Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes se mi povedl „super“ kup, koupila jsem bílý jogurt, který ale malý nestihne sníst, protože mu za 3 dny končí spotřeba. Bohužel jsem ho koupila moc a teď nevím, co s ním. Malému ho raději dávat nebudu, máte někdo recepty, kam se dává jogurt (čím víc, tím líp) ![]()
Běžně koukám na datum spotřeby, ale dnes jsem spěchala
![]()
Ahoj
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…
do vyhledávače zadej „jogurtové“ a vyjede ti spousta pokrmů…
Tak já dávám jogurt (pokud nepočítám jeho denní normální konzumaci) asi jen do nepečeného piškotového dortu - střídavě prokládám vrstvy piškotů, jogurtu (s kysanou smetanou) a ovoce (klidně i z konzervy, nejlepší jsou broskve z konzervy nebo čerstvé jahody, což teď asi nehrozí). To vše do dortové formy a pak do ledničky aspoň na 2 hodiny (aby ztuhlo). Ale jestli máš hodně jogurtů, tak na tohle já spotřebuju tak cca jeden velký kelímek (půllitrový). Nejsem si jistá, ale myslím, že jsem to zkoušela i bez zakysané smetany, tam by spotřeba jogurtu byla ještě větší
. Já tyhle dorty mám mnohem radši než klasické krémové.
Jinak tuhle situaci znám - a to si taky hodně dávám pozor na datum spotřeby, takže rozhodně neodsuzuju. ![]()
Zdravím
,
tak já občas jogurt použiju i u pečení buchty. Nevím sice o jaké množství jogurtu se jedná, ale napíšu jednoduchý receptík - jestli neva.
Jogurtový koláč:
jogurt - podle velikosti plechu (na klasický plech dávám velké rodinné balení jogurtu - 400g kelímek)-bílý jogurt
1-2 celé vejce
2 tytéž kelímky pol. mouky
1 kelímek pískového cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Ze surovin vymíchám těsto, které vyliju na vymazaný a vysypaný plech a navrch můžu dát sezónní ovoce (případně to jistí mrazák) - to vše posypu drobenkou a dám upéct do trouby.
Dobu pečení odhaduju na 30min při 180'C - ale záleží na tom, jaká je trouba.
Jinak když chci udělat malý koláč, nebo na kulatý koláčový plech - tak většinou stačí 1 malý 150g kelímek jogurtu.
Pěkný večer. M.
hkac píše:
Tak já dávám jogurt (pokud nepočítám jeho denní normální konzumaci) asi jen do nepečeného piškotového dortu - střídavě prokládám vrstvy piškotů, jogurtu (s kysanou smetanou) a ovoce (klidně i z konzervy, nejlepší jsou broskve z konzervy nebo čerstvé jahody, což teď asi nehrozí). To vše do dortové formy a pak do ledničky aspoň na 2 hodiny (aby ztuhlo). Ale jestli máš hodně jogurtů, tak na tohle já spotřebuju tak cca jeden velký kelímek (půllitrový). Nejsem si jistá, ale myslím, že jsem to zkoušela i bez zakysané smetany, tam by spotřeba jogurtu byla ještě větší. Já tyhle dorty mám mnohem radši než klasické krémové.Jinak tuhle situaci znám - a to si taky hodně dávám pozor na datum spotřeby, takže rozhodně neodsuzuju.
jj, taky dělám tento nepečený dort a skvělý je i s banánkem.. ![]()
Ale jogurtu tam dávám málo, spíše více té zakysané smetany. Někdy i úplně bez.. ![]()
A ohledně toho jogurtu.. Mám známou, která je něco jako pracovnice ČOI a říkala, že prošlý jogurt je dokonce lepší, protože je tam více rozmnožených těch dobrých bakterií.. Ale ne zase moc, asi max. týden.. Delší dobu bych už asi nejedla..
![]()
Ahojky, já jednou ochutila jogurt směsí koření na grilování a naložila do něj maso. Ta marináda je výborná i samotná a asi by se dala použít třeba místo tatarky.
Nebo by se z něj dal udělat nějaký koktejl.
… a taky je to výborná pleťová maska! ![]()
Ahoj,
Ten koláč dělám taky a je moc dobrý ![]()
Taky je fajn jogurtový závin s jablky.
500g hl.mouky
1 prdopeč
250g hery
1vejce, 1 jogurt, 1 vejce na potření
náplň stejná jako na každý jiný závin
maxak píše:
Ahojky, já jednou ochutila jogurt směsí koření na grilování a naložila do něj maso. Ta marináda je výborná i samotná a asi by se dala použít třeba místo tatarky.Nebo by se z něj dal udělat nějaký koktejl… a taky je to výborná pleťová maska!
Jojo, naložit masíčko, je to fakt dobrůtka!
Anebo hotvé naložené masíčko pak namáčet místo do majonézových omáček, do jogurtového tzaziky, ale bez okurky. Já už nic jinýho nedělám, mňam. ![]()
super, jste skvělé, jogurtu mám fakt moooooře, protože jsem aktivně koupila 16 malých kelímků. No, přítel už se do něčeho pustil a míchá si to s ovocem,ale kdyby to měl sníst všechno, tak se pos…
, ale určo půjdu do koláče a ta marináda na maso bude taky suprová ![]()
ten nepečený piškotový dělám taky, ale míchala jsem pudink s tvarohem, takže tohle by mohla být taky zajímavá kombinace, pokud to tedy není moc tekuté ![]()
Tak me napada = buchta, recept uz mas
nalozit masicko s trochou oleje a korenim(uzasne dava se cely velky klidne) nebo s kari, ja to pak pecu i s marinadou a je to skvele a klidne to vydrzi tri dny v lednici
nepeceny dort
bananove nebo jine mleko, pridavam docela hodne jogurtu k snidani
zbytek snist treba k snidani s cerealiemi
u nas by se to hrave stihlo, kupujeme tydne tri velke bile jourty a tak 6 malych a nikdy nezbyvaji…uzivili bychom mlekarnu (a to je vetsinou snime jen tak)
Právě jsem si všimla, že v lednici mám 6 jogurtů 5 dní prošlých. Je mi líto je vyhazovat. Dceři je už dávat nebudu, ale napadlo mě, jestli neznáte nějakou pečenou buchtu s prošlým jogurtem?