Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Lucianamil Taky jsem nejdřív dávala mlíko a snídani později, ale zjistila jsem, že pak sní jídla jen malinko. Otočila jsem pořadí a je to OK. Ráno se napije vody, pak dám jídlo a mlíko až tak za 30 minut.
@Lucianamil co zkusit k snídani mussli, domácí bábovku? U nás to je dlouhodobý hit. Kolem 2. roku přestal téměř úplně jíst ovoce. Trvalo mu skoro rok než ho zae začal jíst ve větším množství než 2× týdně banán a jablko. Tak jsem mu na svačiny dávala zeleninu, kterou si víc oblíbil.
Kdyz mi mala nechtela ted jist a vse pro ni na obed letelo po 2 dnech do zachodi, dala jsem jidlo na svuj talir a jedly spoli z talire. Panecku jal ji smakovalo. Dneska vedle mojeho karbenatlu jeji dietni nesoleny a kousek dal neslana kasr a bylo ![]()
Bábovku a ostatní buchty mu nedávám, nechci aby mi jedl cokoliv sladkého dokud nebude normálně jíst jako dřív, a stejně mu ty buchty nejedou, o víkendu jsem měli oslavu a nechtěl ani dorta, a dokonce on nejí ani nic čokoládovýho, jako např. buchtu politou čokoládou nebo krocan z pekárny, no tak nevím no.
Děvčata moc moc vám děkuji, odcházím si s klidnou hlavou lehnout, vstáváme ráno v 6, a v noci se taky malej budí, tak jdu odpočívat. Moc moc vám děkuji za rady a tipy jak na něj. ![]()
A jak ty jidla korenis a solis apod? nedelas to treba nejak mdle? neochutnal neco lepsiho treba u babicek nebo tak? a ted mu to doma nejede? ![]()
Naše malá když nechce jíst ( je jí 22 měsíců), tak to moc neřeším, když jí ale potřebuju dát na hlídání a sbalit jí s sebou jídlo, tak u nás je jediná záruka a to rajčatová omáčka s mletým masem a těstovinama, vlastně boloňská a vím, že na hlídání bude kldi a že nebude mít později hlad. Jinak jako miminko, kolem toho 9. měsíce jedla všechno, 250ml řepy ani nemrkla, nebo květák…teď když udělám květák, tak ho hodí přes celej stůl a prej: Fůůůj
trošku se to zlepšilo, když začala jíst sama lžící nebo vidličkou a když nás má u stolu všechny, tak je to taky mnohem lepší ![]()
K tomu ovoci a zelenině… co zkusit odšťavňovat, vitamínů tam bude spoustu a děti si většinou džus rádi daji, protože jinak ho moc nedostanou, když maji pořád vodu, tak doma vyrobenej džus si myslím, že by šlo… dá se odšťavnit i troch zeleniny a potom to přebít třeba citrusem, ať to má co nejpestřejší ![]()
@Hanka79 hani tak já mu nesolila ještě donedávna, kdy jsem fakt poctivě oddělávala, ale po té co se to jeho nejezení začalo stupňovat už mu normálně osolím a jí to co my, ale i to nepomuže. Někdy si říkám, že snad ani neumím vařit, když to malej nejí, ale nedávno jsme měli výborný kuřecí na zelenině se smetanou a brambory na cibulce a výsledek byl úplně stejný.
Asi to bude tím obdobím.
A taková perlička je, když si ho čas od času vezme naše mamka, tak mi pak volá jak jí celý den krásně papá, kolik toho snědl, tak mi nabalí pro něj oběd na druhý den, no a co se samozřejmě stane…??? No malej to nejí že. Tak nevím, sedím s ním u stolu, to si přímo vyžaduje - volá máma hačí, ale s ní sotva pár lžiček. fakt si někdy připadnu neschopná. ![]()
@Lucianamil z toho si nic nedělej, naše dítě je taky všude vzorný a když je s mámou tak se válí vzteky po zemi
no jsme s nima nejvíc, tak to zkoušeji ![]()
Tak ony ty potvůrky dokážou dost u jídla potrápit, dobře to znám. Asi nejsme takový extrém, ale s ní bojuju. U nás teda miluje polévky, to sní klidně půl litru a husté, nejvíc ji jede poctivý vývar se zeleninou a domácími nudlemi, pak pohanková polévka se zeleninou (na té jsem já vyrostla), rajčatová, čočková, kyselica, fazolová… Ale s tím ostatním je to jak kdy. Přílohy taky moc ne, spíš jenom maso, ryby nebo když tak těstoviny. Chleba a rohlíky ráno jsem už zrušila, dostane jogurt a kolik sní, tolik. Ale strašně ujíždí na ovoci a zelenině, to se s ní někdy v obchodě peru, protože by to nejradši jedla už tam, takže se doma naláduje jahodama, mandarinkama, pomerančem apod. a pak už tam asi nemá místo. U nás je ale hlavně problém v tom, že u jídla neusedí, jen chvilku a pak lítá všude možně a já s talířem za ní
Ale taky už jsem párkrát rezignovala, nemáš hlad, tak nejez!
A pak jsou ještě nejlepší rady babiček, jak ony by udělaly to a ono a když je u nich, tak je to podobné nebo ještě horší, tak aspoň že tak ![]()
U nás stejné - střídají se období, kdy by mě snědl i s chlupama a dny (týdny), kdy si vystačí se svačinovým množstvím na den. Teď je mu 2r a 7m a přidal i tyátr okolo, nechci tohle, chci tohle a vztekání a tak. Takže naložím na talíř, jím si svoji porci a nechám to býc. Dvakrát řekne, že nechce třeba brambory a za minutu už je láduje.
Když ne, tak po mém dojedení odnesu talíř a šmytec. Hlady mi fakt nepomře. Navíc doma (na mně) zkouší kde co, u tety nebo ve školce si na to ani nevzpomene a jí jak nezavřenej.
@Lucianamil Jo to znam, u nasich taky pusu nezavre jak ji
ale to delaly i deti od sester, u nasi mamky proste bastej vsechny jak kdyz mesic nejedly ![]()
Ja vim, ze to cloveka mrzi, vari dobroty a ono nic…ale jak vidis, vas prcek neni jediny, ktery s jidlem bojuje..nektere deti takovy blby obdobi maji, nic si z toho nedelej, var jak varis dal, on jednou prijde a rekni "mami ham "
![]()
A nedělala bych mu teda kolem jídla takového kašpara (letadýlko, kuřátko, apod.). Jak ti prckové vidí, že nám na něčem záleží, tak to naschvál bojkotují. Měl by se umět najíst i bez divadýlka přece. Obzvlášť pak ve školce už to učitelky řešit nebudou.