Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Takhle… Já Bachovky využívám u staršího dítěte a řekla bych, že to funguje. Mimina je prý můžou, ale buzení po dvou hodinách není nic extrémního, takže v tomto případě bych je nepoužila. Ale možná bys je mohla zkusit pro sebe, abys přes den mohla odpočívat.
Buzení po 2 hodinách bych fakt neřešila, byla bych za to šťastná. A Bachovky jsem zkoušela u dcery, která denně provřískala 16 hodin a každodenní „večerní“ uspávání trvalo od 20 do 2 až 4 hodin ráno (kombinace kojení a nošení). Nepomohly. Nepomohly ani mladší, která sice tak neřvala, ale taky spala hrozně málo.
Do ted jsem o tom neslysela…ted jsem rychle proletela o co se jedna a v takovém pripade, ze se miminko budí po 2 hodinach bych žádné preparáty nedávala. Zbytecne jej tak brzy zvykat na něco takoveho. Hold je to miminko a ty nekdy nespí. Třeba je to jen obdobi
Ja je zkoušela u staršího syna, ale bylo mu o pár měsíců víc. Nepomohlo to. Akorát, ze on spal opravdu šíleně. Myslím, ze uz jsi sem psala a je to furt dokola. Máš male miminko, které ti spí krásně a za měsíc může spát zase jinak ![]()
@citlivaduse píše: Více
Asi tak 3 témata týdně, tipuji tedy, že je to zase ona. Jak ho nacpat UM, aby více spal, jak ho trénovat, aby neplakal. Že je naštvaná v těhotenství. Předtím, že je naštvaná, že nejde otěhotnět a každý se ptá kdy bude dítě. Je lehce poznat, když napíšeš něco s čím nesouhlasí, začne byt hrozně nepříjemná, proto to jde poznat.
Asi usoudis ze jsem “strasne neprijemna”: kdyz mas tolik casu tady premyslet a stalkovat kolik prispevku kdo napise, a spojovat nesmyslna temata k jedne osobe, proc nezkusis aspon odpovedet kdyz sis tema (nevim proc) otevrela ![]()
PS: clovece ale me jsi nenastvala ale dekuji za vtipnou konstrukci, snad se priste trefis ve svoji detektivce a jsem rada, ze sem se o sobe dozvedela tak pulku zivota
![]()
@citlivaduse píše: Více
A myslis, ze kdyz ted spi krasne, tak se to muze spis zlepsit nebo zhorsit? Vubec nemam zkusenost ![]()
@Dn0712 píše: Více
Myslis ze to je navykove, byt jsou to bylinky? Asi jo, kaslu na to
![]()
Ale jo poradit muzu. Máš pravdu.
Bachovky bych miminku nedala, ale můžeš zkusit ty pro sebe, nechce si namíchat pro sebe.
U miminka bych zkusila kraniosakralní terapii, osteodynamiku jestli jsi tedy těmhle věcem nakloněna. Zkus si o tom přečíst, třeba tě to zaujme.
Obojí
To ti nikdo neřekne. Může procházet nějakou vyvojovou fází. Ten první rok je trochu horská draha a bohužel ti prckove neřeknou, co je trápí. Ja s malým hodně drela fyzio, vyhlizela jsem pak každý pohybovy milnik, ale každá nová dovednost pak ještě zhoršila uz tak blbý spánek. U nas se to střída ještě ted skoro ve 2 a čtvrt. A to spí porad dost hrozně oproti některým svým vrstevníkům. Teď ho rozhodila nemoc, předtím zacaly nocni desy, čekám, až začnou růst posledni stoličky. Občas v noci uz vyhrozuju, ze po žních jde k Turkovi.
Nevim, ja to opravdu neznam a nezabývala jsem se tim, ale asi bych se toho bala…I bylinky umí napachat velkou paseku
Ahoj, vubec se v tom nevyznam, nemam to nijak nactene, a hlavne jsem doufala, ze to nebudu potrebovat… miminko nam krasne spalo temer celou noc s max. 1 vzbuzeni, a od cca 3.-4. mesice kazastrofa. V kuse spi max. 2 hodky. Vim ze jsou na tom nekteri i hure (zejmena kojeni - my jsme na UM), ale ja proste nedokazu pres den spat, takze to neumim dohnat. No zkratka a jasne: jaky mate nazor na bachovky? Zabira to? Neni to kontroverzni? Nema to nejake vedlejsi ucinky? Nemam uplne kladny vztah k doplnkum stravy, doposud nic na nic nefungovalo (Babycalm apod.).
Diky.