Co vařit 13měsínímu

3857
1.5.14 14:12

Co vařit 13.měsínímu

Ahoj, potřebovala bych poradit a napsat sem když tak nějaký recept co vaříte svým ročním(13.měsíčním) dětem? Děkuji za rady a recepty. ;-) Od roka už mohou jíst vlastně skoro vše. U nás je zatím trošku problém, že syn má zatím jen špičku jednoho zubu takže máme problém s kouskama, musím vše hodně rozmačkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
1.5.14 14:15

Dcera jedenáctiměsíční, jeden zub už dva měsíce a jí normálně vše, těstoviny, rýži, brambory, maso-dneska kuřecí plátek, tuhle hovězí na kostičky, to není o počtu zubů..některé děti prostě kousky nedávají…já nikdy nemixovala, na začátku pomačkala jen vidličkou, od toho desátého zkoušíme normálně a zvládli oba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
1.5.14 14:16

Ahojky nám je 16 měsíců a máme to pořád stejné až ted nám rostou první zoubky takže jsme skoro doteď mixovali..ted už jen mačkám…taky jsem na ní spěchala, ale nemělo cenu…takže mi různě maso, zeleninu, rýži, brambor…pořád dokola…měli jsme i brokolici jako mozeček s bramborem a nebo špenát s vajíčkem…moc naše jídla ještě nechce…špagety…dávám trošku šunky…třeba chleba a máslo mi nevezme vůbec jen suchý třeba :-) nespěchala bych oni si sami řeknou, co by rádi…:-) vločky taky můžem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
1.5.14 14:16

m

Od roka jí to, co my. Až na kořeněné, moc nesmažím, míň solím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
1.5.14 14:33

Dneska cuketa a brambory, vcera rizoto, hodne delam polivky-ty miluje.Zubu ma 8 kousat odmita-takze vsechno se mu musi roznahnat vidlickou. Jinak klasika-kvetak, mrkev, brambor, lilek, cuketa…plus maso, vajicka a Sem tam ryba. Nejmilovanejsi matinka jsem, kdyz mu udelam domaci hranolky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
1.5.14 15:06

Náš má zubů 14 a roste mu 15. zrovna a nekouše, podezírám ho, že fakt ne, ale třeba dnes měl uvařené těstoviny - kolínka s rajčaty a tam má normálně kousky, sní i celou těstovinu, ale rovnou to polyká :zed: :lol: Když mu dám patku chleba, tak to nějak ukouše a sní. Brambory kousky odmítá. Takže těstoviny, chleba, rýži, to kousky ano, ale brambory ne :nevim: Zeleninu taky dává docela už v kouskách. Ale ty brambory plive, celkově moc brambory nemusí. Jinak já mu dala třeba už i rajskou, koprovku, normálně ochucené, jako nám, ale nechtěl to moc. Má raději neslané, nesladké, nekořeněné. Dnes měl těstoviny s rajčaty, předtím červenou čočku s vajíčkem nebo rýži s mrkví a vepřovým masem, brambory také někdy dělám, ale moc je nemsuí. Miluje těstoviny. Ted chci koupit tuňáka, toho Rio Mare a zamíchat mu to jen do těstovin a uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.5.14 15:07

@Nikola92 mám 18ti měsíční a vařím pořád po miminkovsku.. maso (krůtí, králičí, telecí, občas celé vajíčko) + zelenina (mrkev, petržel, hrášek, kukuřice, dýně, cuketa, brokolice, květák, řepa, špenát, rajské, porek) + příloha (brambory, rýže, těstoviny, červená čočka, ovesná kaše).. Z toho kombinace ala rizoto, ala omáčka, ala špenát a bramborovo-masovo-zeleninové obědy. Tam kde dospělí mají smetanu, dávám 1-2 odměrky UM (špenát, omáčka rajská, svíčková).. A radši pomáčkám či pomixuju než mít celé kousky nestrávené zeleniny v jídle, jen prošlé trávicím systémem a bez užitku vyloučené.. Kousání trénujeme na jídle do ruky - banán, okurka, rohlík, jablíčko apod. Osvědčilo se mi to u staršího, dnes baští výborně cokoli, kosti ohlodává.. :D A dospěláckého slaného, kořeněného či smaženého si užije ještě celá desetiletí, není kam spěchat. Ale je to jen jeden z možných přístupů. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
1.5.14 16:05

@lekarnicka28 a ty si myslíš, že když dospělí sní větší kus okurky, tak ho nestráví? tohle je spíš o vyzrálosti trávicího systému a ne o tom, že ti dítě prostě odmítá jíst kousky, promiň, ale v roce a půl teprve učit kousat banán a mačkat mu ho, mi přijde také trochu divné..respektive divná výmluva, proč stále mixuješ - chápu, že to některé dítě nedá, ale takto to maskovat 8)..o zdravosti jídla tato diskuse není, žádná tu nepíše, že je láduje dospěláckým - klasika :roll: naše malá už dostane do ruky oloupané jablko na osminky a v pohodě ho sní, rozhodně nepolkne tu osminu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
1.5.14 18:49

@lekarnicka28 to seš dobrá, žes to vydržela doteď :palec:. Já si ulevila, když už začala jíst to, co my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
1.5.14 21:43

@lekarnicka28
souhlasím s Tebou, není vůbec kam pospíchat, nejsem zastáncem dospěláckého jídla pro takhle malé děti…dělala jsem u to u dcery stejně a teď u syna (11m) také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
2.5.14 14:53

@kozisek proč tak útočně? Jsem ti šlápla na kuří oko, ne? ;) Kde jsem napsala, že mačkám banán? A kde píšu o zdravém a nezdravém??? Na věcech do ruky jsem uvedla, že trénujeme kousání, myšleno tím, že si je pravidelně kouše sama - banán CELÝ, jablíčko taky krájím na měsíčky, okurky má 1/4 plátek.. A nevím jak ty, ale já nemám nestrávené kusy vařené či syrové zeleniny ve stolici, 1,5 letá ano. Ono jde totiž i o délku tenkého a tlustého střeva, v které je podstatný rozdíl. A nechápu, co tě tak pobouřilo, na nic se nevymlouvám, sama sobě ráda přidělám trochu práce navíc, mám pro to svůj důvod, nemyslím, že od věci. A vím, že čas, kdy přejdeme na nerozmělňovanou normální stravu přijde, jen to nebude dle dnešních tabulek a nebudeme se v mateřském centru moct vytahovat, že UŽ to umí a jí mi guláš s knedlíkem napřed před ostatními. ;)

@1Luca @fiveta díky holky.. Já jsem zvyklá, že se víc útočí na ty, co se snaží zdravěji a nad miminem upatlaným od hamburgeru nebo grilovaného stehna se můžou třeba na FB lidi rozplynout ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
2.5.14 18:27

@lekarnicka28 máme to stejně jako ty :kytka: jen malé už táhne na 15měsíc ;) co mám dělat no, kousky prostě nerada, tak mixuju a mixuju s láskou :srdce: úspěch je, že se už neudusí užužlaným kouskem okurky nebo kůrky chleba :) všechno má svůj čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
2.5.14 19:53

@zolycka přejde to neboj.. u staršího tohle období přešlo ani vlastně nevím kdy..tak nějak to vyplynulo samo a bez boje. Najednou jsme s láskou nemixovali. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
2.5.14 20:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3857
2.5.14 20:18

@lekarnicka28 @zolycka holky mám to stejně jako vy.taky pořád rozmačkávám na sračtičky. sní kousek sušenky, rohlíku, ale maso naducá na horní patro a je hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí