Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj malý má, 6 m a už se mu tlačí horní zuby jeden skoro je venku, druhý teprve půjde, ale měli vaši trpasličci taky kašel nebo rýmu můj trpaslíček právě má rýmu a celkem velký kašel a odle mě ty hleny i polyká, ptz zvrací občas, vyletí to někdy z něj jak proud vody. Měli jste to taky tak někdo? ![]()
@15Amy rýma a kašel podle mě nemá s růstem zubů nic společného. U růstu zubů mají některá miminka spíš zvýšenou teplotu, průjem a nechutenství.
@15Amy píše:
Ahoj malý má, 6 m a už se mu tlačí horní zuby jeden skoro je venku, druhý teprve půjde, ale měli vaši trpasličci taky kašel nebo rýmu můj trpaslíček právě má rýmu a celkem velký kašel a odle mě ty hleny i polyká, ptz zvrací občas, vyletí to někdy z něj jak proud vody. Měli jste to taky tak někdo?
U obou dětí. Zahlenění, teplota přes 38° a průjem. Teplota byla tak 2-3dny. Průjem odešel s teplotou a zahlenění do dvou dnů. Starší hodně spal, mladší naopak skoro nespala.
U nas se taky s růstem zubů spouští rýma… Proč nevim, možná tim růstem zubu oslabená imunita…
Mala ma ted taky rymu, ale spis to nema se zubama nic spolecnyho. Jen proste se ted teploty venku hodne stridaly, tak se nektera mimca nachladila ![]()
Dceři rostou taky horní a má rýmu, polyká hleny, ale těžko říct hestli je to kvůli zubům nebo prostě onemocněla a sešlo se to se zuby
No právě malýmu vyšel, jeden, zoubek tak, jde asi už i druhý před chvílí jsem měli strašný řev nešel uklidnit 😒musela jsem ho nechat řvát a dát rychle viburcol a naštěstí zabral.. No ryma nás opustila na den a máme ji zas kašel je pořád chudera kvůli němu i vrací myslím že je to téma hlenama.. ![]()