Co v tomhle počasí?

192
26.9.10 09:56

Co v tomhle počasí?

Ahojky mamči,co děláte s dětičkama v tomhle počasí?Samozřejmě ven nemužem,tak nějaké hry doma.Malému je 1 a pul roku.Vím i,že toto téma už tu kdysi probíhalo,ale ted je to aktualní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3379
26.9.10 10:10

Noo, tak to jsem taky zvědavá na rady a nápady. Mě už nápady pomalu docházej, protože jsme doma zavřené od úterka (kvůli nemoci :cert: ) a teď zase kvůli počasí :cert: Nejhorší je, že jak neni vylítaná venku, nechce přes den ani spát :roll: takže to je fakt vymyslet zábavu od 7 do 19

Nás na chvilku zabaví www.hraveuceni.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.9.10 10:23

Pastelky… a klávesy=) Hrajeme a kreslíme, hodně zabaví Duplo, když si stavím s ní, vydrží fakt dlouho.
Před půlrokem to nebylo moc jiné.
A taky máme fůru domácí zvěře, než všecky morčata a krevety a andulky a křečky poklidíme, nakrmíme, napojíme, to s Majdou zabere spoustu času :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
26.9.10 10:33

…taky je spousta výstav (třeba železnice) a loutková divadélka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
26.9.10 10:33

Naši malou zase chytla flétna, už ji dva dny nechce dát z ruky. Ale faktem je…že je to jen pro silné nátury :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
26.9.10 10:40

Pavlinko vis neco konkretne o nejake vystave?Ja to vidim asi tak,ze budu muset vybalit nejake z hracek co mame k vanocum :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
26.9.10 10:43

Tak my jsme teď zavedli 2 nové zábavy (Kubíkovi bude za 14 dní rok a půl). 1. je modelína, Kubík říká, co mám dělat za zvířátka a já se je pokouším vyrobit. 2. je pexeso, samozřejmě ne klasicky. Rozložíme pexeso se zvířátky tak aby byly vidět obrázky. Vždycky vyberem 1 kartičku a Kubík k ní hledá druhou. U obou her vydrží i půl hodiny :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
26.9.10 10:50

Já měla výbornou zábavu pro Vojtu - ale to už byl starší, bylo mu přes 2 roky… (nápad není můj, ale jedné spolumatky z B-C)
Koupila jsem obyč balicí papír, kus jsem ustřihla a položila jej na zem v pokojíčku. Vzala jsem tlusé fixy a namalovala základní strukturu - silnice, koleje, nějaké domečky, stromy apod. - Vojta po té „mapě“ dokázal autíčky docela dlouho jezdit :wink: A když byl zase o něco starší, tak už ty moje „malůvky“ (stromy, domečky, rozhledny, lidi…) vymalovával voskovkama (jako omalovánku).
Teď budu přemýšlet, čím zabavím naši 13-měsíční princeznu (jsem s ní sama doma - má ATB a včera píchlé obě uši :-? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
26.9.10 11:35

Tak to já bych nemohla…malá má totiž velkou zálibu v trhání jakéhokoliv papíru …ať už novin, nebo knížek, musím před ní všechno schovávat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
26.9.10 12:01

My chodime von aj v tomto pocasi. Staci obliect nepremokave veci vcetne holinek a ide sa. Vcera bol maly s manzelom viac ako 2 hodky a jazdili na First biku. Doma ho bavi varenie, ako vo svojej kuchynke, tak v mojej :mrgreen: , citame knizky aj 20×, auticka…zatial sme sa nenudili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
26.9.10 12:03
DanMaj píše:
Tak to já bych nemohla…malá má totiž velkou zálibu v trhání jakéhokoliv papíru …ať už novin, nebo knížek, musím před ní všechno schovávat :wink:

No vidíš, obětuj kus balicího papíru, nejlíp toho tenkého šustivého, a máte na půl hodiny zábavu! :lol: (a na další půl hodiny uklízení… :mrgreen: ).

U našeho podobně starého kluka, jako má Janik, vede určitě Duplo, všechna možná autíčka, dětské nářadí, co dostal starší brácha
(něco takového:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… ).

Jestli bude tohle počasí pokračovat, asi zkusíme vodovky. Na chvilku ho zabaví voskovky nebo pastelky, trošku začíná vnímat čtení knížek.

A pokud je dítko zrovna zdravé a moc se nebojíš nemocí, tak někam do mateřského centra, dětského koutku, na návštěvu… záleží, co máte poblíž. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.9.10 12:14

Máma se mnou dělala tiskátka z brambory. Jasně, že tiskátka jdou sehnat i hotová gumová, ale bezva na tom bylo to vyrábění. Syrová brambora se okrojí, aby z ní vznikl špalíček ve tvaru kolečka, trojúhelníku, čtvrce, prostě co šikovná maminka zvládne :-) No a jeden konec jsem pak namočila do barvy a na papír tiskala třeba sluníčko, takže bylo složený z malých koleček. Máma teda samozřejmě dávala pozor, abych tu bramboru nebo tu barvu necucala, ale hrozně mě to bavilo. I když si teď uvědomuju, to jsem musela být o něco starší, když si to pamatuju..ale třeba to bude inspiračka pro ty, co mají děti větší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
26.9.10 13:20

Já teda tohle počasí fakt nesnášim, jinak jsme furt venku, ale do tohohle by psa nevyhnal, natož dítě :lol: Ikdyž teda včera jsme chvilku byly.

Pro modelínu se mi teď o víkendu do narvaného nákupáku nechce.:think: Ale možná udělám trochu cukrářské modelovací hmoty (faleš marcipán, ale beza aroma) Z toho by taky šlo plácat…

Dojde asi na prstové barvičky,což teda bude znamenat komplet vykoupat výtvarnici a vydrhnout její „ateliér“ :lol: Takže pro mě další zábavička s úklidem :pankac: Možná to spojíme s těma bramborovýma tiskátkama, to si taky jako dítě pamatuju

Hrozně ráda bych něco tvořila, ale ještě to s malou moc nejde :nevim: Až bude starší, těším se na navlékání korálků, vizovické těsto a ták. Na výstavu mi v 18 ti měsících taky přijde malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
26.9.10 13:59

Jevo tak to me taky na to vse prijde jeste maly…Nejvic se mi libi ten napad od domi,to by jsme mohli zkusit,ale jinak barvicky a modelina…hm to by to vypadalo :mrgreen: a maly z toho hlavne jeste nema rozum.Naradicko je pro nas dobry tip k Vanocum :-) .
Take jsme vcera byli venku,maly je zvykly chodit denne ven od rana do vecera,protoze mame velky dvur tak ho rano vypustim a vecer si ho vyzvednu :mrgreen: ,ale tohle pocasi fakt na to neni :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.9.10 14:20

janikpupik - zkus mrknout sem, ohledně té výstavy:

www.kralovstvizeleznic.cz

A pak mám ještě tip - zkuste si s potomkem sednout k počítači a zadejte do vyhledávače slova „plastikové modely“ a potom „modelová železnice“. Uvidíš, co vám vypadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí