Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@TMana píše:
Jestli o sobě nechcete číst, že jste blbá, tak založením hloupé diskuze to má vyřešit maskování za anonyma? To fakt moc chytrá nejste. Na triviální překlady funguje výborně translate.google.com.
Tohle je normální prací prášek bez další specifikace, tzn. že v tom můžete prát vše.
Tak tohle je dobrý, označit někoho za blbce, ale udělat ho ze sebe. Doporučuji diskuzi přečíst. V tomhle prášku se rozhodně vše prát nemá ![]()
@Anonymní píše:
Ahooj je mi to strašně trapný se na to ptat a ještě tak blbé no ale na co vše to je je to i na barevné nebo jen na bílé? mamka mi to přivezla z Německa ale už mi to zapomenula přeložit a překladač je úplně k nicemu bojím se negativních komentářů jako že jsem úplně blbá atd což už se mi mnohokrát stalo tak radši anonym jiné téma mi to nevyhledalo tak se omlouvam
Podle me to na bílý.
Prášek v DM se stejnou specifikaci maji v čj psaný jako uni, ale v překladu je na světlé.
tenhle je na světlý a bíly, v gelu je zelený. Barevný je fialový, stejně tak i gel.
Heleď teď si vemte, že v Anglii nemají prášky roztříděné (ani gely) na barevné, černé a bílé prádlo. Ale máte tu prášky nebo gely na prádlo a pokud chceš prát černý, musíš koupit ty ubrousky do pračky na černé prádlo, pokud bílé tak ty sáčky do pračky na černé prádlo a ostatní prádlo prostě pereš dohromady (nebo můžeš třídit a dát prášek na barevné prádlo - stain colour powder). Nicméně do pračky tak dáváte klasický prášek, ubrousek nebo sáček nebo prášek a aviváž. No a když bydlíte s někým kdo třídí prádlo na bílé a ostatní
tak si musíte prát černé odděleně. Když jsem si chtěla vyprat černé zvlášť, paní mi řekla, že ať jim prosím to černé prádlo neperu zvlášť, že ho nechce mít moc černé
Jsem tu jako au pair.
Prosím anonym, nemusí celý internet vědět kde se nacházím ![]()
@Anonymní píše:
Aha no takže není vhodný no já ji příště řeknu že ať je na barevný díky moc holky
Trochu nechapu, ze jsi tak cimprlich. Kdyz dojde prasek na barevny, holt vyperu v prasku na bile. A naopak. Ono ti to to pradlo fakt nesezere.
Navic jak hky zvedly, prasek je UNIVERSAL. Takze na vsechno.
@Svistice píše:
Trochu nechapu, ze jsi tak cimprlich. Kdyz dojde prasek na barevny, holt vyperu v prasku na bile. A naopak. Ono ti to to pradlo fakt nesezere.
Navic jak hky zvedly, prasek je UNIVERSAL. Takze na vsechno.
nesežere, ale prášek na bílé obsahuje bělidla, čili když ho dáš na černočerné prádlo, tak se mu to líbit nebude ![]()
@Moise píše:
nesežere, ale prášek na bílé obsahuje bělidla, čili když ho dáš na černočerné prádlo, tak se mu to líbit nebude
Tak vzhledem tomu, že černé doma vedeme max ponožy a spodní prádlo, tak mě to moc netankuje. ![]()
@Svistice píše:
Tak vzhledem tomu, že černé doma vedeme max ponožy a spodní prádlo, tak mě to moc netankuje.
no tebe možná ne, ale někdo jiný může mít drahý černý kousek, který by po pár vyprání v prášku na bílé mohl být zničený.. a je to zbytečné.
Zřejmě proto to se zakladatelka ptá, ne? ![]()
Já teda striktně prádlo třídím. Bílé, světlé a tmavé. Když nasbíram dost černého, tak ho peru úplně zvlášť.