Co s tím dělat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3958
29.5.23 19:46

Tvůj manžel je hovado, co by zasloužilo při nejmenším pořádně proplesknout. Doufám, že se neurazíš, ale proplesknout by zasloužil i ten, kdo si tohle od takového hovada nechá líbit. Argument, že se nechceš hádat, je chabý.
Vždyť máš tolik možností - neuklízet a říct, že najmete uklízečku. Nechce do ní investovat, fajn, tak ať doma přiloží ruku k dílu. Nechce, protože ty jsi “doma”. Fajn, jděte oba na zkrácený úvazek a vykryjte tím hlídání dětí a péči o domácnost. Nechce, protože vydělává víc. No tak se holt budete muset uskromnit. Dál bych se s tím vším svěřila tvojí rodině, ještě lépe i jeho rodině, tedy pokud to nejsou stejní pošahanci. Třeba by ti konečně někdo otevřel oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 19:48

Jak jsem psala, co delam ja je pro nej vlastne nic. Uznava jen sebe. Me by snad ani nevadilo, ze mi s nicim nepomaha. Hlavne kdyby prestal porad kritizovat a neco hledat.

• Citovat
  • Upravit
749
29.5.23 20:01
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, co delam ja je pro nej vlastne nic. Uznava jen sebe. Me by snad ani nevadilo, ze mi s nicim nepomaha. Hlavne kdyby prestal porad kritizovat a neco hledat.

tak prestan kmitat a obhajovat se. rekni mu, ze na jeho pindy nejsi zvedava, at si to jde rvat treba z okna. a co mu vadi, at si uklidi. zadne piti, zadne obskakovani, nezajem. horsi uz to doma nebude. tady fakt nepomuze nic, nez ho poslat do pr.dele, magora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
29.5.23 20:02
@Anonymní píše:
Ahoj, uz nějak nevim, co dělat, tak treba mi tu někdo poradí. S manželem jsem 12 let. Máme 2 malé děti. Jsem na rodičovské. Manžel mě stále napomíná kvůli úklidu. On pracuje na pc s prestavkami tak nejak cely den, nekdy víc, nekdy min. Ja dělám doma všechno sama, ale jemu to je pořád malo. Například dnes jsem zametala podlahu v kuchyni a nedala jsem koste na své misto. Cekala jsem, az syn dosnida, abych to jeste dometla pod nim. Nekdy to koste prostě necham oprene o stul a pak jeste zametam. Pak mi vypravel ohledne jeho prace, kdyz jsem nezareagovala hned, rekl mi, no jo Tebe to nezajima vid. A proc bys vydelavala, kdyz vydelavam ja, ze jo. To mi rika porad a casto, ze vsechno platí, ze me zivy atd. Do prace nechce abych sla, druhy syn, byl dlouho nemocny a je hodne opožděný. Takze zatim do skolky nemuze. Nikam nechodim, jsem pořád doma, takze jen deti, uklid, vareni atd. Kdyz nekam jdu, tak jen s detma. Porad slysim, co je kde neuklizene. Ale js nic jineho ani nedelam. Kdyz uklidim, za chvili zas deti neporadek udelaji, je to porad dokola. On si po sobe doma neuklidi vubec nic. Rikal, ze tady dela dost, tim ze vydelava. Ja například myju koupelnu a pripravek necham v koupelne, protoze me volaji deti. Nekdy tam ten pripravek proste zapomenu a on, ze po me pořád uklizi pripravky. Mame velký dum, kdyz delam uklid nahore a vyhazuji bordel, nechavam si tam na odpadky velkou tasku, dokud to nedoklidim. Dnes mi rekl, ze tohle uz neni normalni, aby tam na chodbe byla taska. Uz si pripadam jak blazen. A proste to nestiham uklizet tak jak on si představuje. Porad mam za zadkem deti. Napriklad kdyz zapomenu venku zastrcit zidli, hned je zle. Jsem s detma na zahrade a oni nekam bezi, tak zapomenu zastrcit zidli. Ale nez jdou deti spat, mam vzdy uklizene. Nemyslím tim, ze mam kazdy den umyta okna a tak. Ale bordel tady proste nemam. Kdyz jdu s detma na zahradu a necham tady na gauci složené jejich obleceni na doma, do kteteho je pak zase prevleknu, hned to obleceni vezme a hodi do nake skrine. Ale kdyz jde nahodou on s detma, ma tady bordel vtdycky. Deti musim obleknout ja. Kdyz mu to obleceni podam necha ho normálně na gauci. Kazdy den vecer chystam manzelovi ovocne piti. Ted jsem jednou zapomnela, rekl mi, ze kdyz cely den pracuje, tak bych mu aspon to piti mohla pripravit. Ze je teda vidět, jak si ho vazim a jak na nej myslím. Dnes jsem cely den brecela, uz fakt nevim co delat. Uz jsem se v tom ztratila. Kazdy den varim co chce,.pecu kdyz chce. Ale i kdyz uklidim stejne neco nekde najde.

To jsem se zase jednou nas-rala, jen jsem to četla, ty kráso…😄 🤦‍♀️ 🤦‍♀️
Tak tohohle týpka bych normálně seřvala na dvě doby, že by nestíhal. Kdo si myslí, že je?! Jestli nemá dvě díry do pr-dele, tak nevidím důvod skákat kolem jeho zadku jako nadmutá koza. Celé jeho chování je naprostý alibistický, týravý a manipulativní hnus a na to konto bych mu solidně šlápla do úsměvu: ty kecy, že přestane platit složenky, když ty nebudeš tolik uklízet??? Tak to ať se frajer připraví na rozpravu s právníkem. Bude těžce v záklonu, protože když já přestanu uklízet, děje se h-ovno. Ale když on přestane platit, pak jaksi podle zákona nezabezpečuje manželku ve znevýhodněné situaci, tedy na mateřské/rodičáku bez plnohodnotného příjmu. On tě vyživuje ne proto (či za to), že doma uklízíš, on tě živí a platí složenky proto, že nemůžeš pracovat na 100%, protože jsi doma s vašimi společnými potomky. Vyživování je jeho zákonná povinnost, bez ohledu na to, jestli doma uklízíš nebo ne.
Takže takovýhle výmluvy ať vypráví v hospodě jako trapné příhody. Nikoho to nezajímá, že on pracuje a že chce mít nějaký full servis. A jestli teda nehodlá vůbec kdy přiložit ruku k dílu a něco doma udělat, tak ať laskavě nepočítá s tím, že ty tady budeš poslouchat jeho připomínky, natož abys tady naplňovala jeho sny o uklizeném bytě. Není žádné třetí dítě, po kterém máš uklízet, pro které máš vařit a péct a není žádný invalida bez nohou a rukou, kterému máš zametat cestu po bytě. Takže laskavě ať se obslouží sám.
A jestli se mu tohle nelíbí, tak to můžete celé úplně rozpustit a to si může být jistý, že takovouhle, která se vzorně stará o domácnost, o děti, která mu vaří, peče, pere a žehlí hadry a nosí mu po večeři limonádu, už v životě nenajde.
Takže frajer ať si dobře rozmyslí, co chce.

Holka, koukej v sobě místo rozpaků, pláče a strachu vzbudit nasranost největšího kalibru a postavit se mu. Takovýhle kretény je občas potřeba přibít za triko ke zdi. Jinak s tebou bude zametat jak s děravým hadrem a to teda předpokládám dělal doteď, jinak byste nebyli v takovém stavu, jako teď jste.
On se chová jako malej rozmazlenej smrad, jenže ty jsi mu to dovolila. A proto teď brečíš, protože jsi doteď sama dobrovolně skákala jak on píská a nechala jsi se buzerovat. Takže se vzpamatuj a pošli ho s tímhle jeho „full servisem“ do hajz-lu. A začala bych hned. Limču po večeři ať si udělá laskavě sám, protože ty jdeš koupat děti, a ať to taky po sobě uklidí, protože ty na tu sklenici jinak nešáhneš, i kdyby měla na tom stole nebo na lince stát dva roky. A jestli by jí neuklidil, klidně bych mu jí strčila k počítači/do postele/do skříně, nebo do bot, které si ráno obuje. Ať ho to klidně nase-re.
A teprv pak, až se začne chovat jako normální člověk, budeme zase kámoši. Ale takhle ne. Buze-rant jeden.

• Citovat
  • Upravit
797
29.5.23 20:03
@Anonymní píše:
Děkuji vsem. Co jste napsali. :srdce:
No nevim, jak to dopadne. Nekdy mam pocit, ze uz jsem fakt blazen a uz si i rikam, jestli nema pravdu. Jestli fakt neuklizim blbe. :)
Nekdy jsou dny, ze je v pohode a jindy mu vadi vsechno.

Ano, jsi tak trochu blázen a neber to ode mně špatně. Uklizíš jak blázen. On je snad nějaký uklidovy guru, aby ti lajnoval, co máš jak dělat? Ty jsi doma kvůli péči o děti. Jestli se mu nelíbí úklid, ať si zaplatí paní na úklid nebo to udělá sám. Uklízíš příliš, ne málo. A místo výletu s dětmi běžíš přeleštit vanu?! Proč jej rovnou neodpálkuješ? Hadr je tam a tam, určo to zvládneš… Koště je v pohotovostním režimu… jestli ti to překáží, ukliď to, ja mam teď jinou práci. A že vydělává?? Chce si to snad s tebou vyměnit???

Jak budeš chtít po dětech, aby si po sobě uklízeli nebo se zapojili v domácnosti, když se to nechce po tatínkovi? Velmi špatný vzor, špatné rozdělení úloh.

Jak to bude vypadat, až se vrátíš do práce? Kdo bude dělat uklízečku a služku?

Musíš 1) přenastavit si to v sobě 2) přestat dělat služku a uklízečku 3) jasně se vymezit a nastavit hranice… No a buďto se chytne nebo pak budeš řešit, jestli to má cenu…se takto ničit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.5.23 20:10

Dá se na něho aspoň koukat (=je hezký), když už se s ním nedá žít? Vsadím se, že ne. Největší pitomci bývají zamindrákovaní rákosníci.

Máš kam odejít? Dost bych to zvážila, ale nejprve bych úplně doma otočila, pokud by to nezabralo, přenechala bych ho jiné nešťastnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
29.5.23 20:11

A je jinak v pořádku? Je to divny, ale zavání mi to aspikem - aspergerem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.23 20:40

Ja rodiče bohužel uz nemam. Nemam vlastně nikoho. K manželovi jsem se prestehovala do úplně jineho kraje. On ma jen tatu, ale s tim se nevídá. Jestli je jinak v poradku to nevim :) jak pisu, nekdy je lepsi den, nekdy horsi. Zalezi jak ma naladu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.23 20:42

Co se tyce vzhedu, jak se nekdo pta, tak atraktivní je. Stara se o sebe,.cvici, chodi do fitka a tak. Ale to asi neni podstatne.

• Citovat
  • Upravit
34322
29.5.23 20:44
@Anonymní píše:
Neříkám, ze si to nechavam libit. Skoro vzdy se s nim pohadam. Nekdy to teda prejdu, kdyz nemam náladu se zase hadat. Ale většinou se ozvu. Vždy kdyz se pohadame, tak se ten den zacne aspon minimálně snazit a neco po sobe i uklidi a pohlida deti, abych mohla udelat co potrebuji. Ale pak se to zase opakuje. Dnes jsem mu i rekla, at si teda najde nekoho, kdo mu bude vyhovovat, kdyz ja jsem tak strasna a ze ja uz toho mam plny zuby. Zacal vyjmenovavat co mu vadí, napriklad ty pripravky ta taska na chodbe atd. Řekl, ze je to normální, ze na to mame jiny nazor a ze to neni nic tak hroznyho na me,.aby si hledal nekoho jineho. Ja jsem mu rekla, ze pro me to uz hrozny je. Nevim proste jestli to nechape. Kdyz mu rikam, ze mi nemusi porad predhazovat, ze tady vse plati on atd, tak rekne, ze to tak nemysli, ale ze snad si myslel, ze ho nejak ocenim a nezapomenu napriklad na ten vecerni drink. No nekdy mi prijde, ze se bavim s blaznem a nevim ani jak uz oponovat. Rika, ze je pro me vse samozrejme. Jako ze vse zaplati a tak. Coz neni pravda, ale co mam jako delat :nevim:

To ti tady prave pisu.
Neoponovat, neargumentovat, nevysvetlovat.
Manipulatora nikdy (!!) nepreargumentujes.

Proste reknes „ne, nechci, nebudu, neudelam, a odmitam na tohle tema diskutovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.5.23 20:52

To by bylo něco na mou povahu. Cokoliv by zkritizoval, přestala bych dělat. Až by se ozval, řekla bych mu, že ma pravdu neumím to a musí mě to naučit. Nechala bych mu děti a šla ven. Ono by ho to po pár pokusech přešlo. Má tě jako inventář, jistou, tak si dovoluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
29.5.23 21:14
@Anonymní píše:
Co se tyce vzhedu, jak se nekdo pta, tak atraktivní je. Stara se o sebe,.cvici, chodi do fitka a tak. Ale to asi neni podstatne.

A kam chodíš ty? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
29.5.23 22:05

Nechala jsi to zajít moc daleko. To by si doma chlap mohl zkusit, takhle mě buzerovat! Nejsi jeho služka, ani nikdo jemu podřízený. On platí, protože ty vychovaváš a vydělávat nemůžeš! Okamžitě bych mu vmetla, že se krásně můžete vyměnit, když si myslí, že je to taková pohoda a že by to zvládal líp. A nech mu někdy děti a jdi někam sama, udělej si radost, fakt je to potřeba, budeš se zas cítit jako člověk a nebudeš o sobě tolik pochybovat.
Ze mě by se pan manžel asi po… uklízet mě nebaví, vařím sporadicky a peču, když má někdo narozeniny :lol:
Jéžiš, to mi zas takhle večer hnulo žlučí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
29.5.23 22:13
@Anonymní píše:

To je ten problém. Děláš ze sebe sluzku, chceš ji být, tak tě tak bere :nevim:
Normální člověk rozhodně nebude nadšený, že se otec postará o vlastní děti, abys mohla uklízet jeho bordel :zed: chápeš jak směšná je celá ta situace? A ty tomu říkáš, ten dobrý moment? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14608
29.5.23 22:22
@Anonymní píše:

No, tak se nech inspirovat a uznávej taky sebe, když tě on neuznává, už jsem ti to psala, tak ještě jednou. Když tě nepochválí za uklid, pochval se nahlas sama a několikrát a nech se pochválit i od nej, ne?

Ty: To jsem ale skvěle uklidila, dobrý co? :P :mrgreen: :mrgreen:
On: Hmmmm, támhle jsi neschovala koště :roll:
Ty: Na to jsem se neptala, vypadá to tu super, vid, koukej, jsem fakt dobra, ze jsem to zvládla i s dětmi, co :pankac: :pankac:.

Když budeš uznávat sama sebe, tak on se časem přidá, nebo se přidá jinej :lol: když budeš rejt před nim cumakem v zemi, to si moc nepomuzes, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný