Co to je za pantofle?

225
7.2.11 13:47

Co to je za pantofle?

Ahoj :mavam: . Nepamatujete si náhodou někdo na takové pantofle, které jsme měly skoro každá za komunistů? Nenašla jsem fotku, tak se pokusím popsat: ta část, na které je chodidlo, tak byla celá (asi litá)z nějakého žlutého, žlutooranžového plastu. Pásek přes nárt byl na sponu a pásek myslím, že byl červenobílý. Zespodu byla normální taková bílé pěnová hmota, jako se dává i teď na domácí papuče. Jo, a výrobce byl určitě český a tuším, že název té firmy byl na 4 písmena :think: . To je ale bez záruky, tím si nejsem jistá. Moc bych si je chtěla sehnat, třeba se ještě někde sehnat dají. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
469
7.2.11 14:10

Ha, ty si pamatuju, mela je moje spoluzacka a ja ji je desne zavidela-mamka mi ty krapy nechtela koupit, ze bych se v nich prizabila :lol: Rikali jsme tomu drevaky, ale se drevem to nemelo nic spolecneho. Nazev vyrobce si teda absolutne nepamatuju, ale vim, ze az jsem byla vetsi a volila si obuv do skoly sama, nemohla jsem je uz tenkrat sehnat, nejak je prestali vyrabet, musela jsem se spokojit s korkacema :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
7.2.11 14:17

Korkáče jsou taky dobré, ve škole jsem nosila jedině ty :lol: .
Tak si někdo vzpomeňte, prosím prosím :-) . Mám takový dojem, že se ještě vyrábět mohou, páč jedna sestra u dr je měla a vypadaly jako funglovky. Jenže na vyšetření jsme byli daleko předaleko a už tam nepojedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.2.11 15:56

mylsíš tyhle ????

ty jsou od Svitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
7.2.11 17:46
Lenka512 píše:
mylsíš tyhle ????ty jsou od Svitu

jojojo! to jsou ty moje favoritky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.2.11 19:03

Jako malá jsem je taky měla…

a koukala jsem na inzeráty a dost lidí je schání… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
7.2.11 19:19
Lenka512 píše:
mylsíš tyhle ????ty jsou od Svitu

To jsou ony :potlesk: . Zkusím je sehnat, ale moc šancí asi nemám, co? Děkuju vám, jste holky šikovné :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
7.2.11 19:48

tyto svitky jsou českou kopií Scholl exercise sandals
např. zde

Dají se myslím běžně koupit v lékárně. Ale asi to nbudou ty gumáky jako tehdy :nevim:

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radka40
28.2.11 09:25

Kromě červevobílých existovali v barvách bílohnědé a celé bílé.Nějaký čas po revoluci se jěště vyráběly bílé na suchý zip.Myslím,že existovali ve více barvách ale ty si už nepamatuji.

• Citovat
  • Upravit
1
28.2.11 14:59

Korkáče

Ahojky, nepamatujete si náhodou na ty korkáče, které měly po bocích v hnědém pásku ocelové nýty. Je to model, který se dělal jen za socializmu a tyto už nelze koupit.
Patřím ke skupince příznivců těchto skoro zapomenutých bot a sháním je. Určitě zaplatím i za poškozené. Možná u někoho ještě leží ve sklepě nebo garáží.
Díky M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Méďa789
30.6.12 14:47

Dámy, proč ste nechali upadnout tuhle diskusi? Svitky byli naprosto nejlepší a nejhezčí. Podĕlte se ještĕ n nĕjaké spomínky a zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
22.12.13 23:00

Pantofle Svit

Ahojky dámy Objevila jsem tuto diskuzi a přestože poslední příspěvek je už staršího data, chtěla bych reagovat. V mládí jsem tyto pantofle také moc ráda nosila a také jsem je považovala za „super“. Jenže nic nevydrží věčně a přestože jsem tyto dřeváčky i nechávala opravovat, po dlouhé době jsem se s nimi musela rozloučit. Netušila jsem ale, že to nebude navždy. Nedávno jsem poznala jednoho kamaráda, který je má a stále nosí. I štěstí mi přálo, protože on jich má více a shodou okolností má i jednu nezvyklou vlastnost na muže, a to je, že má stejnou velikost, jako já. Občas z recese oba v těchto dřeváčkách i někam vyrazíme a musím říct, že se mi to moc líbí. Jak jsem se zmínila, že jich má víc, tak mi jedny věnoval. Další má upravené tak, že u nich má „výraznější tvarování“ a slíbil mi, že i ty mé stejně upraví, protože i mě chůze v těch upravených připadá mnohem příjemnější. Dále vlastní i ty „barevné“, jak je i nich v této diskuzi zmínka (viz obrázek). Má je jak v barevném provedení na obrázku, tak i výrazně růžová podrážka a černý pásek.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
23.12.13 00:25

Taky si tyhle pantofle pamatuji a taky jsem je mela rada, kdyz se trochu ochodila ta guma na podrazce, protoze pak klapaly ;-) Taky si ale pamatuji, jak to dokazalo bolet, kdyz do nich clovek " nevlezl" uplne ale jen do pul chodidla ( jestli chapete, jak to myslim) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.13 12:20

Jistě, že chápu, jak je to myšleno. Tím si prošla snad každá uživatelka těchto dřeváčků. V mém případě jsem to zažila před necelým měsícem a mému kamarádovi se toto poštěstilo před něco málo více než týdnem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
23.12.13 12:26

Jéééé měla jsem bílé na suchý zip :-) jsou někde ještě doma pěkně ochozené a ty červeno bílé mi naši nechtěli taky koupit…podobné dělali teď v deihmannu jsem je viděla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová