Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bydlím 2 roky v bytě po prababičce, který je můj. Zrekonstruovala jsem si ho a až na moje sousedy jsme bezproblémový barák (panelák).
Asi dva měsíce po mém nastěhování se do bytu vedle me (spolecna zed chodby a obytneho pokoje - oba jsou 1+1) nastehovala rodinka - chlap cikan, zenska obyc bila (nebo jak to rict) a jejich tri decka. bylo to vcelku v pohode. ale za rok se tam nastehovala nejaka zenska s malou holkou, pozdeji jsem zjistila, ze je to jeho milenka a jeho dite, takze tam bydleli vsichni a co vic, ta jeho milenka porodila dalsi dite. takze ted v 1+1 jich bydli osm lidi. a zacaly problemy.. ty deti tam behaj a rvou jak maly divosi, mam pro deti pochopeni, ale tohleto je sileny, rany a dusani od rana do vecera. moc nechapu, proc s nimi nechodi ven, je jedno jaky je pocasi, proste jsou tam furt. do toho se ti dospeli kolikrat hadaj tak, ze to slysim az do bytu, ten chlapek si pousti techno, ze se mi otrasaj a vibrujou zdi a neslysim treba film atd..
vcera to vygradovalo tim, ze po 23h me vzbudil rev odvedle (a to spim s ucpavkami v usich, takze to byl fakt rev) a stekot jejich psa. ze jsem sla volat ze zoufalstvi policii, ale nekdo me uz predbehl.
byla jsem uz za sousedy, co bydli pod nimi, takovy mily starsi par, ti jsou z toho taky na prasky, ze prej se jim kolikrat hybe lustr. jednou jsme s tim panem na ne sli, kdyz meli zase technoparty a ten cikan nas celkem vyprovodil, ze to si jako nesmi pustit hudbu nebo co??
takze jsem dneska sepsala stiznost, co budu posilat na MěÚ, protože majitel bytu nereaguje, na schuze Spolecenstvi vlastniku nechodi.
mate s tim nekdo zkusenosti? jak se takovych lidi zbavit? ja uz z toho zacinam mit celkem nervy na pochodu ![]()
Ahoj ted nevím jestli píšeš zda je byt jejich. Já bych to řešila taky stížností a dále přes socku -tolik lidí přece podle zákona nemá bydlet v 1+1… zkoušela bych všechnio možné bud by to zabralo nebo ne… my to máme podobný vedle bydlí rodina, chlap +ženská a 3děcka -byt 2+1 -oni jsou tedy v podnájmu. jejich věčné kouření v bytě tak že máme zahulený i my byt a jejich každodení akcičky v tom že malá nemůže spát a my skoro taky sem zatrhla zhruba před půl rokem párkrát jsem na ně vyletěla-postěžovala si majiteli, zavolala policii a je klid..přeju pevný nervy…
No, myslím, že pokud je to jejich byt, tak nezbývá, než časté stížnosti na MěÚ, pokud je to nájemní byt, řešit to s jeho majitelem, buď družstvo nebo pronajímatel. Takhle si cestu sami neproklestíte, naopak, se bude vše stupňovat..
@pannda souhlasím s tebou… pokud je byt jejich…je to na ho*no
![]()
Jejich byt to neni - pronajima jim to nejaky chlap, prej byvaly policajt, ktery ovsem nereaguje na nic, pry tam za nim dokonce kvuli necemu byla osobne predsedkyne spolecenstvi a vyprovodil ji a vubec se s ni nebavil..
socialka u nich jednou byla.. kvuli tomu, ze je zavolala sama pani toho chlapa, protoze ji ruply nervy kvuli te milence. ale evidentne se nic nedeje..
A hlavně si zjisti, zda platí za psa, i to je důvod, proč si stěžovat
On je někde zákon, kolik lidí smí bydlet v kolika místnostech?? @terykt
jinak zakladatelko, chápu, musí to být peklo, ale podle mě víc, než píšeš, se dělat nedá, napsat majitelce bytu, řešit to na schůzi společenství vlastníků bytů a případně přes město a policajty.
ale jestli něco pořešíš (jako třeba vystěhování) to netušim, obávám se spíš, že ne…
Soucítím s tebou, my máme taky problémový lidi v baráku, jedná se pouzeo jednu rodinu a furt se na něco čeká. my tu máme feťačku za kterou se schází verbeš z celého okolí
protože má dítě, tak se frut něco oddaluje a furt se čeká navyjádření toho a toho…mezitim to její dítě vyroste a budou problémy s ním - problémy se táhnou s touto rodinou cca 40 let! takže hodně štěstí - mě nezbývá než doufat, že vyhraju ve sportce a odstěhuju se ![]()
No, je to nepříjemné…prostě otravovat, otravovat, otravovat…ale to bude hlavně otrava pro vás. Zkrátka, bych zkusila svolat i domovníka, ať udělá schůzi mimořádnou, zda by se nenašlo společné řešení
Mám mnoho zkušeností, pomůže leda časté volání policie kvůli zápisům a hlavně hromada stížností na město, budete chodit na přestupkový komise a oni budou dostávat pokuty.. já takhle tahala své sousedy(něco podobného jako u vás) pak už neměly na placení a neměly na nájem a vlastík je vypakoval..
@Kacatko1986 Ahoj.
No, já mám podobnou zkušenost, s tím rozdílem, že byt kde bydlel problémový nájemník nebyl v soukromém vlastnictví, ale města. No, asi tě nepotěším. U nás byla policie třeba 3× za noc(z bytu se ozýval randál, smrad atd…bydlel tam alkoholik) psalo se spousty stížností jak za lidi v domě tak se připojili i lidé který bydleli v ulici(dokonce sousedka - zaměstnankyně MěÚ) Nepomohlo nám NIC!!! 13 let jsem musela poslochat rambajz, čuchat smrad na hl. chodbě který se táhl z jeho bytu. (o tom, že co člověk zapoměl na chodbě už ani nenašel mluvit nemusím)Nakonec se uvolnil byt pro sociály, tak ho tam město přestěhovalo, ale fakt jim to trvalo 13let
![]()
@Mar__tanka1983 no já když řešila podobný problém paní na sociálce mě řekla, že tolik lidí by v bytě bydlet nemělo, počítá se to nějak na m2 úpodle osob či co.. Já nevím
Každopádně @Kacatko1986 Držím moc moc palečky at se to nějak uklidí, je to hrozný mít problémové sousedy..ač někdy se s tím opravdu nedá skoro nic dělat..a ještě hůůř když je to cikán
![]()
Tak mi to nedalo a volala jsem na sociálku, tam mi řekli, že jejich případ mají v šetření, že dokonce už vědí i o tom včerejším nočním incidentu (takže jim to asi policie hlásila), nicméně mi nemohou říct podrobnosti. ale zeptala jsem se, že jak bych mohla já pomoci, že mi je líto těch dětí a že i žít vedle nich se nedá, tak prý mám písemně sepsat jako by svědectví, co se tam děje a odeslat to poštou, že samozřejmě to budou držet v anonymitě.
tak to udělám, ale jako mi řekněte, co ta sociálka dělá, když to řeší už od srpna a nic se neděje??