Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim lidicky name teda moje Mamka s bratrem maji svuj byt ale nad nimi sousedi maji pronajem jenze kdyby rachotili pres den sem tam ok ale u nich je to opacne v noci se ASI bijou tam he rachot a rant jak z dela nekolikrat tam bratr klepal Nic a druhy den Mamka mela schlustane dvere no osobne tohle jsem nezazila ale poradte jak snimi kdyz Mamka zavolala pilicii Nez dojeli banda utekla ale kraval je tam denne akorat na Novy rok byl klid dospavali kocovinu ASI dekuji za rady ![]()
Ahoj, ten, kdo si myslí, že za něj problém vyřeší policie, nebo úřady, je silně naivní. Sami máme problémy s bezohlednými sousedy a jsme v koncích. Že se chovají hlučně přes den, to jim podle zákona vytknout nemůžeme, ale že dělají bordel i v noci, s tím bohužel nehneme. Je jim jedno, jestli je 11 v noci, 1 nebo půl třetí ráno, pořádají grilovačky a baví se mezi sebou takovým způsobem, jako by od sebe byli 50 metrů daleko. Slušně jsem jim řekl, aby neřvali, protože je noc, ale bez efektu. Když to už bylo třetí noc po sobě a bordel byl do tří hodin ráno, tak jsem tam druhý den zašel a slušně jsem jim řekl, že se mi to nelíbí. Paní dělala blbou, že o ničem neví, pán taky a vymlouvali se, že hluk dělají jejich sousedi. Vysvětlil jsem jim že v okolních domech byla vude v oknech tma, jen u nich se svítilo, šel od nich hluk a bylo dokonce vidět, tak kolem baráku pobíhají a řvou. Opět výmluvy. Tak jsem řekl, že se to snažím řešit po dobrém a slušně a na to mi bylo odpovězeno, že oni tady bydlí už 40let a že bývalá obyvatelka domu měla ráda, když dělali v noci hluk. Tak jsem paní řekl, že je to bezohlednost. Ona sama měla přitom řeči, jak je hrozné, když ráno mezi osmou a devátou lidi v ulici startují auta, že je to hrozné. Řekl jsem jí, že se to snažím řešit slušně a bez problémů, protože bych jim nerad dělal ostudu, kdyby to řešila policie a všichni by u nich přes barákem viděli policejní auto. Asi vás zajímá, jaký byl výsledek takovéto slušné domluvy, tak vás nebudu napínat. Kdykoliv pověsíme prádlo, nebo necháme otevřená okna, tak sousedi zapálí před domem nebo za domem trávu a plevel. A kdykoliv odjedu s autem, tak posunou svoje auta tak, abych už zpátky nezaparkoval. Takže malá rada - dělá li váš soused problémy, dělejte mu je taky.