Co s tím dělat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.5.23 17:33

Co s tim dělat

Ahoj, uz nějak nevim, co dělat, tak treba mi tu někdo poradí. S manželem jsem 12 let. Máme 2 malé děti. Jsem na rodičovské. Manžel mě stále napomíná kvůli úklidu. On pracuje na pc s prestavkami tak nejak cely den, nekdy víc, nekdy min. Ja dělám doma všechno sama, ale jemu to je pořád malo. Například dnes jsem zametala podlahu v kuchyni a nedala jsem koste na své misto. Cekala jsem, az syn dosnida, abych to jeste dometla pod nim. Nekdy to koste prostě necham oprene o stul a pak jeste zametam. Pak mi vypravel ohledne jeho prace, kdyz jsem nezareagovala hned, rekl mi, no jo Tebe to nezajima vid. A proc bys vydelavala, kdyz vydelavam ja, ze jo. To mi rika porad a casto, ze vsechno platí, ze me zivy atd. Do prace nechce abych sla, druhy syn, byl dlouho nemocny a je hodne opožděný. Takze zatim do skolky nemuze. Nikam nechodim, jsem pořád doma, takze jen deti, uklid, vareni atd. Kdyz nekam jdu, tak jen s detma. Porad slysim, co je kde neuklizene. Ale js nic jineho ani nedelam. Kdyz uklidim, za chvili zas deti neporadek udelaji, je to porad dokola. On si po sobe doma neuklidi vubec nic. Rikal, ze tady dela dost, tim ze vydelava. Ja například myju koupelnu a pripravek necham v koupelne, protoze me volaji deti. Nekdy tam ten pripravek proste zapomenu a on, ze po me pořád uklizi pripravky. Mame velký dum, kdyz delam uklid nahore a vyhazuji bordel, nechavam si tam na odpadky velkou tasku, dokud to nedoklidim. Dnes mi rekl, ze tohle uz neni normalni, aby tam na chodbe byla taska. Uz si pripadam jak blazen. A proste to nestiham uklizet tak jak on si představuje. Porad mam za zadkem deti. Napriklad kdyz zapomenu venku zastrcit zidli, hned je zle. Jsem s detma na zahrade a oni nekam bezi, tak zapomenu zastrcit zidli. Ale nez jdou deti spat, mam vzdy uklizene. Nemyslím tim, ze mam kazdy den umyta okna a tak. Ale bordel tady proste nemam. Kdyz jdu s detma na zahradu a necham tady na gauci složené jejich obleceni na doma, do kteteho je pak zase prevleknu, hned to obleceni vezme a hodi do nake skrine. Ale kdyz jde nahodou on s detma, ma tady bordel vtdycky. Deti musim obleknout ja. Kdyz mu to obleceni podam necha ho normálně na gauci. Kazdy den vecer chystam manzelovi ovocne piti. Ted jsem jednou zapomnela, rekl mi, ze kdyz cely den pracuje, tak bych mu aspon to piti mohla pripravit. Ze je teda vidět, jak si ho vazim a jak na nej myslím. Dnes jsem cely den brecela, uz fakt nevim co delat. Uz jsem se v tom ztratila. Kazdy den varim co chce,.pecu kdyz chce. Ale i kdyz uklidim stejne neco nekde najde.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
749
29.5.23 17:45
@Anonymní píše:
Ahoj, uz nějak nevim, co dělat, tak treba mi tu někdo poradí. S manželem jsem 12 let. Máme 2 malé děti. Jsem na rodičovské. Manžel mě stále napomíná kvůli úklidu. On pracuje na pc s prestavkami tak nejak cely den, nekdy víc, nekdy min. Ja dělám doma všechno sama, ale jemu to je pořád malo. Například dnes jsem zametala podlahu v kuchyni a nedala jsem koste na své misto. Cekala jsem, az syn dosnida, abych to jeste dometla pod nim. Nekdy to koste prostě necham oprene o stul a pak jeste zametam. Pak mi vypravel ohledne jeho prace, kdyz jsem nezareagovala hned, rekl mi, no jo Tebe to nezajima vid. A proc bys vydelavala, kdyz vydelavam ja, ze jo. To mi rika porad a casto, ze vsechno platí, ze me zivy atd. Do prace nechce abych sla, druhy syn, byl dlouho nemocny a je hodne opožděný. Takze zatim do skolky nemuze. Nikam nechodim, jsem pořád doma, takze jen deti, uklid, vareni atd. Kdyz nekam jdu, tak jen s detma. Porad slysim, co je kde neuklizene. Ale js nic jineho ani nedelam. Kdyz uklidim, za chvili zas deti neporadek udelaji, je to porad dokola. On si po sobe doma neuklidi vubec nic. Rikal, ze tady dela dost, tim ze vydelava. Ja například myju koupelnu a pripravek necham v koupelne, protoze me volaji deti. Nekdy tam ten pripravek proste zapomenu a on, ze po me pořád uklizi pripravky. Mame velký dum, kdyz delam uklid nahore a vyhazuji bordel, nechavam si tam na odpadky velkou tasku, dokud to nedoklidim. Dnes mi rekl, ze tohle uz neni normalni, aby tam na chodbe byla taska. Uz si pripadam jak blazen. A proste to nestiham uklizet tak jak on si představuje. Porad mam za zadkem deti. Napriklad kdyz zapomenu venku zastrcit zidli, hned je zle. Jsem s detma na zahrade a oni nekam bezi, tak zapomenu zastrcit zidli. Ale nez jdou deti spat, mam vzdy uklizene. Nemyslím tim, ze mam kazdy den umyta okna a tak. Ale bordel tady proste nemam. Kdyz jdu s detma na zahradu a necham tady na gauci složené jejich obleceni na doma, do kteteho je pak zase prevleknu, hned to obleceni vezme a hodi do nake skrine. Ale kdyz jde nahodou on s detma, ma tady bordel vtdycky. Deti musim obleknout ja. Kdyz mu to obleceni podam necha ho normálně na gauci. Kazdy den vecer chystam manzelovi ovocne piti. Ted jsem jednou zapomnela, rekl mi, ze kdyz cely den pracuje, tak bych mu aspon to piti mohla pripravit. Ze je teda vidět, jak si ho vazim a jak na nej myslím. Dnes jsem cely den brecela, uz fakt nevim co delat. Uz jsem se v tom ztratila. Kazdy den varim co chce,.pecu kdyz chce. Ale i kdyz uklidim stejne neco nekde najde.

jezis, tak mu rekni, ze se staras o vase spolecne deti, at se teda stara on a vsechno stiha, tak jako ty (vcetne vareni, piti, precizniho uklidu) a ty muzes jit do prace. co si jako myslel? ze pri malych detech pujdes jeste na plny uvazek do prace? ja fakt nechapu, kde se tihle deb. ilove berou. seber odvahu a aspon jeden den nedelej nic, vubec nic krome zakladni pece o deti, at vidi ten rozdil, bl. becek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 17:47

Rekla jsem mu, ze nebudu delat a nic a ze pak uvidí teprve ten rozdil. Rekl mi na to, ze v tom případě on prestane platit slozenky a vydelavat.

• Citovat
  • Upravit
34322
29.5.23 17:49

Uvedom si jednu zasadni vec: cim vic mu vychazis vstric, cim vic si nechas ublizovat, tim mene si te bude vazit a vic se po tobe vozit.

Cesta ven je krome rozchodu jedna jedina: tvrde se za sebe postavit, nedelat to, nevychazet vstric. A nastavit si v hlave, ze on je ti ukradeny, je ti uplne fuk.
Budou kolem toho opravdu velmi tezke hadky a konflikty. Nevysvetluj, jen trvej na svem „ne, nebudu to delat, a ty mi prestan ublizovat“. A pokud to vydrzis, otoci se to do aspon jakehosi primeri, kdy ale budes muset byt neustaleve strehu a svoje hranice si hlidat.

Jestli chces, precti si Jedovata slova od Patricie Evans, dokonala kniha pro vsechny, kdo ma doma psychicky teror.

(A ne, on se nezmeni.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.5.23 17:50
@Anonymní píše:
Rekla jsem mu, ze nebudu delat a nic a ze pak uvidí teprve ten rozdil. Rekl mi na to, ze v tom případě on prestane platit slozenky a vydelavat.

Keca. On ma velmi rad svuj komfort, vydelat neprestane, jen vyhrozuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.5.23 17:53

Nevař mu, nepeč mu, nedělej ovocné pití.

Jeho logiku mi vysvětli: vyčítá, že platí všechno, že tě živí, ale do práce nechce, abys šla. Ať ti teda řekne, kde ty peníze máš natrhat.

HO je zlo. Kdyby táhnul do práce, ulevilo by se ti. Tohle musí být děs, mít ho pořád doma a poslouchat ty kecy. Musíš se vymezit. A nebreč kvůli němu. Nestojí ti to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.5.23 17:54
@Anonymní píše:
:D prosimtě, to by nepřestal, jenom kecá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
29.5.23 17:56

Ma pohodlí, na ktere si zvyknul, bere te jako služku, uklizecku.
Děti bych vzala nekam na výlet a trochu se odreagovala alesespin na vikend at si taky uzije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
29.5.23 17:58
@Anonymní píše:

na rodicaku jsi proto, aby ses postarala o dite/deti. ne aby se starala o lineho, neschopneho a prudiciho manzela, ktery ma k tobe a svym detem vyzivovaci povinnost. na to mu muzes rict, ze muze klidne prestat vydelavat, ale ty po nem budes chtit minimalne alimenty na deti. pripadne mu nechas deti a pijdes do prace. vim, ze je to tezke, ale musis se mu trochu postavit, v tomhle se neda zit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42202
29.5.23 18:02

Jestli se můžeš sbalit a jet někam s dětmi, tak jeď. A ať si trhne kopytem. Třeba se mu něco v té hlavě vylíhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42202
29.5.23 18:03

Kde se tihle de. bilové furt berou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 18:11

Řekla jsem mu, ze kdyby chvili deti pohlidal, stihla bych toho vic. A on mi rekl, ze tohle je následek me výchovy. Ze jsem si deti rozmazlila a ted je mam furt za zadkem. Tak ze at se neuvidím. Nevim jestli se mam smat, nebo brečet. Nebo jestli jsem fakt takova bordelarka a vlastne si prijdu nekdy kdyz to na me padne úplně k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
1326
29.5.23 18:14

Zakladatelko, on vydelava a má prostor vydělávat jen proto, že vy se starate o vaše děti. Kdybyste se o děti nestarala, on nemá šanci přes den na HO pracovat.On platí vaše složenky, vy vychovavate vaše děti. Do toho ještě zajišťujete provoz domu ve stylu uklízím a vařím.

Jinak on složenky určitě platit nepřestane, to říká, aby zastrašil, pac neplacením uvrhne do problémů i sebe. Je pohodlný až to bolí.

P. s. a to říkám jako OSVČ pracující z domu, mající děti 2 a 5 let, živící rodinu. Nebýt manžela, co ohlídá děti, pomůže s úklidem a udělá přílohy, tak nevydělam a nezaplatim složenky. :)

Edit. A teď jsem se fakt nakrkla, protože mít takový materiál doma jako máte vy, je hnus nebeský. Je mi líto všech žen, kde si muz neváží práce kolem děti a nechává se vydržovat, a navíc citové vydírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 18:19

Jojo, vim ze keca s tim placením slozenek. Jen nejak nevim jak z toho ven. Uz me nic ani nebavi. Driv jsem i uklizela rada, ale on to nikdy neoceni. Jen proste najde to co ukllizene zrovna neni, aby mi to rek. Říká, ze on jak vydelava, tak by cekal nake uznání. To co tady delam ja, je proste pro neho nic.

• Citovat
  • Upravit
32063
29.5.23 18:20
@Anonymní píše: Řekla jsem mu, ze kdyby chvili deti pohlidal, stihla bych toho vic. A on mi rekl, ze tohle je následek me výchovy. Ze jsem si deti rozmazlila a ted je mam furt za zadkem. Tak ze at se neuvidím. Nevim jestli se mam smat, nebo brečet. Nebo jestli jsem fakt takova bordelarka a vlastne si prijdu nekdy kdyz to na me padne úplně k ničemu.

Smát se máš…v žádném případě brečet… ;) poslala bych ho někam…že jsem jeho žena, ne služka, že si to plete…takhle bych teda nesnesla, aby se ke mně choval…následek tvé výchovy? Děti snad nejsou jeho? On je nevychovává? Nevím, kolik je mladšímu, ale šla bych do práce…pokud je na HO, tak ať zkusí k tomu ještě hlídat dítě… :mrgreen: řekla bych, že teda půjdu vydělávat…rozhodně bych mu nevyvařovala, nepekla jak on si poručí…a koště bych o něj spíš přerazila…až by zase blbě pindal… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný