Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Místo ovocného pitíčka manželovi bych večer nalila ovocné pití sobě (třeba takový ryzilink nebo portugal), sepsala životopis, založila profil na LinkedIn a začala si hledat práci. Normálně tě šikanuje a psychicky týrá! Neříkám, aby ses hned rozváděla, ale zkus zapracovat na sebevědomí. A vlastní peníze by tomu pomohly.
Co chceš slyšet? Nikdy jsi neměla začít dělat všechno sama. Hezký na půl. Max bych udělala něco málo! navíc, když je jako v práci. A nechápu taky to tvoje, že se nehneš od děti. Musíš mít i svůj život, chodit na cvičení, s kamarádkou… Můžeš to zkusit rázně změnit, ale pochybuji, že se ti to podaří.
@Anonymní píše:
Jojo, vim ze keca s tim placením slozenek. Jen nejak nevim jak z toho ven. Uz me nic ani nebavi. Driv jsem i uklizela rada, ale on to nikdy neoceni. Jen proste najde to co ukllizene zrovna neni, aby mi to rek. Říká, ze on jak vydelava, tak by cekal nake uznání. To co tady delam ja, je proste pro neho nic.
Jaké uznání? To je snad normální, že jedna polovina páru zajišťuje rodinu, když se ta druhá stará o děti. On snad tobě dává uznání? Ne, naopak tě sráží a ponižuje tě. Úklid je na obou partnerech. Copak on nejí, nemá špinavé prádlo nebo nedělá provozní nepořádek? A ještě abys milostpánovi dělala šťávičky. Nejsi jeho matka. Když bude mít kecy, tak mu vraž ten smeták do ruky, ať si to uklidí sám, tak aby byl spokojený, tydýt jeden. Nejspíš je i frustrovaný svou neschopností, že není schopný udělat svou práci v rozumné pracovní době, když musí sedět u compu ve dne, v noci. Nebo tam potají paří hry apod. Tvůj chlap je sobecké ho.vado. Vůbec se s ním nebav, když bude mít kecy, ignoruj ho, nehádej se, buď chladná. A pamatuj, nejlepší obrana je útok.
@Anonymní píše:
Jde mi o to, ze se mu snazim vyjit ve vsem vstric, aby proste byl doma klid. Uz kvůli detem. Ale i kdybych se po… stejne proste neco najde, neco rekne a uz mam taky po nalade. Kdyz jsem jela s detma o víkendu do parku, rek mi, at jsem radsi dama a uklizim. Rikam mu, ja mam uklizeno a on, ze vana je spinava. Sla jsem ji hned umyt, ale nikde jsem nevidela, ze by byla spinava.
Dřív byl manzel podobného razeni, ale on vždy když jsem se ohradila řekl naštvaně „no tak já to ještě zachvili udělám bla bla..“ Aby byl doma klid, tak jsem běžela kmitat. Časem mě to přestalo bavit, jednoho dne jsem ho poslala do pr.dele že mu na sterilní domácnost kašlu, ať si to dělá sám. Jó, po prvním vytreni ho to přešlo. Už tolik na úklid nedbá. Někdy si rejpne, ale dostane hadr do ruky a je klid. A věř že jemu vadil i vlásek na cerstve umyty podlaze. Ale byla to nekolikamesicni lekce…
@Tajemnadama píše:
Dřív byl manzel podobného razeni, ale on vždy když jsem se ohradila řekl naštvaně „no tak já to ještě zachvili udělám bla bla..“ Aby byl doma klid, tak jsem běžela kmitat. Časem mě to přestalo bavit, jednoho dne jsem ho poslala do pr.dele že mu na sterilní domácnost kašlu, ať si to dělá sám. Jó, po prvním vytreni ho to přešlo. Už tolik na úklid nedbá. Někdy si rejpne, ale dostane hadr do ruky a je klid. A věř že jemu vadil i vlásek na cerstve umyty podlaze. Ale byla to nekolikamesicni lekce…
Jojo, kdyz zena kmita jak on chce, tak si rika: „Jezis, to je blbka, kdyz ji poslu skocit z okna, tak skoci?“
Ale kdyz se clovek ohradi, tak: „Wau, to je zenska, ta se neztrati.“
Vidis ten rozdil, zakladatelko…?
Akorat holt po rocich vstricnosti je to: „Jezis, co se ta kraaava stavi na zadni? Musim ji zkrouhnout.“ - a tam to chce fakt vydrzet, nez se to preklopi aspon do nejakeho primeri.
@Anonymní píše:
Jde mi o to, ze se mu snazim vyjit ve vsem vstric, aby proste byl doma klid. Uz kvůli detem. Ale i kdybych se po… stejne proste neco najde, neco rekne a uz mam taky po nalade. Kdyz jsem jela s detma o víkendu do parku, rek mi, at jsem radsi dama a uklizim. Rikam mu, ja mam uklizeno a on, ze vana je spinava. Sla jsem ji hned umyt, ale nikde jsem nevidela, ze by byla spinava.
Klid budeš mít, když mu nebudeš vycházet vstříc. Normálně to neplatí. Ale jelikož máš doma osinu, tak musíš změnit techniku.
A vanu si myje ten, kdo z ní leze ven. Takže ať si ji příště po sobě umeje. Tohle jsi mu měla říct.
Máš kam odejít?
@Lucie_Sx U nás to byly taky roky… Ale začalo se to stupňovat když jsem byla doma s posledními detmi. To uz fakt přeháněl, obcas už jsem pohrozila i rozvodem. Díky tyhle zkušenosti naprosto chápu zakladatelku jak se cítí. Vyloženě psychicky teror. Naštěstí tahle kapitola je za námi. ![]()
Neříkám, ze si to nechavam libit. Skoro vzdy se s nim pohadam. Nekdy to teda prejdu, kdyz nemam náladu se zase hadat. Ale většinou se ozvu. Vždy kdyz se pohadame, tak se ten den zacne aspon minimálně snazit a neco po sobe i uklidi a pohlida deti, abych mohla udelat co potrebuji. Ale pak se to zase opakuje. Dnes jsem mu i rekla, at si teda najde nekoho, kdo mu bude vyhovovat, kdyz ja jsem tak strasna a ze ja uz toho mam plny zuby. Zacal vyjmenovavat co mu vadí, napriklad ty pripravky ta taska na chodbe atd. Řekl, ze je to normální, ze na to mame jiny nazor a ze to neni nic tak hroznyho na me,.aby si hledal nekoho jineho. Ja jsem mu rekla, ze pro me to uz hrozny je. Nevim proste jestli to nechape. Kdyz mu rikam, ze mi nemusi porad predhazovat, ze tady vse plati on atd, tak rekne, ze to tak nemysli, ale ze snad si myslel, ze ho nejak ocenim a nezapomenu napriklad na ten vecerni drink. No nekdy mi prijde, ze se bavim s blaznem a nevim ani jak uz oponovat. Rika, ze je pro me vse samozrejme. Jako ze vse zaplati a tak. Coz neni pravda, ale co mam jako delat ![]()
@Anonymní píše:
to je strašné ![]()
@Anonymní píše:
Neříkám, ze si to nechavam libit. Skoro vzdy se s nim pohadam. Nekdy to teda prejdu, kdyz nemam náladu se zase hadat. Ale většinou se ozvu. Vždy kdyz se pohadame, tak se ten den zacne aspon minimálně snazit a neco po sobe i uklidi a pohlida deti, abych mohla udelat co potrebuji. Ale pak se to zase opakuje. Dnes jsem mu i rekla, at si teda najde nekoho, kdo mu bude vyhovovat, kdyz ja jsem tak strasna a ze ja uz toho mam plny zuby. Zacal vyjmenovavat co mu vadí, napriklad ty pripravky ta taska na chodbe atd. Řekl, ze je to normální, ze na to mame jiny nazor a ze to neni nic tak hroznyho na me,.aby si hledal nekoho jineho. Ja jsem mu rekla, ze pro me to uz hrozny je. Nevim proste jestli to nechape. Kdyz mu rikam, ze mi nemusi porad predhazovat, ze tady vse plati on atd, tak rekne, ze to tak nemysli, ale ze snad si myslel, ze ho nejak ocenim a nezapomenu napriklad na ten vecerni drink. No nekdy mi prijde, ze se bavim s blaznem a nevim ani jak uz oponovat. Rika, ze je pro me vse samozrejme. Jako ze vse zaplati a tak. Coz neni pravda, ale co mam jako delat
Nedávat mu deti, ale hadr a kýbl.
Tohle chce čas, člověka za den nezměníš..
@Anonymní píše:
Neříkám, ze si to nechavam libit. Skoro vzdy se s nim pohadam. Nekdy to teda prejdu, kdyz nemam náladu se zase hadat. Ale většinou se ozvu. Vždy kdyz se pohadame, tak se ten den zacne aspon minimálně snazit a neco po sobe i uklidi a pohlida deti, abych mohla udelat co potrebuji. Ale pak se to zase opakuje. Dnes jsem mu i rekla, at si teda najde nekoho, kdo mu bude vyhovovat, kdyz ja jsem tak strasna a ze ja uz toho mam plny zuby. Zacal vyjmenovavat co mu vadí, napriklad ty pripravky ta taska na chodbe atd. Řekl, ze je to normální, ze na to mame jiny nazor a ze to neni nic tak hroznyho na me,.aby si hledal nekoho jineho. Ja jsem mu rekla, ze pro me to uz hrozny je. Nevim proste jestli to nechape. Kdyz mu rikam, ze mi nemusi porad predhazovat, ze tady vse plati on atd, tak rekne, ze to tak nemysli, ale ze snad si myslel, ze ho nejak ocenim a nezapomenu napriklad na ten vecerni drink. No nekdy mi prijde, ze se bavim s blaznem a nevim ani jak uz oponovat. Rika, ze je pro me vse samozrejme. Jako ze vse zaplati a tak. Coz neni pravda, ale co mam jako delat
Ukázkový manipulátor.
Ahoj,
tak z toho co píšeš, je mi tě opravdu upřímně moc líto. Obdivuju tě a zároveň moc nechápu, že si to od něj necháš líbit. Takhle se nechat ponižovat.
On si tě bohužel vůbec neváží.
Zřejmě ví, že jsi hodná a necháš si to líbit. ![]()
Já s mojí povahou, bych takhle se sebou mávat nenechala.
Záleží jen na tobě, kam až to necháš dojít.
Prosím tě, nenech se takhle ponižovat.
Držím ti palce, aby jste nakonec našli nějaké vzájemné porozumění a aby se k vám opět vrátila úcta a láska. ![]()
@Anonymní píše:
No ale jen platí a jinak nic, kdo ocení co děláš ty? Poděkuje ti někdy on za něco? A děti nehlídá, on je otec a stará se stejně jako ty. ![]()
Jsem zvědavá co bude říkat až budeš v práci, to budeš taky dělat vše a on bude ale pindat, že máš menší výplatu, vsadím na to cokoliv ![]()