Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
chci poprosit zkušenější zda nevíte co je to za ptáče. Zitra ho vezu k veterináři mámu jsme našli mrtvou ale ptáče žije a prospívá. Dekuji
A tátu jste taky našli mrtvyho? Oni se většinou starají oba rodiče
Když už tak jste měli zavolat na ornitologockou stanici a ne mládě odnést.
@JancaS84
Jelikož se okolo vyskytlo několik koček tak to asi dobrý nápad nebyl ![]()
@Megin33 píše:
@JancaS84
Jelikož se okolo vyskytlo několik koček tak to asi dobrý nápad nebyl
No tak by ho sežrali. Potravní řetězec no ![]()
@aiwwa
Né ležel na zemi zřejmě vypadl tátu jsme neviděli vysadily jsme ptáče na větev ale nikdo nepřiletěl a dost křičel volala jsem na veterinu a tam mi řekli že mám ptáče odnést udělatu hnízdo umělé a krmit což se daří.
Vubec nemuselo vypadnout, je operene, ptacata casto vyskakuji z hnizda driv a rodice dokrmuji na zemi. Vozit ptace k veterinari, notabene az zitra, je kravina. Zavolejte zachranou stanici a poradte se tam, idealni by bylo ptace vratit na misto nalezu, tata ho tam muze hledat.
Edit: K tomu, ze jste druhého rodice neviděli, ptaci nejsou hloupi, pokud radil nejaky predator, nebudou k ptaceti přitahovat jeho pozornost. To ale neznamena, ze tam nebyl.
Příspěvek upraven 20.06.21 v 15:14
@Megin33 píše:
@aiwwa
Né ležel na zemi zřejmě vypadl tátu jsme neviděli vysadily jsme ptáče na větev ale nikdo nepřiletěl a dost křičel volala jsem na veterinu a tam mi řekli že mám ptáče odnést udělatu hnízdo umělé a krmit což se daří.
aha, no, akorát teda je otázka, jestli to pak v přírodě zvládne si najít potravu.
spíš bych ho odvezla do záchranné stanice, s tím, že holt bude žít v zajetí
Mi to přijde jako špaček. Normální postup je vrátit mládě do hnízda, ač je pravda že v tomhle období z něj sami vyskakují a osamostatňují se. Nic divného. A bacha na roztoče a mor, teď se to nějak rozmáhá.
A když jste našli tu samičku mrtvou, tak přece víš jak vypadala a co to bylo za ptáka
Zkus si koupit i směs pro odchov hmyzožravých ptáků, doplň i moučnými červy a dešťovkami..
@aiwwa
Jo já se v ptákach nevyznám také mi to přišlo jako Drozd
ale zítra ho odvezu třeba ho pak pustí ještě do volné přírody až bude větší
zatím prospívá a roste.
@pannda
Koupila jsem směs a dávám sušené červy a uvařené nastrouhané vajíčko
a vodu pipetou.