Co s tím dělat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.5.23 18:26

Jde mi o to, ze se mu snazim vyjit ve vsem vstric, aby proste byl doma klid. Uz kvůli detem. Ale i kdybych se po… stejne proste neco najde, neco rekne a uz mam taky po nalade. Kdyz jsem jela s detma o víkendu do parku, rek mi, at jsem radsi dama a uklizim. Rikam mu, ja mam uklizeno a on, ze vana je spinava. Sla jsem ji hned umyt, ale nikde jsem nevidela, ze by byla spinava. :zed:

• Citovat
  • Upravit
14600
29.5.23 18:28
@Anonymní píše:
Jojo, vim ze keca s tim placením slozenek. Jen nejak nevim jak z toho ven. Uz me nic ani nebavi. Driv jsem i uklizela rada, ale on to nikdy neoceni. Jen proste najde to co ukllizene zrovna neni, aby mi to rek. Říká, ze on jak vydelava, tak by cekal nake uznání. To co tady delam ja, je proste pro neho nic.

Musis to brat tak, jak to je, a proste se připomínat, jakej jseš king, žes to teď zvládla. Proste se chovej jako chlap a nedej se :lol: “hele Pavle, koukej do chodby, dneska jsem zametla a dokonce i uklidila ten smetak, mas radost? To jsem ale borec, no ne? A ještě jsem mezitím prebalila třikrát Martínka a nakrmila Filipka”. a přitom se bijes do hrudi a očekáváš chválu a hovoříš uznalých tónem :P A ber ho trochu s nadhledem, nic si z těch řečí nedělej, ten už jiný nebude :lol: nesmis se nechat.

Když ti nebude dobre a nebudeš dělat dva dny nic, připomeneme to taky samozřejmě; “teď se tu dobre rozhledni a zapamatuj si, jak to tu vypadá, když jsem dva dny nedělala nic, koukas?” :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 18:33

Děkuji vsem. Co jste napsali. :srdce:
No nevim, jak to dopadne. Nekdy mam pocit, ze uz jsem fakt blazen a uz si i rikam, jestli nema pravdu. Jestli fakt neuklizim blbe. :)
Nekdy jsou dny, ze je v pohode a jindy mu vadi vsechno.

• Citovat
  • Upravit
14600
29.5.23 18:34
@Anonymní píše:
Jde mi o to, ze se mu snazim vyjit ve vsem vstric, aby proste byl doma klid. Uz kvůli detem. Ale i kdybych se po… stejne proste neco najde, neco rekne a uz mam taky po nalade. Kdyz jsem jela s detma o víkendu do parku, rek mi, at jsem radsi dama a uklizim. Rikam mu, ja mam uklizeno a on, ze vana je spinava. Sla jsem ji hned umyt, ale nikde jsem nevidela, ze by byla spinava. :zed:

To je špatná reakce, měla jsi říct “neprud, na to ti kašlu, koupelnu myju v pondělí, a teď je středa odpoledne a jsi s detma ven. Když se ti to nezdá, umyj to sam, já to řešit nebudu” :lol:

Ten už si z tebe dela vyloženě (.) mi přijde

Příspěvek upraven 29.05.23 v 18:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32122
29.5.23 18:34
@Anonymní píše:
Jde mi o to, ze se mu snazim vyjit ve vsem vstric, aby proste byl doma klid. Uz kvůli detem. Ale i kdybych se po… stejne proste neco najde, neco rekne a uz mam taky po nalade. Kdyz jsem jela s detma o víkendu do parku, rek mi, at jsem radsi dama a uklizim. Rikam mu, ja mam uklizeno a on, ze vana je spinava. Sla jsem ji hned umyt, ale nikde jsem nevidela, ze by byla spinava. :zed:

Tvl…mám takový blbý pocit, že v té vaně se koupe i on…to se fakt necháš takhle terorizovat jen aby byl klid? No ten by teda něco zažil…snažíš se mu vyjít ve všem vstříc? Jsi blázen nebo co? Evidentně to nefunguje…není to ten typ, který by ocenil, že má klid na práci a ženu, která se postará komplet o domácnost…budeš muset změnit svoje chování vůči němu…chová se k tobě jak k neplacené služce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
29.5.23 18:35
@Anonymní píše:
Děkuji vsem. Co jste napsali. :srdce:
No nevim, jak to dopadne. Nekdy mam pocit, ze uz jsem fakt blazen a uz si i rikam, jestli nema pravdu. Jestli fakt neuklizim blbe. :)
Nekdy jsou dny, ze je v pohode a jindy mu vadi vsechno.

Ty seš dobrá, že ještě přemýšlíš, jestli to fakt neděláš blbě… Já bych mu už dávno urvala a rozdupala koule 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
29.5.23 18:42

Živí tebe i vaše společné děti, protože předpokládám, že mu při jejich dělání nikdo pistol u hlavy nedržel. Dobrovolně si dělal vyživovací povinnost. A pochopitelně, pokud je žena na RD, tak manžel má povinnost ze zákona živit i ji.

Ohledně toho úklidu - vždy byl takový? Pokud již u prvního dítěte, proč jste si pořizovali druhé? V každém případě, on si z tebe dělá onuci. Otroka, který bude skákat kolem baráku a nedá ti možnost volně dýchat. Každý má na úklid nějaký svůj styl a podle toho jede. Pokud se mu nelíbí tvůj styl, odpálkuj ho, že prostě ty to děláš takhle a že výsledek bude stejně stejný - uklizený barák, tak by měl být rád, že to nějak uděláš. A je jedno, jakou cestou. A pokud se mu to nelíbí, že může zaplatit úklidovou službu. Že by si měl uvědomit, že máte doma malé děti a uklízet po nich je nekonečné, plus uklízet při nich taky není tak snadné, pokud je nechceš nechat několik hodin bezprizorně s tím, že by si mohli ublížit. Stejně tak jako ty jsi matka dětí, on je jejich otec, takže občas je pohlídat, abys mohla věci udělat v klidu, je naprosto normální. A že sis děti rozmazlila? To asi sotva. Prostě nechodí do školky, pochopitelně se chytají jistoty, kterou mají nonstop doma, což jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
29.5.23 18:43
@Anonymní píše:

Správná odpověď měla být, jestli se ti zdá špinavá tak tam je hadr. Já jdu s dětmi pryč. Čau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 18:43

Ziju tady v tom skoro kazdy den, pokud neni svetla chvilka. Kdyz se neco dlouho opakuje, člověk tomu uz zacina verit. Proste uz mi z toho asi hrabe. Chtela jsem byt takova, ze kdyz mu neco vadi, tak to udělám tak aby byl spokojeny. Ale uz vim, ze to nefunguje. A ze jsem na to jeste doplatila. Ted nevim fakt co dal. Nejsem hadava, nemam to rada, nemam rada kdyz je dusna atmosféra. Ale vim, ze s tim nehnu.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
29.5.23 18:44

Problem je, ze si te nevazi a nebere jako rovnocennou partnerku. Sam bude beztak zakomplexovany. Myslim, ze je treba jasne se vymezit, posilit sve sebevedomi. Neber si jeho kritiku tak k srdci, netrap se. Zkus zmenit svuj pristup. Kdyz ti rekne Mas tu bordel, pohazene veci, zkus mu na to rict,,Tak jo.” A zustan zcela klidna. Mne ta jednoducha veticka hodne pomohla, nejdriv v tom, ze jako delat, ze mi to je jedno, cimz neutralizujes protivnika a pak jsem vlastne i sama casem prijala, ze mi to je jedno. A ono to je jedno, provozni bordel je s detmi porad, to my vsechny vime.
Nemuzes si najit brigadu na par odpoledni, kdy bys mu ty deti predala plne do pece, ze teda milacku, jdu vydelat par penez navic, jak jsi chtel? Ale musela bys vydrzet nechystat mu nic predem, at se panacek sam o vse hezky postara..?

• Citovat
  • Upravit
34322
29.5.23 18:45
@Anonymní píše:
Jojo, vim ze keca s tim placením slozenek.Jen nejak nevim jak z toho ven. Uz me nic ani nebavi. Driv jsem i uklizela rada, ale on to nikdy neoceni. Jen proste najde to co ukllizene zrovna neni, aby mi to rek. Říká, ze on jak vydelava, tak by cekal nake uznání. To co tady delam ja, je proste pro neho nic.

Ja jsem ti ten postup napsala.
Zadny dalsi neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
29.5.23 18:47
@Anonymní píše:

Zakladatelko, kde je tvoje sebedůvěra? To si vážně necháš tak moc kálet na hlavu? Vážně si necháváš tak moc vyplachovat mozek, zadupávat vlastní sebevědomí, dovoluješ mu ovládat tě jako loutku? Uvědomuješ si, že máš doma despotu a a manipulativního psychopata?
Teď jsou děti malé. Umíš si představit, že jim tenhle vzorec chování budeš předávat do jejich dalšího života, že by takhle oni jednou jednali se svými partnery/partnerkami, protože jim to bude připadat normální, když to přeci doma dělal tatínek a maminka s tím byla v pohodě???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 18:47

Vzdy kdyz mu reknu nejake argumenty, on je prostě odargumentuje. Ja uz pak nemam nejak silu se s nim hadat a prosadit se. Vzdycky me z nej zacne bolet hlava a nemam chut se dal hadat a porad se pred nim obhajovat, kdyz neco co rika jsou kolikrát takove nesmysly.

• Citovat
  • Upravit
14611
29.5.23 18:48
@Anonymní píše:

Hele tak se na něj prostě vykašli :nevim: Proč se snažit, když víš, že bude prudit tak jako tak? S tou vanou bych se na něj zrovna vykvajzla. Jestli se chce přes den koupat, tak ať si ji umyje sám, jinak to snad vydrží do večera, až se vrátíš domů. Musíš se víc vymezit a mít ho na párku, vždyť je vlastně smějšnej s těmi svými požadavky i argumenty, neboj se ho tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.5.23 18:52
@Anonymní píše:
Vzdy kdyz mu reknu nejake argumenty, on je prostě odargumentuje. Ja uz pak nemam nejak silu se s nim hadat a prosadit se. Vzdycky me z nej zacne bolet hlava a nemam chut se dal hadat a porad se pred nim obhajovat, kdyz neco co rika jsou kolikrát takove nesmysly.

Nevysvetluj, nijak.

Nebo ze by zase dalsi umely prispevatel na zvednuti ctenosti…? Sloh je stejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný