Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
prosím naléhavě o pomoc, povedl se mi podle receptu fakt pěkný dinosaurus, ale jak jsme na něho napatlala krém tak se ten krém srazil a teď mi po tom dinovi teče
při představě že to potáhnu marcipánem je mi do breku, bo je mi jasné že mi to steče dolů
Nepomohlo by teď ten dort něčím vysušit? (posypat suš. mlíkem, škrobem…aby se ta voda s toho krému vsákla?)
no asi uz je pozde, ale myslim, ze nejlepsi by bylo oskrabat a udelat novy krem …
znam to, kdyz se clovek tak snazi a nakonec se dort rozpada pod rukama.....
a nebo pokud chces posypavat, tak bych sypala rozdrcene piskoty
pozdě není, nechala jsem to v lednici a budu se s tím prát zas zítra teď už na to nemám nervy… Ty piškoty neznějí špatně
nebo že by ořechy? No to asi ne, ty nesají
No zas nebudu koudně spát a furt přemýšlet jak na to ![]()
Lacenko,
neporadím, jen nemůžeš sem hodit ten recept na disaura, pls? ![]()
Ahoj. Pozdě není sem vyučená cukrářka, takže stáhni krém, dej ho do misky a tu misku s krémem dej do horké vody na chvíli, až to bude řidší přešlehej ho šlehačem a máš pěknej krém
Jinak krém se většinou sráží, když je rozdílná teplota.
Sanny - studovala jsem to jak na maturitu a fakt je že jsem měla promyšlený každý detail, až na ten blbej krém ![]()
Je to tak asi byli rozdílně teplý suroviny, dělal ajsem pudinkový,ale s čok. na vaření+ máslo a holt jsem to uspěchala..jak to eď budu stahovat mi hlava nebere, ale poperu se stím, jak píšu fakt jsem to hodně nadřela(pořád na ten postup zírala a počítala vrstvy a tak…) a teď to vypadá že to nakonec sežere zase pes. (ten loňskej mu teda chutnal mimořádně
)
postup je tady
http://dorty.artmama.cz/…na-dinosaura
Mě se to stává zase u věnečků, když tam přidávám rum
Ale to nahřátí pomáhá a není vůbec poznat, že krém byl sraženej, hlavně musí to máslo být trochu změklý a pudink vychladlej a pak je to ok.
Lacenko,
teda, ten je fakt nádhernej, držím moc palce, ať to dotáhneš do zdárného konce. ![]()
no nakonec jsem zdá se zvítězila já,ale teda o prsa ![]()
Krém se přes noc hodně vsákl do korpusu a kde se mi ho zdálo hodně tak jsem ho dala pryč. Celý jsme to „pocukrovala“ bram. škrobem a zatím to drží. Dle rad na inetu byla vrstva marcipánu malinko silnější a teď nemám dort v lednici,a le ve sklepě(prý v lednici je moc vlhko a proto ten marcoš teče. no uvidíme jak bude vypadat zítra až bude familli oslava. dnes vypadá takto…
Lacenko, dost dobry, hod to taky do galerie k dortum, ostatni se radi pkochaji. A marcos jsi delala od Arriel?
Marcipán dělala pekárna
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
podle receptu tři, jen rum jsem nahradila lžící medu navíc. Ale jen ten zelenej, ten oranžovej a červenej jsem masňácky koupila v obchodě ( no na celej dort by to bylo fakt maso bo pidi váleček stojí 20kč) a ten kousínek bílího na očička jsem narychlo upatlala rukama (suš. mlíko, cukr, olej, med)a na ty hnědý očka jsem tam míchla kakao.
Lacenko a co mas prosim te za pekarnu? Me marcos pekarnu drsne poskrabal, takze priste prijdou na radu opet ruce, coz me fakt mrzi, byl to jeden z duvodu, proc si pekarnu koupit.
Lacenko - jsi borka!!! Takový luxusní dort!!!!
![]()
Alenko - odpovím za lacenku - pekárnu má Etu delicca - pokud si to pamatuji správně… ![]()
děkuji kačenko
a chválím kudy chodím, je to můj miláček…
A zatím ťuk, ťuk ji poškrábanou nemám, ani škvarky mi ji nepoškrábali, ani marcoš, ani syrová rýže. Už ji mám skoro rok a čtvrt a rozhodně ji nešetřím ![]()