Krabicové mléko - od kdy?

57
16.10.11 12:48

krabicový mlíko?

dobrý den, chtela bych se zeptat na radu vás mamiček,kdy ste začali dávat krabicový mlíčko?dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35331
16.10.11 12:51

Ja ho kupuju jen pro pripad nouze.(kdyz dojde cerstve v lahvi a nikdo nedosel pro nove, stava se malokdy) Jinak krabicove mleko nepouzivam vubec, max tak do pudinku…naopak, kupuju casto mleko od mlekare, nevydrzi tak dlouho, ale je plnotucne a za stejnou cenu…
Uz to, ze krabicove je o tolik levnejsi(a tak dlouho lezi v obchode) ve me nevzbuzuje duveru… takze za me nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
16.10.11 13:21

od roka, plnotučné, lepší je samozřejmě čerstvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.10.11 14:23
mroe píše:
Ja ho kupuju jen pro pripad nouze.(kdyz dojde cerstve v lahvi a nikdo nedosel pro nove, stava se malokdy) Jinak krabicove mleko nepouzivam vubec, max tak do pudinku…naopak, kupuju casto mleko od mlekare, nevydrzi tak dlouho, ale je plnotucne a za stejnou cenu…
Uz to, ze krabicove je o tolik levnejsi(a tak dlouho lezi v obchode) ve me nevzbuzuje duveru… takze za me nikdy…

Přesně tak to máme taky. Navíc ta chuť je podle mě dost rozdílná. Kupujeme jen čerstvé plnotučné, má trvanlivost myslím do 2 týdnů a ta cena je skoro stejná, jako u krabicového.
Jinak od roka jsem občas dala to plnotučné, ale obě děti byly dlouho přes rok kojené, takže o něj moc nestály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
16.10.11 14:29

Od 13ti mesicu plnotucne,po par mesicich jsme presli na polotucne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.10.11 14:55

ja krabicovy nedavala vubec ani me nechutna…neni to mliko ale obarvena voda…da se koupit uz i cerstve mleko v supermarketech..vyborny treba selske mleko kdyz uz neni kde vzit uplne cerstvy..davala jsem od roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.10.11 15:19

Ale přece i v krabici prodávají čerstvé mléko! Nesmí tam být napsáno TRVANLIVÉ, ale ČERSTVÉ. Madeta dělá plnotučné čerstvé v krabici 3/4 litru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
16.10.11 15:23

čerstvé plnotučné dávam dcerce od 18m (syn je zatím stále na UM,ale při jeho mega velké spotřebě asi na to kravské taky brzy přejdem).. dřív jsem kupovala to z mlékomatů,ale většinu u nás už zrušili :-( takže berem jen z obchodu,ale chuťově se to nedá srovnat :nevim: ) krabicové je obarvená voda,to si dávám já maximálně do kafe a dcerce opravdu pokud zrovna čerstvé mlíko nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
16.10.11 15:25

cca od roka jsem z něj vařila a od zhruba roka a půl dávám k pití, ale samozřejmně radši koupím čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
16.10.11 15:27

Tak to budu za exota, ale syn pil Nutrilon do 3,5 let ! :-D A byla jsem moooc ráda, protože obsahuje imunofortis, plno vitamínů…atd. Pil to normálně k snídani. Pokud mi to bude i druhý prcek pít, budu mu Nutrilon dávat co nejdýl !!!

Kravské mléko je docela silný alergen. Doporučuju ho podávat co nejdýl…třeba až od 3let !!! 8-o

Zdrojem bílkovin jsou ideálně: UM (po skončení kojení), jogurty, zakysané mléčné výrobky, libové maso, ryby, luštěniny - to vše je lepší než kravské mléko. A v podstatě je jedno jestli je krabicové nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.10.11 15:31

Zatím dávám stále UM, sice už plnotučné ochutnal, ale říkám si, že do těch dvou let - pokud tedy bude chtít - budu dávat UM :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
16.10.11 15:54

No, ja na Imunofortis verim asi jako na Optivital… :wink: Neco, co krasne vedecky zni, ale fakticky je to co? Moje deti pijou mleko jen vecer pred spanim, jsou tak zvykle. Starsi dcera ho ma rada, tak si ho dava i rano s krupinkami, je to jeji volba. Mladsi pije radsi kefir , nejlepe cely a najednou. Ja verim zakysanym vyrobkum, ovoci a zelenine vic nez na reklame na Nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
16.10.11 17:05

Dětem ruším UM, pijou ho (teda skoro už ne) v noci, což se mi nelíbí. A přejdu pak na mlíko přes den - krabicový/nebo v pet lahvi, nevidím v tom problém :-D
Na UM do 3 let nevidím NIC skvělýho. Teda ne pro dítě, výrobce, ten si nahrabe :mrgreen:
A i krabicový mlíka jsou některý čerstvý :wink:
Těžkej alergen to není, horší jsou jistě oříšky, med, atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
16.10.11 17:18
monika312 píše:
dobrý den, chtela bych se zeptat na radu vás mamiček,kdy ste začali dávat krabicový mlíčko?dekuji

Krabicovy myslis cerstvy ? (snad ano). Tak asi v roce a tri ctvrte, ale doted to stridam s UM (Babylove z DM), podle toho, jak si sam rekne. Vetsinou k ranu mu dam UM - to mam rychleji udelany. Pres den, kdyz se chce napit mlika, mu dam cerstvy z lednice (trosku prihreju, jen tak zlehka, aby nebylo ledovy).
Kupuju jen cerstvy, at uz v PETce (to radsi, ani nevim proc :mrgreen: ), nebo napr Olma dela cerstvy do krabic (3/4l plnotucne, litrovku polotucne).

Jeste tak pul roku - do 3 let - budu to UM kupovat, pak to asi zrusim uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
16.10.11 17:21

Jinak z nazvu diskuse mi pripada, ze nerozlisujes cerstvy a trvanlivy :think:
„Krabicovy“ je takovej zavadejici nazev :-) ono na obalu ani tak nesejde, jako na tom, co je uvnitr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí