Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, zjistili jsme, že přítel je neplodný. Po pocitech marnosti, rozchodu a zbytečnosti jsem došla k rozhovoru o dárci. To nás zaseklo. Máme oba strach z cizího miminka. Je mi smutno, když vidím ostatní, jak vozí koçárek. Co se strachem? Poradíte? Je tolik otázek, ale maminka mi umřela a kamarádka zradila ![]()
@smutnéočko my adoptujeme, takze vlastně máme dárce z obou stran a ještě náhradní matku ![]()
U darcu si snad můžete vybrat aby byl muzi co nejvíc podobny a taky jsou to provereni darci. A povinnost to dítěti říct pro vás snad neexistuje.
Každopádně miminko bude vaše. To ze ta jedna buňka bude od někoho jiného neznamena ze by nebylo plne vás obou.
Miminko je toho, kdo ho vychovává a zahrnuje láskou. Neboj, bude vaše
Budeš to tak cítit.
A co když přítel se s tím nevyrovná? Už o tom mluvíme 2roky ![]()
@smutnéočko píše:
A co když přítel se s tím nevyrovná? Už o tom mluvíme 2roky
Vyměň přítele, udělej si dítě s plodným mužem.
On jednou souhlasí, pak zase druhý den si to rozmyslí. Pak se bojíme, že to bude stát peníze, které nemáme. Fámy o penězích jsou různé. Je to moc složité? ![]()
Já jsem asi zlá… ale já bych teda nebyla s neplodným mužem, pokud jsi mladá tak tohle je docela velká překážka… nikdy bych do sebe např. netlačila hormony jen kvůli neplodného muže ![]()
Pokud půjdete na iui s darcem tak to snad je v řádech tisíců. Což není nic hrozného.
Ale když nejste manzele musíte mít prohlaseni ze dite je partnera(i kdyz ne podle dna) ale to snad dělají CARy uz automaticky.
A jinak dítě bude něco stát, tak abyste s tim pocitali…
Tak my se nakonec rozhodli pro adopci prave z duvodu, ze jsme meli strach, jake to bude, kdyz jednomu z nas to dite nebude podobne. Ne ze bychom ho nemohli mit radi, ale prislo nam to jako takove mravni dilema…i to, ze by se mu to nikdy nereklo
Adopci jsme brali jak to pise @Tšekkin Kulpa, takove darcovstvi ze vsech moznych stran a navic pocit, ze nekomu pomuzu. Nejlip kdyby se tu vyjadril nekdo, kdo si tim prosel. Tusim, ze jsem tu kdysi cetla i nazor maminky, ktera se s tim vnitrne nikdy neszila ale deti samozrejme vychovava jak nejlepe umi.
Pritele bych nemenila, pro me byl sveho casu manzel dulezitejsi nez nemoznost mit vlastni dite, je moje zivotni opora
Pokud si jinak jako partneri vyhovujete, hledejte takove reseni, ktre sedne obema. Tomu se porucit neda ![]()
Prosim zachovat anonym ![]()
Nevím jak odejít, ty roky než se na to přišlo byly krásné. Od té doby, kdy byla vyřčena diagnoza je to těžké. Chtěla jsem odejít, ale nemám kam a co když už si nikoho jako on-hodný, pracovitý,… nenajdu? A pak jsem po laparoskopii vaječníku s nalezenou endometriozou. Co když to pak nepujde mě? Taky mě opustí? ![]()
@Doe_Jane píše:
Já jsem asi zlá… ale já bych teda nebyla s neplodným mužem, pokud jsi mladá tak tohle je docela velká překážka… nikdy bych do sebe např. netlačila hormony jen kvůli neplodného muže
a co když onemocnís ty? tak by tvůj manžel měl taky odejít?
@ka2ka píše:
a co když onemocnís ty? tak by tvůj manžel měl taky odejít?
my dítě máme… ale pokud se potkají dva mladí lidi a jeden z nich je neplodný tak proč se brát a ztrácet tím čas? já nevím no mám na to asi jiný názor než většina
Když na to u Apolináře přišli, vystrčili na nás papír a „vyberte si mimčo“. Bylo mi hrozně, musela jsem pryč. Gynekolog říká, že v Pardubicích jsou úžasní
@Doe_Jane píše:
Já jsem asi zlá… ale já bych teda nebyla s neplodným mužem, pokud jsi mladá tak tohle je docela velká překážka… nikdy bych do sebe např. netlačila hormony jen kvůli neplodného muže
A naopak? Je zdravotní problém u ženy automatickým pardonem pro rozvod/rozchod?
@Doe_Jane píše:
Pokud clovek neplodneho partnera opravdu miluje, tak se klidne narve i hormony… Co kdyz onemocnis ty, nebo se ti neco stane? I plodnost na strane zeny je pomijiva a vrtkava. Taky by si pak tvuj muz mel najit radsi nejakou zdravou?