čekala co se bude dít doma a když nebyli doma tak jsem si nachvilku užívala klidu…¨
Takže ti věřím že je to masakr..ale určitě mužeš na socialku. Tolik lidi nemuže bydlet v 1+1..je tam hodně děti a tak si myslím že nemají podmínky kde a jak spí…a pak jenom pořád volat policajty a pak zasílat stížnosti na uřád oni to přijdou vyhodnit udělat zprávu a pak se to řeší s majitelem bytu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
24.4.14 15:19

Obnovuji diskuzi, po dnešním výstupu jsem už zoufalá.

Cca třičtvrtě roku pod námi bydlí rodina cikánů. Nevím přesně, kolik jich je, tak nějak se tu pořád nějací střídají a s nikým se nevybavují, dokonce ani neodpovídají na pozdrav. No budiž, takových sousedů je tu víc. Co mi vadí je ten nesnesitelný hluk a vyrušování.

Mají několik dětí a těm asi nejsou schopni pořídit klíče od hlavních dveří do baráku, takže děcka vždycky čekají, kdo zrovna jde dovnitř, a k někomu se vetřou. Což o to, ale když pořádně nevím, kdo ke komu patří, nechce se mi pouštět do domu cizí lidi, pak se tu něco ztratí a bude to na mě. :nevim: Pokud zrovna dlouho nikdo nejde, zazvoní na několik zvonků a čekají, kdo jim přes sluchátko odpoví a otevře. V době, kdy jsem byla na nemocenské a vyhlížela kontrolu ze sociálky, to byla fakt pecka, běhat několikrát za odpoledne ke sluchátku, abych je náhodou neprošvihla, navíc když jsem měla odpočívat. Když už ale zazvonili loni na Štědrý den v šest večer, když jsme zrovna zasedali k večeři, nevydržela jsem to a běžela jsem je dolů seřvat, aby si laskavě nechali udělat klíče a neotravovali nás. Od té doby na nás zvoní „jen“ tak dvakrát týdně.

Další věc je, že oni prostě neumí mluvit normálně, nebo mi to tak přijde. Neustále je slyšíme, jak doma řvou, do toho ještě mají otevřená okna, to kdybychom je náhodou přeslechli. Když už je to doma nebaví, vlezou si na balkon a tam spolu debatují, jenže to je všecko stylem „p..ča, k..nda“ apod. Párkrát do týdne si nezapomenou pustit svou romskou hudbu, ale tak nahlas, že si na to stěžuje i sousedka, která bydlí nad námi, takže dvě patra nad nimi, nebo si hrají na elektronické klávesy, a to třeba tři hodiny za sebou.

Dalším problémem jsou ty jejich děti. Hrají si před barákem a ječí u toho, tomu se asi nijak zabránit nedá, jenže oni si kopou balonem o zdi baráku a potom opadává omítka. Je to k vzteku, když měsíčně platíme nemalé částky do fondu oprav, aby se ty peníze potom vyhodily za opravu zdi, kterou tyhle děti ničí.

Několikrát jsme se se sousedy pokoušeli o domluvu. Když jsme někoho z nich potkali na chodbě, normálně jsme řekli, zda by mohli to a to omezit, jenže jejich jediná reakce je, že na nás začnou řvát, že jsme rasisti a pak něco svou řečí a jdou pryč. Taky se pořádaly dvě sousedské schůze speciálně kvůli nim, do schránky dostali extra pozvání, chtěli jsme to tam všecko nejak rozumně vyřešit, ale nikdo se nedostavil.

Dneska jsem se dopoledne učila, zítra mám důležitou zkoušku. Okno jsem měla otevřené na ventilačku a najednou slyším, jak asi otec na balkoně telefonuje a řve u toho takovým způsobem, že kdyby moje dítě ještě nemělo měsíc než přijde na svět, tak ho to stoprocentně vzbudí. Vykládal někomu něco o tom, že jeho dítě dostalo ve škole pětku. Každé druhé slovo byla nějaká nechutná sprostárna, že jsem to nevydržela, šla na balkon a přes balkon jsem na něj zavolala, jestli by se mohl ztišit a trochu zjemnit ty výrazy. No a to jsem neměla dělat, protože se na mě snesla hromada úrážek a nadávek, vykoukla z okna i jeho manželka a přidala se, řvali, že jsem špína a k..rva, to je asi to nejmírnější. Tak jsem tedy zalezla zpátky, mám problémy s tlakem a nehodlám si ho kvůli nim zvyšovat. Po chvíli nadávání ustalo, ale za pár minut je slyším z parkoviště řvát na sebe do okna: „Někdo nám schválně vypustil kolo u auta, to byla určitě ta p..ča o patro vejš.“ 8o

Máte někdo zkušenosti s takhle problémovými sousedy? Sice se zatím nestalo, že by rušili noční klid, pokud nepočítám to jejich hulákání na sebe, ale tohle chování přece není normální, aby mi takhle nadávali, když je o něco slušně poprosím. Dá se to nějak řešit? Můžu si na ně někde stěžovat? Jsou tu asi v nájmu, ale majitele bytu neznám. Bojím se o tom dnešním incidentu říct manželovi, je to takový svéráz, šel by je tam určitě vymlátit. :D Na druhou stranu si to už nechci nechat líbit. :nevim:

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale jsem vytočená a musím to ze sebe vypsat.

• Citovat
  • Upravit
8523
24.4.14 15:25

To fakt nezávidím. Bohužel si myslímm, že tohle má jediný řešení pro vás. Odstěhovat se. :nevim: Oni se nezměněj. A manžel ať tam nechodí, akorát dostane na budku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
24.4.14 15:28

Ahoj, měla jsem kdysi obdobný problém, akorát že já se nechala vytočit…vezmu to hopem, naši sousedé k sobě tahali navíc ještě feťáky, ve společných prostorech jsem potkávala cikány s injekčníma stříkačkama. Domluvy nepomáhaly a po jedné extra hádce se sousedkou, kdy mi vyhrožovala nejen napadením, ale tím, že mi otráví psa, mi bouchly saze, volala jsem majiteli domu a velmi důrazně jsem mu vše vylíčila, obešla sousedy (ty normální), kteří se přidali ke stížnostem a majitel je bez milosti vyhodil na dlažbu, měl naštěstí nastavenou smlouvu tak, že při hrubém porušení smlouvy si to mohl dovolit. Pokud je to jejich byt, tak v tom případě asi na bytové družstvo…každopádně sama nic moc nezmůžeš, chce to, aby se na tvou stranu postavili i ostatní sousedé. Každopádně na sebe buď opatrná. Přeju hodně sil. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
24.4.14 15:29

S tím těžko něco uděláš. Je to jiná mentalita, žijou úplně jinak. Ať mě tady prohlásí za rasistu, ale ne nadarmo se jim říká nepřizpůsobiví. Je to jako bys chtěla chovat v zajetí divoké zvíře - taky to půjde dost těžko. Nechci nikoho urážet, ale je to tak - jejich náturu, založení, kočovný způsob života, nikdo na světě nezmění a budou problémy vždy. Mohou být mezi nimi výjimky, znám i slušné cikány, ale je jich žalostně málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
24.4.14 15:33

@Luca10 v našem městě se všichni, co bydleli se stejnými obyvateli v jednom domě, odstěhovali. Město ani městská policie proti nim nemohla nic dělat. Pokud uděláte cokoliv, vždy budete rasisti. Bohužel je to tady tak nastavené. My jsme měli podobné sousedy, ne tak drsné jako u vás a bílé (asi proto to bylo "jemnější) a zvolili jsme také odstěhování.
Moc vám držím pěsti, aby jste se z toho dostali. Doufám, že tu třeba nějakou radu najdete, tady jsou zkušenosti určitě velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
24.4.14 15:40

Zkusila bych to domluvit s majitelem (na bytové schůzi bude mít snad minimálně jeden člověk kontakt) a pokud by mi ukázal dlouhý nos, okamžitě bych se odstěhovala.

Je to váš byt, nebo jen podnájem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1890
24.4.14 15:40

@Luca10 Nebydlíš ty u nás? :lol: Ani nevíš jak moc s tebou soucítím :hug: Mi ted řešíme u nás v baráku, úplně to samé s tím rozdílem, že tohle jsou městské byty a oni tu ruší i noční klid, už tady na ně byla i policie a naší „milou“ paní sousedku odvezla záchytka, protože byla nalitá jak zákon káže. Ječela tady na celý barák a všechny vzbudila včetně dětí :zed: Přesně jako u nás, dělají po celém baráku neuvěřitelný bordel, z balkonu hází na zaparkovaná auta kamínky, nemůžeme do sušárny pověsit ani prádlo, dokonce přemýšlím o tom, že kočárek budu parkovat jinde než v kočárkárně…
Byli jsme si stěžovat na město (majiteli), prý máme podat písemnou stížnost a nejlíp podepsanou více lidmi. Takže jsem se se sousedkou co bydlí pod nimi domluvila, ona oběhne jejich patro, já to naše a vyřídíme to. Nikdo neměl problém to podepsat. Tak uvidíme co s tím na městě udělají. Ve vašem případě, bych nakoukla do katastru, tam by měl být zapsán majitel bytu a toho bych se obrátila, klidně i písemnou stížností.

Příspěvek upraven 24.04.14 v 16:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová