Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky všichni,
potřebuji rady - v neděli odlétáme do Španělska a já absolutně netuším, co všechno mám balit a co naopak bude úúúplně zbytečné. Budeme na Mallorce ve tříhvězdičkovém hotelu, all inclusive - jelikož je toto moje první cesta, tak nemám vůbec představu o tom, co v hotelu je a není.
Mám sebou brát ručníky a osušky, nebo by to mělo být běžné vybavení koupelny?
Potřebují děti bačkorky nebo se v hotelu běžné chodí ve „venkovní“ obuvy (pantofle, sandálky???)
Jaké mám brát léky? Mám připravený kinedryl, sirup na kašel, teploty, kapky do nosu, živočišné uhlí, náplasti. Je potřeba ještě něco jiného?
Připadám si jako úplný tatar, ale nechci sebou tahat zbytečně moc věcí…
A poslední věc je jazyková bariéra. Celkem „ovládám“ angličtinu, ale musím ji trochu oprášit.
Jaké fráze budu používat nejčastěji?
Jsem z celé dovolené tak nervozní, že bych nejraději zůstala doma
![]()
Ručníky jsou na všech hotelích i apartmámech.Jen v popisu hotelu se píše jak často je výměna ložního prádla-někde denně,jinde dvakrát do týdne.Každý hotel to má jiné.Ale ručníky z hotelu nelze nosit s sebou na pláž-takže potřebovat je budete.Domácí obuv není potřeba.Z lékárničky bych ještě přibalila teploměr,občas neodhadneš,jestli je to přehřátí,nebo teplota.
Jazyková bariéra-tak tu máme velikou,neumíme anglicky,snad bychom oprášili ruštinu-ale co s ní?-a nikde jsme problém neměli.Vždy jsme se domluvili rukama,nohama,nebo důležité věci přes delegátku.
Takže nervozitu pryč a jen se těšte na dovolenou.
tak možná jedeš tak kde my. Byli jsme na Malorce, taky hotel tři hvězdičky s jídlem. ![]()
No můžu říctř, anglicky se tam moc nemluví je to sam samý Němec…
Jinak ručníky byly,uklízely každý den.Co je týká léku určitě na průjem, teplotu a bolest něco. Průjem jsem dostala já i malý i děti od švagrové, ale trval jeden den. Průvodce tam říkal, že je to změna prostředí a že se to stává. ALe můžu říct, že jsem myslela, že neodletím ![]()
Jak se jmenuje ten hotel jenom tak ..
Holky,
moc díky za rady, já si tak trošku připadám jako Alenka v říši divů ![]()
Hotel se jmenuje Boccaccio ![]()
některé hotely all inclusive poskytují i ručníky na pláž. je potřeba se podívat. pak bys nemusela vozit žádné. já s sebou teda vždycky vezu tak 2 plážové osušky - hezky uzavřou navrchu věci v kufru ![]()
jinak místo živočišného uhlí bych vzala pro děti Smectu a pro dospělé Endiaron.
určitě doporučuju plastové boty na pláž a k bazénu, sandálky nebo tenisky na běžné nošení. bačkory jsou zbytečné, nám je v nejhorším případě nahradily právě ty botky k vodě, hlavně záleží na tom, jestli bude na pokoji koberec nebo dlažba - my většinou měli koberce, takže jsme po pokoji chodili bosky.
krásně si to užijte. závidím, hned bych letěla taky ![]()
Rucniky jenom na plaz, ale ted uz hodne hotelu vicehvezdickovych nabizi i rucniky na plaz bud za vratny depozit nebo za par euro za cely pobyt.
Backory potrebovat nebudete, v hotelu se chodi bezne ve venkovni obuvi.
Jenom nektere vicehvezdickove hotely vyzaduji u vecere u panu dlouhe kalhoty. Ted v cervenci jsem byla svedkem toho, kdy v Recku v ctyrhvezdovem hotelu vyhodil cisnik Slovaka, ktery nakracel na snidani jen v plavkach bez tricka
- u dveri pritom napisy v nekolika jazycich, aby lidi chodili k jidlu primerene obleceni…
K lekarnicce bych nic vic nebrala, pri nejhorsim koupis. Prujmu bych se na Mallorce nebala, pokud teda nebudete pit odsolenou vodu z kohoutku.
S jazykovou barierou neporadim, oba mluvime anglicky a manzel i spanelsky.
Bačkory ne, ručníky ne, osušky na pláž ano.
Do lékárny ještě teploměr, paralen nebo ibalgin pro dospělé, smectu, fenistil gel, dezinfekci na odřeniny, repelent, gel nebo něco po opalování, kdybyste se přismahli.
Mallorca je bezpečná destinace, co tě může postihnout tam, může i doma. Navíc vše jde dokoupit, ale člověk je klidnější, když má lékárničku už vybavenou pro jistotu.
A jazyka se neboj, zpravidla ani nepotřebuješ mluvit.
Hezkou dovču!
Nevím jak je to na Malorce,ale napadlo mě ještě přípravek do zásuvky proti komárům-bereme ho s sebou k moři vždy.Někdy je potřeba,jindy ne-ale než mít nepříjemné noci,tak tento malý pomocník nezabere moc místa a uveze se vždy.
Taky jedu do Španělska s mamkou v polovině srpna do hotelu taktéž 3 hvězdičkový a hotel Rocador na Mallorce. jedu po strašně dlouhé době jako malá jsem jela, ale to si moc nepamatuju, taktéž netuším co si vzít sebou třeba lehčí mikču nebo tenisky nebo i dokonce nějaké kalhoty??(jeans např.)?pokud by mi tady někdo poradil nebo napsal budu velice moc ráda:))děkuju vám moc:))kdyby někdo byl tady kdo vtom hotelu byl napište víc o něm a jaký zážitek tam byl:))
Tak ručníky bych si určitě nebrala, to je zbytečné. Prakticky v každém hotelu už jsou k dispozici. Taky bych nebrala dětem bačkůrky, jenom něco na pláž. Kromě léků bych vzala dětem kvalitní opalovací krém s faktorem 50 a já už na dovolené automaticky vozím rehydratační roztok od valosanu.Je perfektní při zvracení nebo průjmech, dodává nezbytné soli a cukry.
A jinak si beru jedny dlouhé kalhoty pro jistotu vždycky, počasí se může pokazit i na dovolené. Já byla dva roky zpátky v Itálie a na jeden den jsme vyrazili do Benátek, kde nám pršelo celý den. Měla jsem sukni, žabky a tílko a myslela jsem že zmrznu
No já bych si sebou pro jistotu vzal čaj, ve španělsku dávají snad i dětem místo čáje kafe
.
@Taurus a když si nic nekoupim taky budu mít vše zdarma? A na jak dlouho mne ubytujete a budete vozit? ![]()