Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Skúste fenyklovy čaj…jmenuje se sunarek..naše doktorka říkala že může vypít tak 50 ml toho čaje když ho budete dávat častějš třeba se vám to zlepší
Syn to měl takhle když jsme začali příkrmy. Pomáhala jsem rourkou a po čase se to zlepšilo samo. Návyk nemá
Dávejte nějaký nápoj. Vodu, čajík..
Ne, nevytvori se navyk. Taky muzete zkusit davat na brisko, cvicit s nozickami, nahrivat brisko, nosit na tygra. Prvnimu synovi pomohli probiotika BioGaia. Druhemu jen teplomer (podobne jako rourka).
Dnes jsem mu opet pomohla rourkou a vykakal takové hovinko. Omlouvám se za foto ale jsem z toho opravdu nejistá. Je to normální stolice po sunaru?
Dobrý den, prosím mám dotaz.
Mám 2.měsíčního chlapečka, je kojený ale já už nestíhám tak musím i přikrmovat sunarem a je to už 4-5 den co nekakal. Poprvé nekakal asi 2 dny ale pak se zadařilo a teda stálo to za to ale teď nic mažu bříško fenyklovou mastičkou, dávám fenyklovy čajík, prebioticke kapičky určené od 0.měsíce už i teploměr do zadečku a pořád ne a ne kakat
Fenyklovy čajík akorát pomáhá tím že v kuse prdí. Je to normální máte stejnou zkušenost nebo mám radši běžet k doktorovi? ![]()
@Alexx Kacsmarova píše:
Dobrý den, prosím mám dotaz.
Mám 2.měsíčního chlapečka, je kojený ale já už nestíhám tak musím i přikrmovat sunarem a je to už 4-5 den co nekakal. Poprvé nekakal asi 2 dny ale pak se zadařilo a teda stálo to za to ale teď nic mažu bříško fenyklovou mastičkou, dávám fenyklovy čajík, prebioticke kapičky určené od 0.měsíce už i teploměr do zadečku a pořád ne a ne kakatFenyklovy čajík akorát pomáhá tím že v kuse prdí. Je to normální máte stejnou zkušenost nebo mám radši běžet k doktorovi?
Me se tedy nestalo, ze by se po teplomeru nevykakal. Jinak ten teplomer se musi namazat, zastrcit a jemne zakrouzit (treba dvakrat, trikrat dokola). Jestli ani to nepomuze, tak bych se zitra rano dosla poradit s doktorkou, co dal.
Ahoj mám skoro měsíčního syna plně na sunaru. Neměl problém s kakanim až poslední týden. Stolice přestala být jako michana vajíčka. A kdyz mam pocit že se nemůže vykakat pomuzu mu rourkou. Vždy se vykaká, ale stolice je tuhá a žlutohneda. Pomáhám mu každý den. Nemůže si na tom udělat nějaký návyk? Jinak prdí, řekla bych že někdy až moc. Prosím bez urážek jsem matka poprvé.