Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
v neděli jsem si koupila chůvičku ETA (v rámci podpory českých výrobků jsem nešla do Philipse). Má se dávat 1 - 3m od postýlky. Nikdy jsem chůvičku neměla, tak jsem si možná naivně myslela, že uslyším téměř vše (hlasitější dýchání, bouchnutí do postýlky, rozhodně zakašlání).
Chůvičku jsem zapnula na nejvyšší citlivost a dala ji asi půl metru od postýlky. Malá kašlala a já jsem ji přes chůvičku neslyšela. Zkoušela jsem do chůvičky mluvit, ale je to slyšet jenom když ji mám vyloženě u pusy nebo mluvím hlasitě. Je to normální? Je to problém jenom ETy (v tom případě bych raději připlatila a koupila Philips, pokud by se to vyřešilo)? Výrobek se mi nezdá vadný, asi prostě takhle funguje.
Co všechno v chůvičce slyšíte a jak (konkrétní zvuk nebo jenom neurčité zachrčení)?
Díky moc za informace,
Jitka
Ahoj,
já mám Philips,myslím SBC 456 a slyším úplně všechno.Dokonce při nastavení na nejvyšší citlivost to bere i hluk z venku.
Ale po nákupu jsem ho taky reklamovala,bral jen občas.
Já bych tu ETU šla reklamovat.Kamarádka má nějaké úplně nejlevnější od Spáčila a slyší taky všechno.A taky už 2× reklamovala
.
Ahoj,
kašel a mluvené slovo by jsi měla slyšet určitě. Šla bych to určitě reklamovat. (já slyším kašel, chrápání
), pohyb v postýlce - mám Philips)
Bubu
Ahojky,
já mám chůvičky úplně obyčejné od Sencoru. Mám je sice teprve pár dní, ale mohu Ti k tomu napsat toto:
Dávám je k postýlce hned vedle šprušlí. Když se něco ozve, tak v tom zachrčí a rozsvítí se stupnice podle hlasitosti. Když začne malá brečet, slyším naprosto zřetelně že brečí.
Když je mám venku v kočárku, dávám je do vnější kapsy boudy. Taky naprosto zřetelně slyším, když začne brečet, ale tam hraje roli na „chrčení“ a šumění i třeba vítr když hodně fouká, nebo když začne souset sekat zahradu sekačkou, tak to taky šumí. Brečení je ale slyšet naprosto zřetelně.
Koupila jsem je na www.electrohall.cz za 579,–-
Peťula
Ahoj,
my máme ještě po prvním dítku jako dárek dovezené z USA Safety 1st" a mám jí normálně v postýlce za hlavou, slyším úplně všechno i dech. pak jsem nervozní když jdu spát, že jí dýchat neslyším ![]()
Ahoj,
my teď nedávno pořídili CHicco ty „levnější“ (1700,–) a slyším když se malá obrací jen, že se zapne a rozsvítí. Když si vykládá tak musí to mrmlání být trošku delší ten začátek slyšet není. Ale pokud začne plakat slyším perfektně. A pípání Nanny tak to jde slyšet taky dostatečně zřetelně. A když je v kočárku tak jí dávám za hlavu a slyším zase jak se obrací, mrmlá a pláče. A taky zvuky z chodby.
No dýchání neslyším, ale nevadí mi to k tomu mám Nanny aby hlídala malou jak dýchá.
Určitě bys měla slyšet jak si mimi vykládá a taky zaznamenat jestli se převaluje nebo co. To by chůvička zvládnout měla.
Ahoj, tak to se mi nezdá zrovna moc kvalitní. My máme Philipse a slyšíme všechno zřetelně - kašlání, broukání i pláč. A to to nemáme nastavené ani na nejvyšší citlivost. Já bych to reklamovala…
AHoj,
tak my máme asi ty nejobycejnejsi od Philipse (cca 1600,–) a taky neslyším všechno, dech a tišší obracení v postýlce rozhodně ne. Povídání a brekot ano.
Nevěděla jsem, že chůvička má za úkol přenášet dech.
Tuhle jsem slyšela "mami, já chci kakat "
, ale to nebylo od nás.
R.
Ahoj.Já jsem kupovala Sencor v Plusu ve výprodeji za 300,–(no neber to,že) a když je nastavená na normální citlivost tak není slyšet třeba když si malý brouká ale když zapláče tak to slyšet je.Na sitlivost sensitiv to bere i zvuky z venčí a samo všechno z ložnice.K rodičům jsme odvezli starší od Chicca protože mě rozčilovalo že šuměla když jsem prošla okolo.
Určitě tu Etu reklamuj.
Martina
Ahoj,
taky máme Sencor a jsem naprosto spokojená. Problém je akorát v tom, že mi to občas bere zvuky z jiných kanálů, tak to akorát přepnu na jiný /jsou tam dva/ stává se to, když má někdo, třeba i v domě, taky chůvičky a má je na stejné frakvenci ![]()
Klára
Ahoj,
já jsem měla Philips a ty jsou výborné, slyšela jsem úplně všechno. Pak mi ale jedna spadla na zem
a bylo po ní.
Koupila jsem si pak Huyndai a ty jsou úplně na houby. Často se mi stalo, že mi Peťulka ječela v kočárku a já jsem vesele pracovala, protože vysílačka byla v klidu, a sousedi na mě zvonili, že mi dítě boří kočár.
Ahoj M.