Krabicové mléko - od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
krabicový mlíko?
dobrý den, chtela bych se zeptat na radu vás mamiček,kdy ste začali dávat krabicový mlíčko?dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja ho kupuju jen pro pripad nouze.(kdyz dojde cerstve v lahvi a nikdo nedosel pro nove, stava se malokdy) Jinak krabicove mleko nepouzivam vubec, max tak do pudinku…naopak, kupuju casto mleko od mlekare, nevydrzi tak dlouho, ale je plnotucne a za stejnou cenu…
Uz to, ze krabicove je o tolik levnejsi(a tak dlouho lezi v obchode) ve me nevzbuzuje duveru… takze za me nikdy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mroe píše:
Ja ho kupuju jen pro pripad nouze.(kdyz dojde cerstve v lahvi a nikdo nedosel pro nove, stava se malokdy) Jinak krabicove mleko nepouzivam vubec, max tak do pudinku…naopak, kupuju casto mleko od mlekare, nevydrzi tak dlouho, ale je plnotucne a za stejnou cenu…
Uz to, ze krabicove je o tolik levnejsi(a tak dlouho lezi v obchode) ve me nevzbuzuje duveru… takze za me nikdy…
Přesně tak to máme taky. Navíc ta chuť je podle mě dost rozdílná. Kupujeme jen čerstvé plnotučné, má trvanlivost myslím do 2 týdnů a ta cena je skoro stejná, jako u krabicového.
Jinak od roka jsem občas dala to plnotučné, ale obě děti byly dlouho přes rok kojené, takže o něj moc nestály.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 13ti mesicu plnotucne,po par mesicich jsme presli na polotucne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja krabicovy nedavala vubec ani me nechutna…neni to mliko ale obarvena voda…da se koupit uz i cerstve mleko v supermarketech..vyborny treba selske mleko kdyz uz neni kde vzit uplne cerstvy..davala jsem od roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale přece i v krabici prodávají čerstvé mléko! Nesmí tam být napsáno TRVANLIVÉ, ale ČERSTVÉ. Madeta dělá plnotučné čerstvé v krabici 3/4 litru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čerstvé plnotučné dávam dcerce od 18m (syn je zatím stále na UM,ale při jeho mega velké spotřebě asi na to kravské taky brzy přejdem).. dřív jsem kupovala to z mlékomatů,ale většinu u nás už zrušili
takže berem jen z obchodu,ale chuťově se to nedá srovnat
) krabicové je obarvená voda,to si dávám já maximálně do kafe a dcerce opravdu pokud zrovna čerstvé mlíko nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
cca od roka jsem z něj vařila a od zhruba roka a půl dávám k pití, ale samozřejmně radši koupím čerstvé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to budu za exota, ale syn pil Nutrilon do 3,5 let !
A byla jsem moooc ráda, protože obsahuje imunofortis, plno vitamínů…atd. Pil to normálně k snídani. Pokud mi to bude i druhý prcek pít, budu mu Nutrilon dávat co nejdýl !!!
Kravské mléko je docela silný alergen. Doporučuju ho podávat co nejdýl…třeba až od 3let !!! ![]()
Zdrojem bílkovin jsou ideálně: UM (po skončení kojení), jogurty, zakysané mléčné výrobky, libové maso, ryby, luštěniny - to vše je lepší než kravské mléko. A v podstatě je jedno jestli je krabicové nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím dávám stále UM, sice už plnotučné ochutnal, ale říkám si, že do těch dvou let - pokud tedy bude chtít - budu dávat UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ja na Imunofortis verim asi jako na Optivital…
Neco, co krasne vedecky zni, ale fakticky je to co? Moje deti pijou mleko jen vecer pred spanim, jsou tak zvykle. Starsi dcera ho ma rada, tak si ho dava i rano s krupinkami, je to jeji volba. Mladsi pije radsi kefir , nejlepe cely a najednou. Ja verim zakysanym vyrobkum, ovoci a zelenine vic nez na reklame na Nutrilon.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dětem ruším UM, pijou ho (teda skoro už ne) v noci, což se mi nelíbí. A přejdu pak na mlíko přes den - krabicový/nebo v pet lahvi, nevidím v tom problém ![]()
Na UM do 3 let nevidím NIC skvělýho. Teda ne pro dítě, výrobce, ten si nahrabe ![]()
A i krabicový mlíka jsou některý čerstvý ![]()
Těžkej alergen to není, horší jsou jistě oříšky, med, atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monika312 píše:
dobrý den, chtela bych se zeptat na radu vás mamiček,kdy ste začali dávat krabicový mlíčko?dekuji
Krabicovy myslis cerstvy ? (snad ano). Tak asi v roce a tri ctvrte, ale doted to stridam s UM (Babylove z DM), podle toho, jak si sam rekne. Vetsinou k ranu mu dam UM - to mam rychleji udelany. Pres den, kdyz se chce napit mlika, mu dam cerstvy z lednice (trosku prihreju, jen tak zlehka, aby nebylo ledovy).
Kupuju jen cerstvy, at uz v PETce (to radsi, ani nevim proc
), nebo napr Olma dela cerstvy do krabic (3/4l plnotucne, litrovku polotucne).
Jeste tak pul roku - do 3 let - budu to UM kupovat, pak to asi zrusim uplne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak z nazvu diskuse mi pripada, ze nerozlisujes cerstvy a trvanlivy ![]()
„Krabicovy“ je takovej zavadejici nazev
ono na obalu ani tak nesejde, jako na tom, co je uvnitr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit