Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
. Nepamatujete si náhodou někdo na takové pantofle, které jsme měly skoro každá za komunistů? Nenašla jsem fotku, tak se pokusím popsat: ta část, na které je chodidlo, tak byla celá (asi litá)z nějakého žlutého, žlutooranžového plastu. Pásek přes nárt byl na sponu a pásek myslím, že byl červenobílý. Zespodu byla normální taková bílé pěnová hmota, jako se dává i teď na domácí papuče. Jo, a výrobce byl určitě český a tuším, že název té firmy byl na 4 písmena
. To je ale bez záruky, tím si nejsem jistá. Moc bych si je chtěla sehnat, třeba se ještě někde sehnat dají. Děkuji!
Ha, ty si pamatuju, mela je moje spoluzacka a ja ji je desne zavidela-mamka mi ty krapy nechtela koupit, ze bych se v nich prizabila
Rikali jsme tomu drevaky, ale se drevem to nemelo nic spolecneho. Nazev vyrobce si teda absolutne nepamatuju, ale vim, ze az jsem byla vetsi a volila si obuv do skoly sama, nemohla jsem je uz tenkrat sehnat, nejak je prestali vyrabet, musela jsem se spokojit s korkacema ![]()
Korkáče jsou taky dobré, ve škole jsem nosila jedině ty
.
Tak si někdo vzpomeňte, prosím prosím
. Mám takový dojem, že se ještě vyrábět mohou, páč jedna sestra u dr je měla a vypadaly jako funglovky. Jenže na vyšetření jsme byli daleko předaleko a už tam nepojedeme.
Lenka512 píše:
mylsíš tyhle ????ty jsou od Svitu
jojojo! to jsou ty moje favoritky ![]()
Jako malá jsem je taky měla…
a koukala jsem na inzeráty a dost lidí je schání… ![]()
Lenka512 píše:
mylsíš tyhle ????ty jsou od Svitu
To jsou ony
. Zkusím je sehnat, ale moc šancí asi nemám, co? Děkuju vám, jste holky šikovné ![]()
tyto svitky jsou českou kopií Scholl exercise sandals
např. zde
Dají se myslím běžně koupit v lékárně. Ale asi to nbudou ty gumáky jako tehdy ![]()
J.
Kromě červevobílých existovali v barvách bílohnědé a celé bílé.Nějaký čas po revoluci se jěště vyráběly bílé na suchý zip.Myslím,že existovali ve více barvách ale ty si už nepamatuji.
Ahojky, nepamatujete si náhodou na ty korkáče, které měly po bocích v hnědém pásku ocelové nýty. Je to model, který se dělal jen za socializmu a tyto už nelze koupit.
Patřím ke skupince příznivců těchto skoro zapomenutých bot a sháním je. Určitě zaplatím i za poškozené. Možná u někoho ještě leží ve sklepě nebo garáží.
Díky M.
Dámy, proč ste nechali upadnout tuhle diskusi? Svitky byli naprosto nejlepší a nejhezčí. Podĕlte se ještĕ n nĕjaké spomínky a zkušenosti.
Ahojky dámy Objevila jsem tuto diskuzi a přestože poslední příspěvek je už staršího data, chtěla bych reagovat. V mládí jsem tyto pantofle také moc ráda nosila a také jsem je považovala za „super“. Jenže nic nevydrží věčně a přestože jsem tyto dřeváčky i nechávala opravovat, po dlouhé době jsem se s nimi musela rozloučit. Netušila jsem ale, že to nebude navždy. Nedávno jsem poznala jednoho kamaráda, který je má a stále nosí. I štěstí mi přálo, protože on jich má více a shodou okolností má i jednu nezvyklou vlastnost na muže, a to je, že má stejnou velikost, jako já. Občas z recese oba v těchto dřeváčkách i někam vyrazíme a musím říct, že se mi to moc líbí. Jak jsem se zmínila, že jich má víc, tak mi jedny věnoval. Další má upravené tak, že u nich má „výraznější tvarování“ a slíbil mi, že i ty mé stejně upraví, protože i mě chůze v těch upravených připadá mnohem příjemnější. Dále vlastní i ty „barevné“, jak je i nich v této diskuzi zmínka (viz obrázek). Má je jak v barevném provedení na obrázku, tak i výrazně růžová podrážka a černý pásek.
Petra
Taky si tyhle pantofle pamatuji a taky jsem je mela rada, kdyz se trochu ochodila ta guma na podrazce, protoze pak klapaly
Taky si ale pamatuji, jak to dokazalo bolet, kdyz do nich clovek " nevlezl" uplne ale jen do pul chodidla ( jestli chapete, jak to myslim) ![]()
Jistě, že chápu, jak je to myšleno. Tím si prošla snad každá uživatelka těchto dřeváčků. V mém případě jsem to zažila před necelým měsícem a mému kamarádovi se toto poštěstilo před něco málo více než týdnem
Jéééé měla jsem bílé na suchý zip
jsou někde ještě doma pěkně ochozené a ty červeno bílé mi naši nechtěli taky koupit…podobné dělali teď v deihmannu jsem je viděla ![]()