Co si myslíte o našem jídelníčku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
co si myslite o nasem jidelnicku?
CHcis e zeptat co si myslite o nasem jidelnciku?synovi je 11 mesicu .Rano ma mlicko kojenecky pak ma presnidavku mlicko obed sklenicky kupovane,pak jogurt mlicko a pak kasi nekdy i mezitim brambory omacku nebo knedlik a omacku a vazime 9,500kg a 73cm co treba pridat do jidelnicku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
máme podobný jídleníče ![]()
Když nepočítám…
svačinky sem tam piškot…chleba… křupky…
Ale my v 12 měsících měly 9,460kg ![]()
Přidala bych sem tam ovoce a zeleninu.
I když prý přesnídavky jsou lepší…
lae ráda si počtu co holky poradí,
aspoń se nechám inspirovat i když Domí je starší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Mám stejně starého syna a velmi podobnej jídelníček, výšku i hmotnost. Teda kromě toho, že já zatím nedávám běžná jídla .. knedlíky s omáčkou a spol. a „skleničky“ obvykle vytvářím doma - největší podíl zelenina, menší příloha (bram, těstoviny nebo rýže) + maso. Takže snídaně UM 180 ml vody, svačina přesnídávka nebo čerstvé ovoce cca 150 - 200 g, oběd masozelenina 200 - 250 g, svačina: bílý jogurt + kousek rohlíku, večeře: kaše ze 150 ml vody, před spaním UM - cca 120 ml vody. Babičky i nekterý kamarádky lomí rukama, že kluk je chudák, ale já si to nemyslím. Dokud neochutnal nic např. sladkýho tak mu to prostě nechybí. Nehodlám to hrotit donekonečna a udělat z čokolády nebo sladkostí zakázané ovoce, ale myslim, že čím dýl vydržím tím líp. Jestli se nepletu v tomhle věku se tvořej tukový buňky a co mu vytvořim to bude mít nadoživotí
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidala bych rohlík, chleba.
Syn zbožňoval a ještě zbožňuje kukuřičný a jáhlový křupky, ty sem mu dávala od 1/2 roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj deseti měsíční syn snídá někdy jogurt někdy pečivo s lučinou nebo jiným takovým sýrem. potom nějaký piškotek nebo kukuřičné tyčinky. Na oběd polívku a třeba omáčku s knedlíčkem nebo masíčko s bramborem (většinou to co máme k obědu my.Vařím nekořeněné jídla s min. množstvím soli). když se vzbudí má jogurt nebo přesnídávku a ovoce. večer většinou polívečku, kaši nebo pečivo. před spaním mlíčko 240 ml a nad ránem ještě jednu dávku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přidala bych ovoce,zeleninu ,odebrala knedlíky a přidala rybu,rýži,těstoviny
- Citovat
- Upravit
tak synovi je skoro 11m a náš jídelníček - snídaně mlíčko, rohlík - chleba s máslem a šunkou, nebo lučinou, sváča - bílej jogurt, oběd - vařím doma, ale co najdu - rýže, těstoviny, brambory,kuskus, všechna různá zelenina a maso, nebo jen žloutek, polívky mu dělám domácí vývary, sváča odpoledne - ovoce, kdyžtak ještě večer kaši a před spaním mlíčko..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byh možná teda už zařadila běžná jídla.. třeba kuře s rýží, zeleninové polévky, atd. zdravé dospělé jídlo bych napsala
nemyslím, nějaké guláše a tak..
Já jsem taky dvala skleničky, ale snažila jsem se ještě ten den, aby do sebe dostal bud vývar, zeleninovou polévku, zeleninu, ovoce - něco z toho..Třeba jablko, banán, hrušku. a jiné ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malýmu bude 11 měsíců a má cca 8,5 kg a 73 cm (narozen 36tt s váhou 2,15 kg). Přijde mi, že toho sní málo, ale víc do něho nedostanu
Ráno cca 5 h kojení, k snídani v 8:30 buď jogurt (100g), nebo kaši, občas pečivo se žervé, potom v 11:30 oběd (mezitím kukuřičné křupky nebo piškot), zatím mu vařím extra, hlavně zeleninu + maso k tomu menší přílohu nebo na zahuštění (brambor, kuskus, pohanku, jáhly, ov. vločky, rýži)toho sní max 150g, ke svačince v 14:30 má buď jogurt s ovocem, nebo Lipánka potom kolem 16:30 menší sváču buď kousek ovoce nebo 1/2 přesnídávky a v 19 h kaši k večeři 120g a ve 20 h kojení před spaním v noci ještě jednou kojím tak kolem 1 h. Za celý den mi vypije tak 1 hrneček čaje 150ml. Do půl roku co byl jenom kojený přibíral hodně a měl faldíky, teď už přibírá jenom pomaloučku a pohybem faldíky zmizely. Do jídla ho nutit nechci, abych mu to nezprotivila, ale přijde mi, že jí malé porce, všude čtu jak děti běžně baští 250g, ten náš jí hezky ale málo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petronka píše:
Malýmu bude 11 měsíců a má cca 8,5 kg a 73 cm (narozen 36tt s váhou 2,15 kg). Přijde mi, že toho sní málo, ale víc do něho nedostanuRáno cca 5 h kojení, k snídani v 8:30 buď jogurt (100g), nebo kaši, občas pečivo se žervé, potom v 11:30 oběd (mezitím kukuřičné křupky nebo piškot), zatím mu vařím extra, hlavně zeleninu + maso k tomu menší přílohu nebo na zahuštění (brambor, kuskus, pohanku, jáhly, ov. vločky, rýži)toho sní max 150g, ke svačince v 14:30 má buď jogurt s ovocem, nebo Lipánka potom kolem 16:30 menší sváču buď kousek ovoce nebo 1/2 přesnídávky a v 19 h kaši k večeři 120g a ve 20 h kojení před spaním v noci ještě jednou kojím tak kolem 1 h. Za celý den mi vypije tak 1 hrneček čaje 150ml. Do půl roku co byl jenom kojený přibíral hodně a měl faldíky, teď už přibírá jenom pomaloučku a pohybem faldíky zmizely. Do jídla ho nutit nechci, abych mu to nezprotivila, ale přijde mi, že jí malé porce, všude čtu jak děti běžně baští 250g, ten náš jí hezky ale málo
.
myslím, že papá krásne. Naša malá má skoro rok a pol a k obedu viac než 150 g nezje. Rohlíku dá max. polovicu a to považujem za úspech
Stačí jej to. Keby nie, rozhodne si dá viac. Niekomu stačí menej
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak naše malá v 11měs má 12kg (por.v.3,84kg) je velká ale nevím ted cm…
ráno 210ml, sváča jogurt nebo přesnídávka nebo ovoce se sušenkama, oběd maso zelenina příloha nebo sklenička, sváča jogurt nebo chleba s něčím a na noc kaše, mezitím ji ničím necpu, žádné rohlíky, křupky nic podobnýho, puclík je dost velkej na tyhle věci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
davidecek píše:
CHcis e zeptat co si myslite o nasem jidelnciku?synovi je 11 mesicu .Rano ma mlicko kojenecky pak ma presnidavku mlicko obed sklenicky kupovane,pak jogurt mlicko a pak kasi nekdy i mezitim brambory omacku nebo knedlik a omacku a vazime 9,500kg a 73cm co treba pridat do jidelnicku?
Ahoj, mám skoro 11m dceru. Ráno kojím, pak svačina - chleba s máslem, lučinou. K obědu dávám většinou to, co máme my, nesolím, koření jen minimálně(kmín, majoránka.. ne pepř). Nebo uvařím nějakou zeleninu s masem jen pro malou, občas sklenička, ale to má ráda jen špagety
pak kojím po obědě, je to spíš takové docucnutí. pak má mala sváču - jogurt/přesnídávka/ovoce, jak kdy. Pak kojím, a pak krupičná kaše z cca 150-170ml mléka. Pak „docucnutí“ a spí. V 10¨m měla 9,3kg a 74cm..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit