RODNY LIST

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3552
19.11.09 22:58

RODNY LIST

ahoj vsem,

mam dotaz kamaradka ted porodila, a volala mi ze ted uz se nevyzvedava rodny list na urade a ze si muzes snad rodne cislo vybrat atd.. Nejsem z toho moc chytra a nechtela jsem se ji moc vyptavat, preci jen ma par hodin po porodu … Nevite jak to ted je? Co je potreba udelat? Diky moc, Amelie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
19.11.09 23:35

To, že by si člověk mohl vybrat rodné číslo - nevěřím, vždyť je to určeno dle data narození.
Na úřad jsem nemusela ani já, zaslali nám rodný list poštou. My byli podepsat prohlášení o otcovství a tam se v tom formuláři dalo zaškrtnout, že RL si přeješ zaslat na tu a tu adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.11.09 23:38

Tak vybrat jsi ho určitě nemůže je to přeci den narození,měsíc,holka kluk + číslo za závorkou.Já Rd vyzvedávala na matrice,ale už to je přece jen 2,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
20.11.09 03:43

Ahoj, ja rodila 7.10. v Praze a RL prisel postou na jmeno manzela. Vybrat RC jsme si nemohli, to se specialne pocita, aby bylo delitelne 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
20.11.09 07:10

Ahoj,vybrat si číslo nemůžeš,je to podle pořadí a mě ho vždycky vystavily přímo ještě v porodnici,záleží jak to je kde zařízené.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
20.11.09 07:45

Vybrat si ho podle mě nelze, ledaže by ti stejně jako mobilní operátoři nabídli třeba 3 možnosti a ty by sis vybrala, co se ti nejvíc líbí - mám samozřejmě na mysli tu koncovku :wink:

Nevím, jak je to s tou dělitelností 11, z čísel co si pamatuju, tak moje a tátovo dělitelné 11 je, ale manželovo a mamčino ne, tak :nevim: Když jsme u toho, tak moje mamka má koncovku, jako by jí to opravdu někdo vybral - má tam „1234“ - ale je to fakt náhoda, v porodnici moji prarodiče 100% žádné známe neměli :wink:

• Citovat
  • Upravit
8179
20.11.09 08:08

Mufino, to je pravidlo, že se RČ dělí jedenácti. Zkus to přepočítat. :wink:

Taky vím, že záleží na matrice, jestli si RD vyzvedáváte nebo vám ho pošlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
20.11.09 08:37

S vyzvedáváním RL - to asi záleží na matrice. Já rodila v srpnu v malé porodnici v malém městě a na matriku jsme pro RL jeli až den po návratu z porodnice (rodila jsem ve čtvrtek, v pátek byla matrika zavřená, takže ani manžel se tam nedostal, a z porodnice jsem odcházela v neděli :wink: ). O možnosti zaslat RL poštou, nám nikdo neříkal.

A k tomu číslu - § 13 odst. 3 zák. o evidenci obyvatel k tomu říká:

Rodné číslo je desetimístné číslo, které je dělitelné jedenácti beze zbytku. První dvojčíslí vyjadřuje poslední dvě číslice roku narození, druhé dvojčíslí vyjadřuje měsíc narození, u žen zvýšené o 50, třetí dvojčíslí vyjadřuje den narození. Čtyřmístná koncovka je rozlišujícím znakem obyvatel narozených v tomtéž kalendářním dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.11.09 08:43

Vybrat si ho rozhodně nemůže :lol: Matrika má přidělené koncovky pro daný den.
Nám ho donesla matrikářka do porodnice, byla jsem moc ráda. Donesla ten den tři RL na náš pokoj a koncovky šly pěkně po sobě - něco jako 1256, 1257, 1258…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
20.11.09 08:43

Nám předali RL v porodnici, tak dva dny po porodu. Samotnou mě překvapilo, jak to bylo rychlé.

Nerozumím dělitelnosti 11: ta koncovka je dělitelná 11? Nebo posčítané celé rodné číslo např. 835313/0258 je 8+3+5+3+1+3+2+5+8 a to celé dělit 11?

Mně to tedy nevychází ani tak ani tak u mého čísla ani u synova …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
20.11.09 08:52

Nám přišel rodný list domů poštou, řekli mi to v porodnici. Vybrat asi fakt nejde.

Aghato dělitelné je když si napíšeš rodné číslo včetně lomítka jako jedno číslo tzn. např. 8254131234 dávám jen jako příklad tohle asi dělitelné není :lol:

Hele a nevíte někdo proč je to dělitelné 11? co je v tom za fígl a dovůd? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
20.11.09 09:02

nám v porodnici u obou holek řekli ze RL jsou připravené na matrice v jihlavě a že si ho můžeme při odchodu z porodnice vyzvednout. Rodne cislo obě holky dostaly do druhého dne po porodu na karticku na postylku. A musim rici ze holky mam uzasna rodna čisla.
jedna ma to koncove trojčísli 141516 a ta druha 121515.

Jinak v Jihlavě RL nechtějí posílat poštou. Nevím proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
20.11.09 10:11

mamulinko tak to jsou super rodný čísla :potlesk:
Jinak to že si někdo může vybrat rodný číslo to jsem teda ještě neslyšela :think: A pro rodný list byl přítel na matrice už druhý den po narození synka,ani se nás nikde neptali jestli chceme RL poslat domů,v porodnici nám řekli že si ho máme vyzvednout na matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.11.09 10:24

Vybrat si rodny cislo je blbost. Moje druha dcera dokonce rodny cislo nemela jeste tyden po porodu, az kdyz jsme vyzvedli RL tak jsem hned volala doktorce koncovku kvuli pojistovne a dokonce jsem mela vystaveny recept na Kanavit a Infadin bez koncovky, kterou jsem si tam dopsala sama.

Manzel ma dobrou koncovku 9901. Byl narozeny za min.rezimu v cizine zacatkem ledna a matrika byla v Brne a jelikoz deti narozenych venku zas tak moc nebylo, tak 99 znamenala venku narozen a 01 jako ze prvni dite v tom roce :lol:

Jinak moje holky jsou obe U Apolinare narozeny a RL se v obou pripadech musel vyzvednout na matrice v P2 v Jugoslavske ulici. Posilali postou jen v pripade maminek bydlicich hodne daleko. Jak urcovali dalku netusim, pac my taky nebydlime v Praze.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
20.11.09 10:34
Knoflice píše:
Mufino, to je pravidlo, že se RČ dělí jedenácti. Zkus to přepočítat. :wink:Taky vím, že záleží na matrice, jestli si RD vyzvedáváte nebo vám ho pošlou.

Přepočítávala jsem to několikrát a fakt jim to nevychází, mamka má součet 28 a manžel 45, takže to 11 fakt nevydělím :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová