Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, asi budu za trubku, ale letadlem neletame, mame radeji nase velke auto:-) a manzel leti ve stredu poprve na sluzebku do Francie, tak patram - co muze mit v te prirucni tasce, zkratka s cim ho pusti do letadla? Voda ne, to vim…potom co nejake jidlo? Myslim treba coko tycku…nebudou delat problemy, kdyz bude mit u sebe krabicku s leky? Je epileptik…ale to by asi nemel byt problem, ne? Lidi co pravidelne uzivaji leky je hafo…nebo poradte, co je dobre mit na palube u sebe? Jo zvykacky mu pribalim:-) diky moc.
Ahojky, taky nejsem častý letec, ale v září jsem letěla
Jídlo problém.Nesmí mít třeba nůž, nůžky, pilníček - ostré věci, spreje. Tekutiny(gely) jsou limitovány do toho igeliťáčku. No a pozor tekutina či gel je šampon, voda po holení, zubní pasta… Tedy snad si tam nepřimalovávám
A léky, mám pocit že i ty mají být v tom igelitu, ale ruku do ohně za to nedám. No a ty sáčky sem koupila v DM jsou přímo letecký. Tak šťastný let ![]()
Nevim zda opět nejsou nějaké změny ale pokud manžel musí používat na palubě nějaké léky měl by mít potvrzení od lékaře že to je nutné,jinak mu mohou léky zabavit
My letame s rodinou porad. Letela jsem zrovna pred mesicem pres ocean. Tri prestupy a na vsech letistich to bylo stejne. Uz to neni tak prisne jak to byvalo. Ja napr. sebou vozim i flasku pro maleho, ale s detskyma potrebama je to jine. Vodu mit nemuze, ale kosmetiku v malem baleni ano. Dat do pytliku, da se sehnat primo na letisti a pri pruchodu pres rentgen vytahnout ven ze zavazadla. Vzdy sebou vozim nejake cokolady, tycinky a jeste nikdy mi je nezabavili. To at si klidne vezme a v nejhorsim pripade mu to vyhodi, ale to se nestane. Horsi by bylo, kdyby si sebou vezl treba rizek v alobalu
Vse musi mit oryginal baleni. No ja jednou zazila araby, co si vezli cely hrnec s nejaky jejich jidlem
No nepochodili… Manzel si vzdy sebou vozi prasky na spani a taky bez problemu. Nikdo se nas na to jeste nikdy neptal. My letame s malym, a to ja jsem vzdy vybavena. Kapky do nosu, vitaminy, baleni magnesia pro me, kdyz jsem tehu… Jo a taky sebou vozime prasky na spani pro psa, jelikoz cestujeme i s nim a ty taky vzdy mame u sebe. Nikdo nikdy nic nekomentoval. Nesmi mit ostre predmety, ale pochybuju, ze by si chtel vzit do letadla treba pilnik na nechty
No a jinak jestli si poveze notebook, tak ten taky musi pri pruchodu pres rentgen vytahnout. No kdyby jsi videla, s cim vsim my letame, tak se pobavis a vzdy bez problemu… Tak preji stastny let…
holky diky
Muzu se jeste zeptat - kdyz bude mit kosmetiku jako sprchac,vodu po holeni…normalne v kufru, to problem neni?
V kufru to mít může, žádný problém to není. V kufru může mít i ty nůžky.
Ahoj holky chci se zeptat poprve poletim do zahranici s manzelem a 6 mesicnim synem a chci se zeptat jak to je s prikrmy mlikem atd? Muzu si to normalne vzit? Dekuji
Ahojky. Já nikdy neletěla, a ted sem dostala od přítele letecky na 4 dny do Anglie. Nemáme kufr ale jen příruční zavazadlo, tak se chci zeptat jestli můžu mít kosmetiku a šmínky, popřípadě jak to můžu převést. Díky moc. ![]()
Ahoj HCI se taky na něco septat dostání od mojí přítelkyně letenku do usa ale já tak moc neumím anglicky a nemám kufr můžu si vzít do letadla batoch a můžu mít na palubě plničkou do dutinek děkuji za odpověď