Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Lucianamil píše:
Polívku mu zrovna vařím, zeleninovou s pohankou,
No ja bych spis zkusila poradnou kureci polevku, nudle a masicko…po tom se nas malej muze utlouct, stacej uvarit jen kridla…
ja bych se uprimne na zeleninovou s pohankou taky vyprdla ![]()
Jeste taky miluje ptacky s ryzi ![]()
Příspěvek upraven 30.01.14 v 20:32
@Hanka79 jo to ten můj taky, kuřecí vývar s nudlema miluje ![]()
Ale on má rád moc třeba i bramboračku ![]()
@ametyst píše:
@Hanka79 jo to ten můj taky, kuřecí vývar s nudlema miluje
Ale on má rád moc třeba i bramboračku
Jo bramboracku taky miluje
ale maso je maso ![]()
No malej mi pohanku docela dává v té polívce, dávám ji tam trochu, jako by jen aby byla hustá. Je na ni zvyklý už dlouho, i ovesné vločky má rád. No tak aspoň trochu pozitiva
Holky děkuji moc. Jste zlaté, hned mám lepší náladu, doma není s kým se o tom pobavit, chlap nemá věčně čas a ani ho to nezajímá. Já mu jak dlouho vykládám jak mi malý nechce jíst a teprv dnes se náhodou připletl k večeři a nestačil se divit co malej vyvádí. ![]()
Maly miluje bramborovou kasi, ryby, polevky - vyvary predevsim a omacky. A taky miluje spenat, tak varim spenat na vsechny zpusoby - do palacinek, do testovin atd. Jinak taky skoro nic nechce, ted ma takove obdobi, kdy prestal jist i to, co mel rad
Můj 20 měs. syn třeba miluje pečeného pstruha s dýní a červenou řepou nebo zapečenou brokolici s těstovinama. Dnes jsem měla velký úspěch s gulášem z fazolí a uzeného tofu, což ale nám dospělým vůbec nechutnalo.
@Lucianamil, tak prvne me napadlo, jestli mu to dost ochucujes, stejne jako vam? To taky dela hodne…
U nas teda kdyz nic, tak ryba s kasi urcite ![]()
Starsi ve dvou letech jedla jen asi 4 jidla, tak jsem je porad tocila a to : ryba+kase, mlety v rajcatovy+testoviny, kure na zelenine+ryze a kure na paprice+testoviny.
Ja bych mu vzdy zkusila dat to, co mate k obedu vy (kvuli tomu, abys pak pripadne nebyla nstvana, ze jsi se s tim varila a on to neji a kdyz nechce, tak at neji. deti mivaji takovy obdobi, urcite se zase rozji ![]()
@Lucianamil Ono to nekdy s detma neni jednoduchy a zrovna mezi druhym a tretim rokem maji ty detska krizi, my sice jime dobre, ale zase zacal venku zlobit, chodime jeste se sousedkou a jeji holcickou a co ty dva venku delaj, to je o nervy…to je pak na otevreni lahve vina…a to nepiju…
Preju pevne nervy, ono se to casem zlepsi uvidis…on si rekne az bude mit hlad ![]()
Malá, když měla období, že moc nejedla, nasadila jsem vit B v tabletách…A brzy se spravila…
Nejí ti jen obědy? svačiny ano? snídani???
Zkusila bych jeden den hladovění, prostě si ho vůbec s jídlem nevšímala…
@Lucianamil píše:
No malej mi pohanku docela dává v té polívce, dávám ji tam trochu, jako by jen aby byla hustá. Je na ni zvyklý už dlouho, i ovesné vločky má rád. No tak aspoň trochu pozitivaHolky děkuji moc. Jste zlaté, hned mám lepší náladu, doma není s kým se o tom pobavit, chlap nemá věčně čas a ani ho to nezajímá. Já mu jak dlouho vykládám jak mi malý nechce jíst a teprv dnes se náhodou připletl k večeři a nestačil se divit co malej vyvádí.
malá miluje právě ty nudle, tak jí dám do misky zvlášť nudle, ona se v tom patlá, něco sní a do toho jí krmím polívkou. Hele i pár lžiček je dobrý. Já jí zkusila nechat vyhladovět a k ničemu to nebylo. My se s tím trápíme a dětičky jsou spokojený ![]()
U nás teda kluk miloval a pořád má rád: rybu s kaší, těstoviny s kuřetem a smetanovou omáčkou s rozmarýnem a kukuřicí, rajskou, hráškovou a čočkovou polívku.
Jinak co zkusit těstoviny s různými obrázky - u nás mají úspěch dinosauři.
@Lucianamil Mám doma dvouleťáka a je to popelnice, sežere naprosto vše, kromě rizota - to je na něj moc suché a po pár soustech mi vyblije suchou kuličku masa, takže to zalévám třeba rajskou polívkou a jde mu to. A pak druhou věc co nejí je pohanka. A upřímně mě ze začátku pohanka strašně smrděla a byla tak divně cítit, musela jsem si na ni hodně dlouho zvykat. Kluk si na ni nezvykl do dnes, dá jedno sousto a jak cítí pohanku, tak pusa na zámek.
Ale jinak u vás bych to neřešila být na vašem místě, říkáte, že jste vyzkoušela vše, tak hold když nechce, tak nechce, však on neumře a hlad je nejlepší lék na nejedlíky
Na nějáký šaškárny u jídla bych se vyprdla, dala bych na stůl jídlo pro sebe i pro něj, posadila ho a nabídla mu lžičku, pokud se začne kroutit, v klidu bych ho ze židle vyndala a poslala si hrát, sama bych se v klidu najedla. Pár dní bych to zkusila takto, neřešit to. A co takhle snídaně a svačinky to jí? Nebo také problém? ![]()
U nas se jidlo bojkotuje asi mesic. Nejdriv jsme to resila, ale pak to vypustila stylem..nechces jist, nejez. To asi nejvice pomohlo, ale treba vecere neji porad. Obedy uz zase zacina jist, ale chce porad omacky. No snad se zase rozji, protoze predtim to byl jedlik.
@pannda no právě není jen o obědu, začíná i snídaní, že nechce, ale to ho moc nenutím, protože v 6 vypije hrnek mlíka, tak si říkám, že asi nemá hlad. V pul desáté dávám ovoce, většinou jen mixlý, jinak to nechce, v pul 12 oběd, porejpe se, jde spat, v pul 3 jogurt s ovocem, samozřejmě mixlý vše dohromady a večeře pak 6, ale to už opět nic moc a mlíko na noc nechce, dřív ho pil, ale týden byl nemocný, tak mlíko neměl a teď ho nechce. Takže tak to máme každý den.
Tak si nandej jídlo, nevšímej si ho, a jez sama. Pokud bude chtít, dělej divadlo že ne a když bude naléhat, dej mu…Třeba HRDĚ něco sní..