Co vaříte pro 7měsíční děti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
ja problem nemla malej jedl hned vsechno od zacatku, ale asi bych na nejakou dobu vynechala sladke, jogurtiky ap odobne a zkousela tu zeleninu…zkus uarit tu mrkvicku ale pokus se sehnat sladounkou, nebo dyni,
malymu je taky 7 mesicu a varim co me napadne, dyni, brambory, mrkev brokolici, kapustu, petrzel, cuketu, kruti, kureci,
micham ot jak me napadne a nekdy to dam do mensich krabicek a pak micham 2 druhy dohromady, zkus tu dyni s bramborem je ot takovy nasladly a dobry…asi nezbyde nic nez zkouset, ale treba nekdo kdo ma stejnou zkusenost jako ty poradi lip..
jo a varim toho hodne a davam do krabicek na mrazak..kupovany mu taky davam a chutnaj mu ale mne teda vubec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi tak, něco hodím do hrnce na pařák, uvařím, rozmixuju. Zelenina, maso, příloha. Ovoce to samý. Nejdřív jsem naučila jíst zeleninu, pak jsme začli s ovocem. A mám pocit, že zeleninu má radši, nad ovocem se mi někdy ošklíbá a nesní ho tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, no, taky to dělám podobně. Ve vodě uvařím třeba bromboru, mrkev a nějaký kousek masa libového, po příkrmech s masem se může cera utlouct. Asi nebude po mamince.
Tak třeba zkus začít s tím, že jednou za čas jí udělej místo slaného oběda, bramboru a zalij to rozmixované přesnídávkou, tak se naučí aspon pořádně bramboru. a fakt ti nezbývá než zkoušet. já kupování vzdala, nevyplatí se to a stejně se to vyhodí, aspon já to tak měla ze začátku. Uvařené to máš čerstvé a můžeš dělat 1000 různých chutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proc by se kupovane vyhazovalo? narvu to po kouskach do mrazaku a jedna mala sklenicka je klidne na tyden…
jinak to ze si vyrve presnidavku nebo jogurt je ten problem, proc ti neji zeleninu, proste to vi, ze vyhraje
dala bych lzicku presnidavky do zeleniny a hotovo, i kdyz ja jsem ras, ja bych proste nic jineho nez zeleninu nedala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
proc by se kupovane vyhazovalo? narvu to po kouskach do mrazaku a jedna mala sklenicka je klidne na tyden…jinak to ze si vyrve presnidavku nebo jogurt je ten problem, proc ti neji zeleninu, proste to vi, ze vyhraje
dala bych lzicku presnidavky do zeleniny a hotovo, i kdyz ja jsem ras, ja bych proste nic jineho nez zeleninu nedala
To je fakt.. Udělam to tak jak píšeš.. tady vzdy nekdo poradi
To me nenapadlo ze do toho mužu dat přesnidavku.. Měl bych strach abych ji tím neubližila.. Ted jsem zavarovala domaci jablečné přesnidavky a jsou hodně slazene tak stači lžička a snad to pujde. Fakt dobrej napad. je to ta sklenice jak v tm je mrkev brambora a maso.. Doufaam že to neuděla pase v zaludku ![]()
- Citovat
- Upravit
jizvíková píše:
proc by se kupovane vyhazovalo? narvu to po kouskach do mrazaku a jedna mala sklenicka je klidne na tyden…jinak to ze si vyrve presnidavku nebo jogurt je ten problem, proc ti neji zeleninu, proste to vi, ze vyhraje
Ale jestli máš takovou žbrundu,tak to tak zkus a pomalu ubírej.
Apropo ty přesnídávky téměř sladit nemusíš,já tam dávám minimum cukru,čím víc ji budeš zvakat na sladké a přeslazené,tím hůř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
berry4 píše:jizvíková píše:
dala bych lzicku presnidavky do zeleniny a hotovo, i kdyz ja jsem ras, ja bych proste nic jineho nez zeleninu nedalaJá jsem taky ras,prostě by se jedlo,co je.
Ale jestli máš takovou žbrundu,tak to tak zkus a pomalu ubírej.
Apropo ty přesnídávky téměř sladit nemusíš,já tam dávám minimum cukru,čím víc ji budeš zvakat na sladké a přeslazené,tím hůř.
To vím
ten cukr v presnidavce nebylo umyslne.. pomahal mi přítel a dal tam cukr.. Jinak ja bych to taky vubec nesladila. Neni to nějak extra přeslazene ale cukr tsm prostě je. Vím že se dětem nema sladit
- Citovat
- Upravit
Tak my začali s příkrmy cca před 3 týdny a zatim sme jen na zelenině a dlabe docela dobře ......akorát kaká jen jednou za tejden, tak pro změnu bojujeme se zácpou
za týden zřejmě přidáme i odpoledne ovoce ........
jinak jak píšou holky smíchám všechno možný, kombinuju třeba i se skleničkama …zrovna včera měl Tobísek ke skleničkovýmu příkrmu mrkev/brambor/hovězí přidanou čerstvou dýni
jinak mám i spoustu brožurek s různýma receptama pro takhle malý děti (některý ještě z doby, kdy se takhle krmil starší syn)
a dá se najít inspirace i na netu třeba tady:
http://www.maminkam.cz/…y-na-prikrmy
http://verunka.szm.com/rec/~_rec3.htm
http://www.hami.nutricia.cz/…e-odborniky/
http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…
jinak pokud si takhle zvykla na sladké, tak je to trochu problém
asi bych jí ted´cpala víc tu zeleninu .....a u mě by prostě měla smůlu nevyřvala by si to ..................
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja mam taky knizku s receptama. Jmenuje se vyziva a kojeni
- Citovat
- Upravit
sikinko, možná zkus i třeba zeleninu uvařit na pařáčku, je nesrovnatelně lepší, než uvařená ve vodě ![]()
Já malýmu vařím jedině v parním hrnci a je to tak dobrý, že to zdlábne i moje starší a ta už je rozcápnutá sladkým ![]()
Já teda začala u obou rize zeleninou, takže neměli srovnání a baštili o 106
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by jí měla přesnídávka v zelenině ublížit? Vždyť je to ovoce a zelenina. Mrkev s jablkem se taky běžně jí:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:
Proč by jí měla přesnídávka v zelenině ublížit? Vždyť je to ovoce a zelenina. Mrkev s jablkem se taky běžně jí:-)
Fěkuji za radu ![]()
- Citovat
- Upravit
budem mít 7 měsíců. Malej taky radději ovoce tak mu šupnu do zeleninky lžičku kaše. A hltá jak divej:) Any skleničky vesměs stejně obsahují rýžovou mouku. No a takto zjistil že je to dobrý a už papá celkem v pohodě i zeleninu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky.. co vaříte/vařili jste pro 7 měsíční prcky?? S příkrmama jsme začínali od uk. 4 měsice ale furt nám to nejde.. Mala papa jen sladke což je špatně.. Vaření uz jsem vzdala.. Kupuju sklenice a to sni jednu lžičku a vyhodím. Tak bych byla rada za vaše rady. co davate/davali jste?? A jak jste to děti naučili?? Vím že se řika furt nabizet.. To dělam už 3 mesíce ale nejde. Takže si stejně mala vydupe přesnídavku, kačičku nebo jogurt.