Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Maminky pomoc, já už nevím co vařit. Malý mi asi tak od roku a půl totálně stávkuje s jídlem. Já už nevím co mu vařit. Nic nechce, všechno mi odhazuje, když sní pár lžiček je to úspěch. Sladké mu nedávám, jen opravdu zřídka kdy, ale už i to mi vrací zpět, že nechce. Chleba nechce, rohlík, pomazánky, rýžu, těstoviny, knedlu, jáhly, šunku, krupici, nic prostě nic mi nechce. Nevím už jak na něj, tytyty nepomáhá, papání ti spapá pejsek, čertík, strejda… no prostě vše platí max dva dny. Nevím si už rady. Vždy mi tak krásně baštil, hned od prvních příkrmů a od roku a půl prostě tohle
Když se má jít jíst, tak si strčí do pusy prst nebo pití, letadýlko zabýralo asi týden, teď už zas nic. Zítra jsem dopoledne pryč a potřebuji něco teď a hned uvařit a já fakt nemám ani tušení co. PoraĎte než mě klepne, dnes mám fakt blbý den a tohle mě doráží. ![]()
@Lucianamil ahoj, mam podobnej problém tak jsem zvědavá na rady. U nás se to tedy teď trochu zlepšilo-od té doby co sedí u stolu a ne v dětské židličce-asi rád jí s ostatníma, nebo co
. Potom i dost pomohlo když jsem ho nechala „vyhladovět“-nechtěl snídani? Nesnídal. Nechtěl svačinu? Nesvačil. A pak se víc naobědval a tak
.
Jinak můj prcek je knedlíkovej a omáčkovej-tak zkus ty omáčky třeba ![]()
Co třeba kuře na paprice? Dcera (2roky) se po tom může umlátit, udělej k tomu vařený brambor a až na tu smetanu je to zdravý a malému by to mohlo šmakovat ![]()
Naše toho taky moc nesní, v podstatě je na polívkách a na mlíku. Nenervuj se tím, nemá to cenu, pokud nechce tak prostě jíst nebude. Nabízela bych a pokud by nechtěl, dala bych mu mlíko. Lepší než být o hladu.
A jis s nim u stolu?? Moje nejvic ji, kdyz jime vsichni a ona s nami.
Co hustou polévku? Čočková, bramboračka, rajská? Nebo nějakou smetanovou. ![]()
U nás (19měs) to teď trvalo asi 14 kdy nechtěl nic. Ale opravdu nic. Už zase jí tedy ted. Nechávala jsem ho bez jídla. Nechceš? Nechceš!
a naše obvodní řekla jednu báječnou větu: Nad plným talířem jídla ještě nikdo nikdy neumřel. Takže jsem se přestala nervovat a panáčkovi vyhládlo. A jak dlabe.
Také jsem se dočetla, že děti cca od 1,5 roka zpomalují růst a již nepotřebují tolik jídla co jedli předtím. Když ti spucnul v roce 250g příkrmu, tak se nediv, že mu teď bude stačit jen 150g oběda… +-
Dále nám pomohlo posadit k našemu stolu na velkou židli. A vrazit mu lžíci či vidličku a krmit nastřídačku. Jednou já, jednou ty…
Jinak bych asi nestrašila stýčkama apod. Stejně to nikam nepovede.
Jasně že omáčky dělám, ty mu ale nejedou, omáčku max trochu, ale přílohu žádnou, jakmile je někde kousek např. masa nebo brambory, už to letí. Dnes dostal úplně mixlý guláš a jen se v tom rýpal. Polívky sní tak max. 5 lžíček, pak to vše dává pryč. Nepomuže ho krmit, otáčí se, sám taky nechce, na zemi taky ne, při televizi ne, mezi hračkama ne. Je to fakt boj.
@Lucianamil píše:
Jasně že omáčky dělám, ty mu ale nejedou, omáčku max trochu, ale přílohu žádnou, jakmile je někde kousek např. masa nebo brambory, už to letí. Dnes dostal úplně mixlý guláš a jen se v tom rýpal. Polívky sní tak max. 5 lžíček, pak to vše dává pryč. Nepomuže ho krmit, otáčí se, sám taky nechce, na zemi taky ne, při televizi ne, mezi hračkama ne. Je to fakt boj.
V tom případě bych se s ním nesr*la a nechala vyhládnout. ![]()
@terien píše:
Naše toho taky moc nesní, v podstatě je na polívkách a na mlíku. Nenervuj se tím, nemá to cenu, pokud nechce tak prostě jíst nebude. Nabízela bych a pokud by nechtěl, dala bych mu mlíko. Lepší než být o hladu.
je pravda že dcerka taky miluje polívky..zrovna dneska než jsem se otočila spořádala talíř bramboračky… teda vysrkala vodu
, zeleninu s bramborami dojedla za mojí asistence.
Dobrovolně hlady neumře, neboj. Nabízej co normálně vaříš, on se časem chytí. Děti mívají taky rády polévky, o těch jsi nepsala. A ještě mě napadá, že na děti funguje, když stolují stejně jako dospělí - na velké židli, s příborem, apod. Jo a nemáte oběd třeba brzo po svačině? Třeba nemá hlad ![]()
Polívku mu zrovna vařím, zeleninovou s pohankou, ta bude zaručeně aspoň hustá a udělám mu koprovku, ale vejce i knedlu mi k tomu nesní. Jo a vajíčko jíme pouze za přítomnosti malinké slepičky, kterou máme z knížečky a za doprovodu mého slepičího hlasu
Doufám, že ho to brzy přejde, to je takový drobek oproti těm ostatním dětem mi přijde. ![]()
Ahoj, tak ja bych to neresila. nechces-nejez! spis ze na tobe pozna reakci, tak schvalne jist nebude. s klidnou hlavou a bez vyrazu v obliceji bych mu nedojezene jidlo brala.